Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Syazwan Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Followers

♥ my hero ♥

♥ my hero ♥

Tuesday, May 03, 2016

May 2016

Assalamualaikum...post signature

Bersawang... berhabuk.... apa lagi yea nak gambarkan...
Ini lah kali pertama masuk blog yang dah lama menyepi...
Tiba-tiba hari teringin untuk mengupdate blog yang tinggal memori ini...
Banyak memori yang berlaku, yang tak sempat untuk dikongsi..

Salah satu yang terbesar yang berlaku pada diri ini..
Adalah lahirnya putera saya yang kedua..
MUHAMMAD SHAFWAN AMSYAR BIN KHAIRUL DANIEL


Tunggu next update hehe...

Tuesday, March 31, 2015

Rutin seorang guru KL.. kesian anak suami...

Salam 1 Malaysia,

Lama tidak update blog ja nie, lama pun esok dah masuk 1 April 2015. Dunia GST pun dah bermula....

Luahan hati yang tidak tahu kemana nak sampai... sini juga ditulis... sejak kerja di bandaraya Kuala Lumpur ini, banyak perubahan yang berlaku.... permulaan 2015 sudah pun berlaku semalam dan hari ini...

Minggu persekolahan minggu ini, penuh dengan aktiviti keluar rumah jam 5.30 pagi... dari 7.30 pagi hingga 2.30 rutin biasa seorang guru... tetapi aktiviti selepas sekolah pun tidak kurang hebatnya.... meeting, latihan rumah sukan, mesyuarat lahhhh semua dijalankan selepas sekolah....

Ini pula ambil masa hingga lewat petang jam 5.00 petang.... dalam perjalanan pulang ada kisahnya pula, bersesak dengan orang ofis yang pulang... semalam dan hari ini cecah jam 7.00 malam jejak kaki dirumah...

Sampai di rumah melihat anak yang lama ditinggalkan hanya sekejap masa bersama dengannya... hanya sempat mandikan, beri makan sahaja yang sempat... badan pun penat, mata pun tak larat nak buka... kadang- kadang tidur awal untuk cari tenaga esok pula tapi tinggal laaa anak dengan ayahnya lagi....

Betul kata ustaz disekolah semasa sesi tazkirah dengan budak-budak.... cikgu lebih banyak luangkan masa dengan pelajarnya berbanding anak sendiri di rumah..

Bilakah ini akan berakhir? Impian dari dulu untuk mengajar berdekatan dengan rumah akan tercapaikah? Berapa kali e-tukar perlu diisi lagi???

Dan rutin ini akan bermula lagi esok pagi....

Wednesday, January 07, 2015

Muka flawless??

Assalamualaikum...
Salam 1 malaysia,

Wahhh sakan yea bercuti.. nie nak menghabiskan cuti yang akhir nie masih lagi berada di kampung suami. Ermmm dok saja-saja nie.. de laaa kepala nie memikir ape yea?...

Flawless... sape laa perempuan di dunia tak nak cantik kan... ja pun salah sorang...
Bermacam-macam produk dah diguna, bermacam-macam produk dah di tinjau huhu... memang skg nie macam-macam produk dah de pasaran...

Kelemahan ja adalah untuk bertahan lama jika guna sesuatu produk tu... sebab tuu laa kot tak jadi kan...

Jadi skg ja nyer target nak cari yang senang consult, senang guna, tak renyah nak pakai... tapi belum ada lagi...

Jadi azam tahun 2015 nie... ape yek produk yang best skg nie

Monday, December 08, 2014

Gembira dan duka?

Salam semua...

Alhamdulillah... percutian Langkawi berjalan dgn lancar.. walaupun ada peristiwa yang berlaku... tak pelah biar kan cite percutian tuu...

Nak share adik ja selamat bersalin semalam 7 disember 2014. Baby girl.. syazwan dah kawan bila balik kampung nanti...

Itu yang berita gembira... yang duka nyaa saya laaa... kadang-kadang tak paham dengan lelaki nie.. kita ingatkan semua okay... bila tanya apa masalah dia tak.nak beritahu... tak tahu salah kita ker tidak... dia ambil keputusan pun tak beritahu... nak g jauh katanya... dalam hati ja kata pergilah... kalau rasa sini tidak seronok..

Memang tak paham.... aku tak paham...

Monday, November 24, 2014

Holiday Langkawi 2014-part 1

Salam semua... minggu nie merupakan minggu pertama cuti persekolahan untuk sesi akhir 2014...

Alhamdulillah... dengan free nyaa masa ayah syazwan.. maka terjadinya cuti di Langkawi ini.. Pakej percutian ini saya dapat melalui matta fair tengah tahun hari tuu...

Nak pendek kan cerita bertolak dari Shah Alam ke Kuala Perlis dari jam 12 tgh malam. Sebab kami plan nak naik free dalam jam 8 pagi. Alhamdulillah drive pjn slow sahaja sebab tak rushing.. kami sampai di kuala Perlis jam 7.45 pagi siapa subuh semua... saya beli tikèt jam 8.15 pagi.. itu pun dah ramai dah orang...hehe
..

Tunggu part 2 - Tiba di Langkawi

Layan dulu Syazwan setibanya di Jetty Kuala Kedah..

Friday, November 14, 2014

Hari Jumaat ke dua terakhir..

Assalamualaikum...

Selamat pagi... semoga pagi ini ceria memulakan tugas harian...

Saya sekali lagi, menyempurnakan hari ini dengan perasaan biasa... bertanya kepada hati bila kah boleh memulakan tugas di tempat lain... tidak perlu untuk merantau sedikit jauh... tidak perlu bersusah payah menaiki lrt... tidak perlu meninggalkan anak pada waktu yang lama... tidak perlu bekerja seperti waktu pejabat... bilaa?????

Hari ini Jumaat minggu kedua terakhir sebelum cuti persekolahan... masyarakat selalu berkata mengapa guru ini sentiasa menunggu cuti padahal memang kami ini banyak cuti.... betul kan?? Hanya golongan guru sekarang ini sahaja yang memahami....

Bila pula giliran saya???

Moga hati sentiasa mekar seperti bunga padma....

Thursday, November 13, 2014

Kursus BM KOMSAS 2014

Allhamdulillah... dah abis sudah kursus selama 2 hari di SK DANAU PERDANA.. area Desa Perdana... kalau tak tahu juga dekat-dekat Desa Waterpark.. hehe..

Pensyarah-pensyarahnyaa... semua dari IPG BAHASA KL. Semuanya otai BM..

Kami belajar bersajak, bergurindam, berseloka dan banyak lagi laaa... kalau mcm ja nie yang bukan opsyen BM memang sangat-sangat berguna...

Kat sana pula berjumpa dengan kakak-kakak PITO BM tahun lepas hehe.... jumpa mereka rindu pulak rasanya nak sambung study balik huhu... bila agaknya giliran ja untuk sambung master yek...

Best sangat belajar BM nie hehe....

Friday, November 07, 2014

lagi 2 minggu...

salam semua,

Tinggal lagi 2 minggu sahaja sebelum cuti persekolahan yang terakhir untuk tahun 2014..

kiranya lagi 2 minggu laa nak pikir ape benda nak buat dengan budak-budak sekolah nie...

kalau jaga SPM tahun nie best laa sebab exam time sekolah...

selalukan exam time cuti sape yang nak? betul tak??

Tapi tadi Alhamdulillah KP BM ja tanya nak keluar sekolah tak???

ja pun ape lagi.. setuju laaa benda orang nak bagi...

lagi pun tengah kutip pengalaman ajar BM nie hehe....

tapi tak pee sebab benda nie ja minat dan suka...

mesti boleh kan...

apa macam ajar BM tingkatan 4 tahun depan boleh ker syahiza????

post signature

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails