Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Syazwan Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Followers

♥ my hero ♥

♥ my hero ♥

Monday, November 24, 2014

Holiday Langkawi 2014-part 1

Salam semua... minggu nie merupakan minggu pertama cuti persekolahan untuk sesi akhir 2014...

Alhamdulillah... dengan free nyaa masa ayah syazwan.. maka terjadinya cuti di Langkawi ini.. Pakej percutian ini saya dapat melalui matta fair tengah tahun hari tuu...

Nak pendek kan cerita bertolak dari Shah Alam ke Kuala Perlis dari jam 12 tgh malam. Sebab kami plan nak naik free dalam jam 8 pagi. Alhamdulillah drive pjn slow sahaja sebab tak rushing.. kami sampai di kuala Perlis jam 7.45 pagi siapa subuh semua... saya beli tikèt jam 8.15 pagi.. itu pun dah ramai dah orang...hehe
..

Tunggu part 2 - Tiba di Langkawi

Layan dulu Syazwan setibanya di Jetty Kuala Kedah..

Friday, November 14, 2014

Hari Jumaat ke dua terakhir..

Assalamualaikum...

Selamat pagi... semoga pagi ini ceria memulakan tugas harian...

Saya sekali lagi, menyempurnakan hari ini dengan perasaan biasa... bertanya kepada hati bila kah boleh memulakan tugas di tempat lain... tidak perlu untuk merantau sedikit jauh... tidak perlu bersusah payah menaiki lrt... tidak perlu meninggalkan anak pada waktu yang lama... tidak perlu bekerja seperti waktu pejabat... bilaa?????

Hari ini Jumaat minggu kedua terakhir sebelum cuti persekolahan... masyarakat selalu berkata mengapa guru ini sentiasa menunggu cuti padahal memang kami ini banyak cuti.... betul kan?? Hanya golongan guru sekarang ini sahaja yang memahami....

Bila pula giliran saya???

Moga hati sentiasa mekar seperti bunga padma....

Thursday, November 13, 2014

Kursus BM KOMSAS 2014

Allhamdulillah... dah abis sudah kursus selama 2 hari di SK DANAU PERDANA.. area Desa Perdana... kalau tak tahu juga dekat-dekat Desa Waterpark.. hehe..

Pensyarah-pensyarahnyaa... semua dari IPG BAHASA KL. Semuanya otai BM..

Kami belajar bersajak, bergurindam, berseloka dan banyak lagi laaa... kalau mcm ja nie yang bukan opsyen BM memang sangat-sangat berguna...

Kat sana pula berjumpa dengan kakak-kakak PITO BM tahun lepas hehe.... jumpa mereka rindu pulak rasanya nak sambung study balik huhu... bila agaknya giliran ja untuk sambung master yek...

Best sangat belajar BM nie hehe....

Friday, November 07, 2014

lagi 2 minggu...

salam semua,

Tinggal lagi 2 minggu sahaja sebelum cuti persekolahan yang terakhir untuk tahun 2014..

kiranya lagi 2 minggu laa nak pikir ape benda nak buat dengan budak-budak sekolah nie...

kalau jaga SPM tahun nie best laa sebab exam time sekolah...

selalukan exam time cuti sape yang nak? betul tak??

Tapi tadi Alhamdulillah KP BM ja tanya nak keluar sekolah tak???

ja pun ape lagi.. setuju laaa benda orang nak bagi...

lagi pun tengah kutip pengalaman ajar BM nie hehe....

tapi tak pee sebab benda nie ja minat dan suka...

mesti boleh kan...

apa macam ajar BM tingkatan 4 tahun depan boleh ker syahiza????

post signature

Wednesday, November 05, 2014

it's me....

post signature
5th Novemver 2014...

for a long time ..

i have been silent for a while from this world...

although i miss my writing in this blog...

miss my blog friends....

may be after this will come back to write again...

many things i want to share to all of you... 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails