Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Syazwan Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Followers

♥ my hero ♥

♥ my hero ♥

Tuesday, June 25, 2013

status - geram..

salam semua bloggers

allhamdillah malam nie sejuk sekali cuaca kan....
al maklum laaa 2 hari nie dok jerebu jer...
shah alam nie pagi tadi baru naik ipu 200+...
sekolah dah mula buka hari ini...

semalam cuti, tapi kena ganti jugak nanti...

tapi malam nie memang status geram sebab...

candy cursh laaa tak lepas-lepas lagi...

eiiiii.....

Thursday, June 06, 2013

bila nak next level nie....


Salam 1 malaysia semua..

Haaaa nie tak habis nak cite pasal candy crush kaann...

Tengok....


Tengok level 65 tuuu sape sebelah saya tuuu...

Hehe adalah husband saya...

Yeayyyyy akhirnya boleh jugak dia hehe...

Sebab dia yang penyebab ja main benda alah nie  hahaha...

Tapi dah dekat seminggu tak lepas-lepas lagi level nie hehe...

Target nak saya duli sebelum husband hehe....

Any tips tak?


post signature

Tuesday, June 04, 2013

fast furiuous 6 vs 5


Salam 1 malaysia semua,

Yeaa... hari sempat nak tengok wayang hehe...

Mula-mula memang nak settle semua bil utilities kan... dah semua cepat jer dah alang-alang syazwan dengan atok dia....

Apa lagi hehe

Menyelam sambil minum air laaa hehe....

Tempat macam biasa kat catahy cineplex damansara hehe...

Tempat favorite hehe...

Ermmm berbalik pada cite tadi...

Review fast furious 6 nie okay laaa... tapi ja dengan suami suka yang 5 nyaaa...

Nak compare action, kereta dia yang 5 lagi okay hehe...

Ingatkan yang 6 nie dah habis...

Rupa-rupanya macam ade sambungan ker hehe kalau tengok ending dia...

Tapi yang tak best tuu couple lelaki cina tuuunkam GISELE nama dia dalam cite dah mati huhu....



Hehe nak tunggu sambungan dia lak hehe....

post signature

Monday, June 03, 2013

tinggal seminggu jer..



Salam 1 malaysia semua,

Yea... hari ini dah isnin.. tinggal lagi seminggu je cuti nak habis...

Apa agenda? Tiada yang menarik pun...

Hanya nak spend masa dengan syawan jer di rumah sendiri nie..

Jom kita layan gambar adik ja konvo minggu lepas,

di PICC PUTRAJAYA...

Tahniah adik, dah konvo dah.. tinggal yang tengah jer lagi...

Huhu.. tengok saya semakin membesar laaa...


post signature

Saturday, June 01, 2013

Garu sekarang nak tengok

Salam 1 malaysia semua,

Eiii ja rasaja orang terlambat kot tengok hehe...

Tapi lambat pun tak dapat peee...

Selalu dengar di radio baru malam nie teringat nak tengok video dia...

Dalam kepala apamlagi gaya si PSY nie kan...

Dah tengok gaya dia macam dah slow sikit dari gangnam hehe....

Haaa tau pun tak larat kan hehe...

Watch "PSY - GENTLEMAN M/V" on YouTube

Friday, May 31, 2013

perkembangan syazwan 1 tahun 3 bulan

Salam 1 Malaysia semua,

Dah lama tak cite pasal anak teruna sorang nie...

Bukan nak puji anak sendiri tapi sebagai ibu kita boleh nampak perkembangan anak kita kan...

Memang betul laa apa sahaja yang bayi usia ini melihat memang cepat dia nak ikut...

Kejadian 1 :

Pagi tadi tengah sidai baju, syazwan pun nampak jer pintu rumah terbuka dia pun cepat jer nak lari kuar, tapi gate memang tak buka laaa... haaa tengah2 sidai baju tuu hanger baju jatuh, dengan spontan syazwan ambil hanger tuu dan cuba nak sangkut tapi tak sampai laa penyidai tui tinggi.. pada hal tak ajar tuu...

Kejadian 2:

Petang tadi kuar dari taman kan de security taman tuu kan... dah biasa laa nak kuar masuk angkat tangan... hari nie buka tingkap tuu syawan atas riba dekat dengam tingkap... elok jer nak kuar lepas ker security tuu angkat tangan, elok jer dia angkat tangan hehe....

Tak sempat nak ambil gambar nie berlaku spontam hehe...

Lepas nie apa laaa dia nak buat kan hehe...

Tuesday, May 28, 2013

Lunch kami bersama...

Salam 1 malaydia semua,

Yea sekali lagi... my husband nie jenis tak reti nak buat candle light dinner ker kan... nak tunggu bulan jatuh ke riba laaa baru my husband nak buat macam tuu kan...

Bertuah laa dapat isteri yang sangat-sangat memahami nie kan.. kalau tak paham-paham lagi tak tau laa kan..

Hari nie kami masak lunch sama-sama, ktu pun kebetulan husband nak tolong kan... speclity dia yang bawah tuu ayam masak lemon hehe...

Nak resepi? Hehe...

Our 2nd anneversery...

Salam 1 malaysia semua,

Haaa di pagi yang sejuk dan nyaman nie adalah 28hb Mei 2013...

Ialah hari ulang tahun kami yang ke-2..

Tak de celebrate pun... just memeori yang tinggal..

Ja doa agar perkahwinan ini kekal, dirahmati, diberkati dan di penuhi kasih sayang.... Amin...

Saturday, May 25, 2013

New ikan...

Salam satu malaysia semua,

Haaa dah dekat 2 tahun kot jamtak bela ikan, sejak mengandung ikan masa duduk iat ipoh semua bawa lik kat Taiping rumah mak. Bukan apa masa tuu mengandung dah tak larat nak jaga hehe...

Nie dah de rumah baru baru, tiba-tiba suami ajak g Jalan Pasar.. cari ikan kat sana..ingat nak li sekali aquarium baru tapi belum cukup baudget lagi hehe...

Guna aquarium lama dulu hehe...

Target nak li yang besarnyaa dan nak bela ikan laut hehe.. cantik kam...

Dah 3 hari dah...

Salam 1 Malaysia semua bloggers,

Haaa ingat tak game yang ja main tuuu?

Haaa sekarang dah level 42 dah, tapi yang frust tuuu dah 3 hari dah tak lepas-lepas nie hehe..

Dah naik stress nie hehe... tapi tak de laa stress jacam keje kan hehe...

Eiii bila nak lepas dah nie....

Petang nie Insyallah mak n adik mai dari Taiping.... hehe....

Friday, May 24, 2013

Cuti sekolah dah mulaa

Salam 1 malaysia semua,

Waaa hari nie dah mula cuti laaa... 2 minggu nie akaj ja guna untuk bersama keluarga tersayang hehe...

Apa program? Belum ada lagi tapi ade konvokesyen adik jer laa minggu depan hehe....

Lagi kena tunggu yek... haa bloggers semua apa program anda? Hehe....

Ja tinggal kan dengan gambar anak teruna ja nie mandi kolam hehe...

Monday, May 20, 2013

Sudah level 32...

Salam 1 malaysia,

Hai semua.... haaa disebabkan dah taksub dengan game nie... tengok sudah level 32 hehe....
Amlong way to goo hehe.....

Ade ker yang main game nie hehe????

Friday, May 17, 2013

Dah ketagih game ni...

Salam semua bloggers,

Mesti semua tahu game nie kan??
Ni gara-gara suami ja laaaa....
Yang asyik invite ja hehe...
Last-last kita yang main hehe....

10 DAYS TO GO...

salam semua bloggers,


haaa hari nie baru sahaja rasa lege kepala, lega hati, semua laaaa
sebab dah 2 hari de LADAP di sekolah balik kul 5 dari sekolah..
dah sekolah kat KL kul 5 kuar faham-faham jer laa kan...
jalan dah penuh dengan kereta....

dah hari nie dah mula countdown hehe....
lagi 10 hari lagi...
apa yek nak buat....


post signature

Wednesday, May 15, 2013

SELAMAT HARI GURU

salam 1 Malaysia,
Rasanya dah jarang orang terjah blog nie kan...
Macam mana laa nak tarik balik perhatian orang nie...

Apa-apa pun, esok 16 Mei 2013...
Ialah Hari Guru...
Ja bangga menjadi seorang guru...
Walapun hanya guru sahaja tahu apa tugas dan bebannya kan?..

Apa akan jadi esok?
Kita tunggu yek...

Tak sabar nak tunggu Sabtu nie ada sambut peringkat sekolah di sekolah baru hehe.. tahun lepas hari guru kita tengah dalam cuti bersalin hehe... jadi tak sempat nak sambut hehe...

Tunggu next post yea...

Nota:
Hari nie hari pertama makan vitamin c fellina, tunggu apa jadi yek hehe

Monday, May 13, 2013

......ke'FROG'an.....


salam semua bloggers,

yea hari nie dah masuk minggu ke 3 dalam bulan Mei 2013 ini...

memang keje sebagai cikgu nie sangat-sangat memerlukan kesabaran yang tinggi....

hanya yang mengalami sahaja yang tahu perasaan nyaa....

perlu pandai membahagikan perasaan stress tuu dari tempat keje dengan rumah...

hanya disini sahaja laaa yang boleh diluahkan :

hari ini... walaupun waktu kelas singkat, minggu peperiksaan pulak tuuu... tapi dari mula jejak kaki ke sekolah dah mula pun keje ku... 12 jam mengadap komputer sahaja.. dengan minggu nie bertambah ke'bz'an dengan nak 'handle' LADAP mengenai FROG pulak...

pasal FROG pulak satu hal tak settle lagi dari pihak FROG lama gilerrr.. menunggu.... menunggu macam tunggu bulan jatuh ke riba... 

persediaan bahan LADAP lagi yang hanya saya sorang sahaja yang buat dengan stapler bahan... kalau cikgu lain mesti dah bising dah buat keje macam-macam nie...

AHHHHHHHHHHHHH...........

tapi saya percaya setiap kali kepayahan itu ada rahmat lain dari-Nya kan....

AMIN....
post signature

Sunday, May 12, 2013

Hari Ibu

Tiada hari ibu bagi ja...
Setiap hari hari ibu...
Ja sentiasa sayang ibu ja...
PN SALMAH BT DIN

Nie masa bertunang 3 tahun lepas....

Friday, May 10, 2013

1st part siap

salam semua bloggers,

alhamdulillah... part men'design' balik blog saya berjalan dengan okay hehe... setakat nie dah de perubahan hehe..... masih lagi dalam 'mantannece' hehe..

ada apa-apa cadangan ker?? boleh share dengan saya hehe...

note : miss my son, dah 3hari tak jumpa hari nie baru leh jumpa dia....
post signature

Thursday, May 09, 2013

Macam nak aktif kembali berblog nie yek...

salam semua bloggers,


ade ker blogger yang singgah sini?? sejak ja dah putus blog nie macam suram jer blog nie.. post pun tak dapat nak menarik blogger...

rindu kembali masa berblog preparation kahwin 3 tahun lepas... ramai sangat geng2 b2b yang beri dorongan.. niee golongan b2b semua dah jadi ibu-ibu semua dah sibuk dengan anak masing-masing... sama laa seperti saya...

tapi hati nie teringin nak berblog semua.... apakah yang patut dilakukan??? adakah kena tukar nama blog??? rupa blog??? arragment blog nie????

ada cadangan???

post signature

Wednesday, May 01, 2013

Iron man 3 ---- best gilerrr....




hari nie 1 mei 2013, memandangkan syazwan tak de sisi....
Inilah masa nak dating dengan ayah syazwan hehe....
Kami ker Cathay Cineplax...
tengok cite dalam gambar atas tuuu....

Memang cite nie best giler laaa..
sebab action, effect dia menjadi hehe.....
tambah dengan jenis-jenis iron man yang ada hehe....

best laa boleh bagi 5 star laa hehe *****

lepas nie nak tengok

 ini lakkk...
kalau de peluang lah hehe..... tengok intro dia best jugak hehe....
post signature

Selamat Hari Buruh 2013


....Selamat Hari Pekerja....
...2013....

Note : Tinggal berdua dengan ayah syazwan jer, sebab syazwan dah balik kampung dengan atok, wan dia huhu.... already miss my son huhu.....
post signature

Sunday, April 07, 2013

ikan siakap sweet sour


Salam bloggeer semua,

Sajer hati Ahad nie ja nak share resepi,

YAng plan asal nak 3 rasa, 

Tapi yang jadi sweet sour lak hehe...





post signature

Wednesday, April 03, 2013

nak tukar ker?? tidak????

Salam bloggers,

Yea... dah masuk 3hb bulan April tahun 2013.. baru tengahari tadi PM kita dah umumkan pembubaran parlimen dah... tuuu dah kura nak nak mengundi laa kan?


Sebenarnya ja dalam delima nie... adakah ja ingin tukar sekolah atau tidak?...  okay ja review sikit sekolah pertama ja..

SMK BUNTONG, IPOH.


  1. 1st posting situ, tahun pertama memang rasa macam tak sanggup nak berdepan budak-budak nie yelah dah mengajar ting 1 dan 2, perangai budak-budak lagi laaa...
  2. Dah masuk akhir tahun ke 2, ja dah rasa serasi dengan sekolah nie...
  3. Keje.... just mengajar jer tahun pertama... awal tahun ke dua dah dapat jawatan SETIAUSAHA PEPERIKSAAN SESI PETANG... dari situ dah mula bz dah... tapi masa tuu bujang anything boleh buat hehe....
  4. Kawin tahun 3 akhir, 1st e-tukar minta dengan alasan si suami dok jauh laa konon.. padahal KL jer hehe... 2nd e-tukar sebab masa tuuu dah mengandungkan syazwan dengan alasan ayahnya jauh jugak.... 
  5. Rezeki anak kot... lepas jer pantang ja dah dapat tukar ke KL.
SMK (L) METHODIST, KUALA LUMPUR.

  1. Hari baru 10 bulan lebih ja dok MBS nie....
  2. Suasana sekolah nie okay..
  3. Cikgu-cikgu pun okay..
  4. Kemudahan ada semua....
  5. Cuma yang tak okay, pentadbiran  dengan keje dokumentasi yang tak sangat okay...
  6. Mengajar sini rasa sangat stress... banyak hal dokuentasi sebab nak ISO kan sekolah tuuu
  7. Tapi nak takut bila dapat tukar, takut dapat sekolah yang lagi teruk dari MBS.
OHHHH tidak.... macam mana nie.....




post signature

Tuesday, April 02, 2013

1st 2 layer....


Salam bloggers,

Hehe sajer nak cari feedback,

Masa cuti lepas ja dah siapkan 5 helai tufung lyrca sehelai tudung 2 layer...

Warna : kelabu @grey

Corak : 1plain + 1 corak hehe



On the way lik Kedah masa nie + syazwan oun de sekali

Okay tak? Hehe..



post signature

Monday, April 01, 2013

kari ikan bawal... best...


Salam semua bloggers,

Ermmmm hari nie dah 1st April 2013,

Kejap jer masa berlalu, holiday pun dah habis....

Tinggal lama blog ade feedback pasal tudung hehe... tunggu next entry ade cite sikit...

cuma hari nie bust review pasal makan-makan hehe...

Hari vite pasal ikan bawal masak kari main dish...

Terletak Kedah masa lik kedah minggu lepas hehe...

Suami ja laa yang introduce tempat nie, masa ja mengandung 2 tahun lepas hehe...

Lepas tuu memang teringin nak makan kalau lik Kedah hehe...

Jom kita layan gambar,




Sedap just ikan bawal +kari + ulam hehe...

Harga pun oksy hehe




post signature

Thursday, March 28, 2013

after 3 bulan belajar tudung..


Salam semua bloggers,

Hari nie ja nak update aktiviti ja masa cuti sekolah selain melayan kerenah syazwan..

Iaitu buat tudung hehe...

Al maklum laa cuti sekolah Nagoya, Kamdar mesti buat sale kan? Hehe...

Apa lagi beli kain laa hehe...

AKHIRNYA....

6 helai nak buat lyacra biasa dengan 1 chiffon nak buat 2 layer...



Tunggu next entry tengok hasilnya yer hehe...



post signature

Wednesday, March 27, 2013

Holiday di pantai timur

Salam semua bloggers,
Ermmm dah 4 hari pun berlalu cuti sekolah penggal yang pertama nie hehe.. tak sempat nak update hari jie baru sempat hehe...
Hari Sabtu yang lepas, mula cuti ke pantai timur. Niat utamanya ialah untuk g kenduri housemate UPSI yang baru jer melangsungkan perkahwinan nya... dah agak 7 tahun lebih tak jumpa tuuu yang turun jugak kendurinya... alang-alang leh g holiday dengan family hehe... ja kalau tak de sebab susah jugak nak holiday nie hehe..
Lepas jer kenduri ja terus gerak ker Kelantan sebab ja akan bermalam di Kelantan sebab esoknya nak terus lik Taiping ikut Gerik dekat kan?. Nak cite nya kami tido di PCB Resort di Pantai Cahaya Bulan hehe.. tempat kami honeymoon 2 tahun lepas hehe...


Tapi meng'spoil'kan holiday kami ialah malam tuuu...  biasa laa kan tempat orang, tak tahu kita survey dalam internetkan temoat-temoat yang best makan kan... ramaai review yang tempat makan nie best...
Tapi indah kabar dari rupa, review ja dengan suami +syazwan ialah
1. Service tidak bagus sama sekali sebab nya 1st impresion dah tak bagus. Bayangkan  kita nak makan tanya nak duduk makan kan tak de orang tunjuk means kena cari sendiri.
2. Suasana yang panas sebab yelah makan steambot memang bara api depan muka kita, cian kat syazwan berpeluh-peluh dia.. padahal bukan dia makan pun..
3.  Variety @pilihan makanan dia tak banyak sangat, just fish ball, fish cake, udang, ayam, sotong jer tak banyak sangat... pastu bila sah abis tak reniew dengan cepat sebab tuu kata service dia slow....
4.  Kesimpulannya ja dengan suami tak puas laa makan kat situ.. ingat kita makan kat tempat orang best kan? Nie tak best langsung....



Esoknnya tuu ahad dah nak lik Taiping... tunggu ja review syazwan 1st time mandi swimming pool... hehe

Thursday, March 21, 2013

Kejohanan Badminton Zon Bangsar WPKL


Salam semua bloggers,


Haaa semalam lama tak cite pasal anak kan?

Hari nie dah lama tak update pasal hal sekolah dalam blog nie...

Yea untuk pertama kali ja kena bawa budak untuk perlawanam badminton peringkat zon..

Nasib baik laaa sekolah dah sediakan van hehe..
Kalau ja kena drive jenuh nak cari tempat kat Kepong nie...

selama 3 hari berkampung di tempat badminton nie,
Memang dalam tempat nie panas yea, 
Macam nie ker suasana masa lawan badminton yang dalam tv tuuuuuu....
Usihhhhh memang penonton panas ker?

Hehe...

Keje ja hanya urus kan budak2 jer, jaga budak masa perlawanan jer...
Bukan latih mereka nie, sebab majoriti dah de coach kat luar nun...
Safe satu keje kan heheee

Alhamdulillah MBSSKL jadi JOHAN perseorangan dan beregu bawah 15 tahun.

Suasana masa perlawanan...



Memang satu pengalaman laaa kan hehe...

Tuesday, March 19, 2013

syazwan dah laju berjalan..

Salam semua bloggers,

Dah lama tak update tentang anak teruna nie kan hehe... 17hb lepas cukup dia 13 bulan hehe... setahun sebulan... Alhamdulillah syazwan setahun 3 minggu dah tunjuk nak jalan n mula lepas tangan....


Dan Alhamdulillah bila syazwan 13 bulan nie tak dapat lagi selsema dengan batuk... dah mula bagi emulsion macam SCOTT EMULSION @ CHAMP EMULSION hehe....


Monday, March 18, 2013

Bisness? yang mana satu ????


Salam semua bloggers,

Yea lama betul tak update blog kan? Ermmm sibuk dengan hal sekolah yang banyak dokumentasi yang kena buat.. bukan hal mengajar tapi benda lain...

2,3 hari nie STRESSdengan hal $$$$.... yea tuu semua anugerah tuhan kan kita yang kena berusaha..

Mula berfikir untuk mencari $$$$ sampingan sikit.... ermmm kalau pikir balik ade laa beberapa benda yang ja leh buat...

1. JAHIT BAJU KURUNG



2. BAKED - biskut/kek


Ermmmm mana satu yang ja nak buat nie??? Dua-dua ja boleh buat cuma tak confident nak jual / buat Kat orang...

Jahit tuuu ramai jugak yang tanya leh ambil tempahan tak ? ... sejak keje kat KL nie hehe...

Yang mana satu nie....



Friday, March 08, 2013

week 1st

Salam semua bloggers,

Update HB :

02 Mac 2013 = 90kg
08 Mac 2013 = 85kg

** kalau bloggers nak tau ja tak penah timbang berat
ja selepas ja bersalin, Syazwan dah setahun baru ja berani
nak timbang tuuu pun sebab HB.

Alhamdulillah, tapi ja tak target nak kurus,
Ja cuma nak sihat tubuh badan jer...

Betul tak?








Thursday, March 07, 2013

just me, syazwan and KD


Hello bloggers,

How your life after your wedding?
Where do you live after you married?
Are you happy now?

Yes, everything after married, had a son... of course my life so happy.. But... there several things that I wish would be come true soon... is the live with my own family..... now I live with my parents In Law.... my parents in-law nice to me just like my mom and dad... but... I just want time with my son n husband.... no other families members... 

But... I only wait time to be come true... Just me, Syazwan and husband...

Wednesday, March 06, 2013

expo baby KLCC March 2013

Salam semua bloggers,

Ermmm nie sepatutnya update sabtu lepas hehe...

 Ada g expo baby di KLCC Convention Center...

Hajat nak cari ini....
Tapi tak jumpa pun....

Beli yang ini jer....


Expo baby 2-3 March 2013 yang lepas....



Ramai orang tapi tak de laa seramai yang kat Mid Valley tahun lepas....

Mana nak cari nie.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails