Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Syazwan Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Followers

♥ my hero ♥

♥ my hero ♥

Friday, December 30, 2011

Selamat datang 2012

Salam semua blogger,

Hai semua tak sangka sekejap jer dah masuk 2012. Insyallah tahun depan ada ahli baru dalam hidup ja nanti Insyallah ... Azam tahun 2012 nanti yang utama nak jadi isteri dan ibu yang sebaik mungkin hehehe....Dan siapkan rumah di shah alam.. itu yang utama lahhh...

Apa pulak azam kawan-kawan blog semua?


post signature

Wednesday, September 28, 2011

cite selepas 4 bulan...

salam semua blogger yang dirindui.....

ahhhh beribu tahun rasanya ja tak mengupdate blog ja nie... terima kasih ja nak ucapkan pada kawan blog ja ina...kerana selalu ingat pada ja dan nasihat pada ja....

hari nie 28hb genap laaa 4 bulan ja menjadi isteri orang.... dan alhamdulillah kandungan juga nak masuk 4 bulan sudah.... sebenarnya banyak benda ja nak cite... tapi sejak mengandung nie ja dah jarang layan internet... sekadar buat keje-keje rasmi pasal sekolah jer.. lepas tuuu terus tutup... sebab perut nie bagi ja tak selesa nak duduk lama-lama depan internet nie....

Perkembangan terkini, ja dah pun isi borang tukar sekolah... ja nak pindah di Shah Alam kalau diizin kan... mana tahu rezeki baby ker kan... sebab ja dah pun beli rumah disana... lagi pun dekat jugak dengan suami ja... lepas tuuu nak kemas barang-barang kat umah sewa ja nie lahh.. tu jerlah yang terkini.. tentang perut ja...naik sikit jer.. tak beso lagi hehe....

Insyallah kalau de kedayaan ja update lagi.... betul-betul rindu kawan-kawan blog ja...

post signature

Saturday, August 20, 2011

review costum album wedding ja :)


salam semua bloggers,

ermmmm sebelum ja cite pasal 'buku pink' tuu... apa kata weekend nie layan gambar costum ja... nak minta pendapat semua.... :)












** malu giler bila tengok gambar kawin sendiri hehe....

post signature

Friday, August 19, 2011

pengalaman puasa - part2


salam semua blogger :)

selamat berpuasa Insyallah hari sudah masuk 19 hari sudah.... maap lama tak jenguk blog ini sebab keadaan tidak mengizin kan... Alhamdulillah puasa tahun ini ja hadapi dengan selamat semua walaupun tinggal sorang-sorang... cuma tahun ini amal ibadat seperti terawih kurang pulak sebab keadaan ja sekarang nie....

seperti entry yang lepas ja de nak cite pasal ini kan????

yea.... ini lah minuman wajib ja setiap hari... katanya produk baru dan lebih bagus dari yang 'popular' tuuu... lepas tu yang ja suka de perisa coklat hehe.. tak de laa jemu nak minumnya.... yang ja baca pasal produk ini kelebihan dia de asid folik extra dalam susu kita... jadi kalau kita dah makan ubat asid folik tuu minum lagi susu nie lagi banyak laa advantange pada baby kita insyallah kan hehe.... sekarang nie nak mencari bekas letak susu lak hehe... susah pulak kena bawa g Taiping, kena ada jugak kat Ipoh :)

tunggu entry akan datang ja nak cite pasal 'buku pink' lak.... haaa de kisah panjang berkaitan buku ini hehe.....gambar dibawah nie buka buku ja yea hehe... ja ambil sumber dari Google... tak tahu kenapa sekrang nie malas nak ambil gambar dulu sakan suka ambil hehe.... jumpa lagi....


post signature

Thursday, August 11, 2011

pengalaman puasa - part1

salam ramadan

macam puasa kawan-kawan semua.... ja setakat nie alhamdulillah puasa dari awal sampai hari ini.. ramai yang memesan kalau tak larat buka lah puasa.. tapi Alhamdulillah setakat hari ini larat lagi badan ini... alahan muntah tuuu dah tak boleh lari dah pagi malam muntah.... hari nie ja nak cite pasal awal puasa ja....

de ker sesiapa bakal ibu mengalami sakit-sakit otot yea.. ja awal puasa hari tuuu tangan nie sakit giler macam de tekanan kat urat nie.... jumpa doktor kata kesan sebab jatuh kalau penah jatuh dulu-dulu... de pulak kata kandungan ambil kalsium sebab tuuu sakit....

doktor masa tuu bagi ubat... masa tuu ubat macam-macam makan... mulut nie dah termakan ubat... itu lah pengalaman pertama masa awal puasa hari sebab tuuu blog nie pun nak tengok pun tak larat.....

penah tengok produk dibawah???? nanti ja cite pe yekk...


post signature

Tuesday, August 09, 2011

salam ramadan...

salam ramadan pada semua blogger,

salam semua.... ya Allah punya laa lama ja tak update blog ja nie.. dah ramadan ke 9 baru ja berpeluang untuk mengupdate blog ja nie....

Alhamdulillah nie bulan pertama ja berpuasa sebagai isteri... alhamdulillah jugak buat setakat nie okay laa sebab baru 2 kali jer buka dan sahur dengan suami... sebab yealah dua-dua jauh....

Alhamdulillah jugak kedua-dua keluarga sudah pun tahu keadaan ja sekarang nie... dah tak payah nak rahsia-rahsia lagi... :) tunggu next entry ja cite :)



post signature

Wednesday, July 20, 2011

minggu yang penuh mencabar...

salam semua bloggers,

ermmmm apa khabar semua... ya Allah sungguh ja rindu untuk berblog.. ja ingat dah tukar mood blog nie.. tapi hanya tuhan yang tahu apa yang berlaku dalam hidup ja 2 minggu nie... ketidak sihatan telah bermula diri ja nie... setiap pagi... setiap malam ja akan rasa loya dan muntah... mula-mula ja tahan sahaja tapi lagi buruk jadinya.... dan ini menyebabkan ja akan tido @ baring sepanjang hari.... tapi Alhamdulillah masa di sekolah ja tak lag seteruk dirumah... ini lah yang berlaku bila tinggal kesorangan di rumah sewa nie... tak tahu apa akan ja alami selepas nie....


post signature

Wednesday, July 13, 2011

nama blog sudah ditukar....

salam semua Bloggers....

wahhh sangat lama ja tak mengupdate blog ja nie.... tak tahu ja nak cite macam mana... kemahuan, rasa, semua pasal blog macam hilang macam tuu sahaja.... tiba-tiba malam nie terasa nak ubah cita rasa, ubah rupa dan ubah nama blog nie..... blog ini dengan rasminya sudah di tukar dengan nama ♥ life after june 2011 ♥...... ja rasa semua dapat faham kan... sebab ja nak perasaan berblog tuu kembali semula bila ja dah tukar rupa blog ini... tetapi tuan punya blog masih lagi sama :) sebab tuuu ja rasa B2B yang sudah berkahwin jarang sudah mengupdate blog mereka kan?? ade yang perasaan tak???? apa macam ?? hehe..... minta komen hehe....


post signature

Tuesday, July 05, 2011

dilema yang terjadi

salam semua B2B dan silent readers,

ermmmm seperti mana yang B2B dan x-B2B tahu keadaan ja sekarang nie kan?? ja tak dapat nak umumkan lagi pada semua orang secara rasmi lagi... sebab ja masih tunggu suami ja balik Ipoh.... selagi suami ja tak balik semua nie mesti tertangguh....

bila dah dalam keadaan macam nie.. macam-macam laaa amanat, pesanan orang yang berpengalaman dari kita... cuma ja tak tahu yang mana nak ikut... ade kakak tuu pesanan ke klinik buat test + dengan scan... de kakak tuu pulak.. tunggu dulu bagi lama sedikit dalam 10 minggu ker baru g klinik + scan.... de kakak tuuu cakap pulak jangan scan nanti sel mati... ermmm ja pun tak tahu nak ikut mana... last-last ja ambil keputusan malas nak buat apa-apa selagi suami ja tak de....

jadi ja nak minta pendapat x-B2B lak macam mana.... kalau de site yang boleh ja rujuk ker... ja amat berterima kasih pada semua yang ambil berat tentang diri ja nie....

post signature

Friday, July 01, 2011

tiba-tiba mood makan bertambah..

salam semua B2B dan silent readers,

harap maaf banyak-banyak... dah lama ja tak update blog ja nie.. bukan nak pinggirkan tapi minggu nie buat betul-betul ja rasa malas untuk buat kerja kat rumah ja nie... yang ja tahu rasa lapar jer minggu nie... entah laa..

malam nie pulak ja rasa sangat lapar.. dan hentam saja masak untuk malam nie... jadi lah Nasi Goreng Tiram Sayur... disebabkan esok dah Sabtu ja nak balik Taiping jadi ja kena habis kan semua barang makan dalam peti ais nie....

esok ada program di sekolah 1 Murid 1 Sukan nyer larian... ja rasa semua orang tahu... ja tanam dalam otak ja nie untuk jaga diri ja nie... dah tak boleh nak lasak-lasak.... tak tahu apa jadi hujung minggu nie harap-harap dapat berita yang mengembirakan semua orang :)

post signature

Wednesday, June 29, 2011

rabu memang wordless kan???

salam semua B2B dan silent readers,

sungguh hari ini memang tak tahu nak buat entry tentang pe... otak nie memang tak boleh pikir.. nak buat entry review pun tak tahu nak cite pasal apa... memang betul B2B kata wednesday = wordless day... :) baru ja percaya... kalau de ex-B2B melihat linik mereka tak de di bahagian B2B mungkin ja sudah pindah ke bahagian PUAN hehe.... ramai dah menjadi PUAN hehe.. ja masih lagi tak biasa perkataan PUAN di sekolah bila sapa-sapa memanggil ja... hehe....

kerja disekolah pun ja macam malas je nak buat selain mengajar laaa... entah laa badan nie kan... eiiii.... ja nak review pasal W-day ja tapi ja tahu apa yang B2B diluar sana nak tahu... sebab ja rasa macam tiada apa nak cite hehe... cuma nak tunggu OP punya hasil sahaja yang belum dapat nie...

kesabaran pun memang memain peranan penting 2 minggu nie...

post signature

ada benda kita boleh cite, ada benda tak boleh cite kan??

salam semua B2B dan silent readers,

memang sebelum kawin en. KD memang tahu ke aktifan ja berFB dan berBLOG... baru-baru nie ja di tegur untuk kurangkan maklumat yang terperinci di dalam blog ja nie... dah tak boleh bagi details.... ermmm mungkin apa yang di cakapkannyer tuu betul.. jadi ja ikut kan lahh... sekadar berblog sahaja tanpa menghebahkan pada orang lain tentang sesuatu hal...

berbalik pada entry sebelum nie... memang pagi tadi ja ade jumpa dengan doktor dan dah pun mendapat keputusan... apabila di tanya pada en. KD jangan diceritakan lagi apa kesudahan nyer... kesimpulan nyer kena tunggu dia balik Ipoh dulu baru tahu... sebab doktor yang ja jumpa tuuu de persoalan dan pertindihan dengan maklumat yang diberikan... sebab maklumat yang diberikan tuu agak pelik bagi ja...

Insyallah ja cerita kan pada kawan-kawan disana... :) sebab anda laa banyak membantu ja disini... jadi bersambung laaa ja dengan cite persiapan ja yang tak habis-habis lagi hehe... 'tukar cite lain '

http://www.cute-smiley.com

post signature

Tuesday, June 28, 2011

anniversary - 1 month

salam semua B2B dan silent readers.

Alhamdulillah hari ini genap sebulan ja menjadi seorang isteri pada lelaki yang ja sayangi.... Ahamdulilah jugak selama sebelulan nie banyak benda ja belajar sebagai isteri secara tak langsung dari orang sekeliling... memang kena banyak belajar lagi nie....

seperti yang entry yang lepas, hari ini ja akan ke klinik atas nasihat ramai orang :) sebelum ja sekolah nanti... tak tahu laa apa keputusan nyer nanti... :) tak mahu terlalu excited takut nanti lain pulak keputusan nyer kan...

nie ja nak cite sikit apa yang ja buat sebagai seorang isteri hehe.. seperti yang B2B tahu minggu lepas en. KD balik dengan tiba-tiba dari Melaka... hari sabtu tuuu pagi sekolah ja ada sukan tahunan.. pada kul 5 petang macam tuuu en. KD call.. tiba-tiba dia cakap dia dah sampai Tapah sudah on the way... apa lagi ja bising laa jugak sebab tak g tau awal tapi dalam hati tau2 jer lah hehe.... ja pun dengan cepat masak untuk en. KD sebab dah ketagihkan nak masak hehe... dalam kepala nak masak ayam masak merah tau pe jadi... jadi masak belada lak hehe.....

hehe... inilah lauk pertama ja masak untuk en. KD hehe.. pastu ja masak sayur campur dengan ikan goreng... banyak jugak lak tuuu dalam masa yang singkat... hehe.... dalam hati en. KD makan ker tidak.. en. KD nie suka de kuah tuuu ja masak terlebih kuah tuuu... sedap ke tidak kan suami kita makan kan... yelah bukan air tangan mak dia masak.. mana lah tau dia tak suka ker.. Alhamdulillah 2 kali en. KD tambah hehe... semua lauk lincin hehe... lega tul hati masa tuu hehe...

pengalaman yang tak dapat dibeli kan??? hehe... Insyallah ja akan ingat pengalaman @ kenangan ini :)

post signature

Monday, June 27, 2011

macam mana nie apa perlu dibuat??

salam semua B2B dan silent readers,

ermmm ja tak nak cakap pe?? biar gambar nie ceritakan...

sekarang nie apa tindakan ja yea?? ja dah buntu.... apa harus ja lakukan.... nie sekadar test sendiri.. belum secara rasmi lagi dengan jumpa doktor...

post signature

suka tapi tak sihat..

salam semua B2B dan bloggers,

terima kasih pada ex-B2B : Nani , Mia, Uya Raza dan Puan Sue... mereka nie senasib dengan ja.. tapi betul kata mia kena bersyukur sebab boleh berjumpa jugak walaupun berjauhan kan mia....

Alhamdulilllah en. KD datang dengan tiba-tiba di Ipoh.. hari sabtu lepas buat suprise katanya... seronok sangat... tapi pagi tadi kul 5 dia dah pun balik KL untuk keje... cite dia macam nie.....

ja memang plan nak masak cucur pada dia pagi nie senang dia nak makan kalau mengantuk... ja bangun kul 4.30.. bangun okay lagi... tiba-tiba masa nak bersiap nak masak tuu ja rasa badan ja lain macam.. peluh keluar mcm air deras.. pastu mai lak sakit perut, rasa macam nak pengsan sahaja masa tuuu tapi badan nie ja kuat kan jugak untuk masak cucur tuuuu... ingat nak beritahu en. KD tapi nanti di tak jadi balik lak sebab ja.. jadi ja diam kan diri....

sekarang nie badan ja rasa tak sedap sangat... ishhh nak g klinik pun rasa malas....

post signature

Thursday, June 23, 2011

Thursday wordless - 2 minggu sudah tak jumpa...

salam semua B2B dan silent readers,

huhu.... hari nie ja nak ber moody boleh???boleh ker hari ini ja tak update pasal majlis ja??? huhu.... nanti ade mood ja review balik yea... Insyallah nanti ja upadate... cuma nak kongsi sudah apa yang berlaku.. yea banyak yang ja tak review pasal bilik pengantin, meja pengantin, photo booth dan lain -lain...

cuma hari nie ja tak mood sebabnyer sudah 2 minggu tak jumpa dengan en. KD huhu... tapi tulah mungkin ade B2B kata baru 2 minggu kan... tapi tulahh... baru kan?? nak buat macam mana yea?? de ker B2B dalam keadaan yang macam ja nie... hujung minggu lepas ja dah balik Taiping, hujung minggu nie jenuh ja nak memikir ape benda nak buat....

apa benda yek nak buat hujung minggu nie yea... sudah 3 minggu berlalu dah nak masuk sebulan ja menjadi isteri orang... kalau B2B nak tahu ja tak masak lagi untuk KD makan.. masa cuti tuu banyak ja tolong mak dan mak mentua yang masak... huhu macam ketagih nak masak untuk suami tercinta huhu....

post signature

Tuesday, June 21, 2011

Review : Baju - Persalinan Majlis Resepsi


salam semua B2B dan silent readers,

1st ja nak minta maap pada B2B dan x-B2B yang 2 minggu nie memang ja tak sempat nak singgah nak komen entry blog B2B semua... memang ja rindu nak singgah beri komen semua... sebab kekangan masa ja hanya boleh update blog ja ketika disekolah sahaja... huhu dah masuk minggu ke-2 tak jumpa dengan KD... nie pun tengah tunggu dia balik dari Melaka untuk hantar broadband ja... ja so sorry de B2B yang beri komen dalam entry ja tapi ja tak singgah balik blog mereka... harap-harap sangat KD balik Ipoh minggu nie... :(

hari nie ja nak review pasal baju yang memang ramai meminta ja untuk review hehe.. 1st memang ja sendiri pun suka pada baju yang di design khas untuk ja... THANKS pada WP ja hehe.. mereka sangat memahami diri ja ... konsep sama jugak mengikut baju kurung moden.. bagi ja tak pe kalau bukan macam baju kawin yang selalu orang lain pakai janji nak apa yang ja impikan iaitu simple, selesa dan semua orang suka baju tuuu.. dan memang betul apa yang disediakan oleh WP ja hehe.....

details yang ada pada baju ja semua di buat oleh WP ja sendiri... sangat kreatif kan...
untuk baju KD baju melayu silang biasa jer.. cuma tanjak dia WP ja pakaikan yang orang Negeri punya sebab nak dapat kan yang tinggi sikit dari ja hehe....

kalau B2B tengok aksesori pada ja.. ja pakai rantai dengan aksesori atas kepala tuu.. 1st time tengok pun pelik sebab tak penah tengok lagi kan... semua orang tanya yang atas kepala tuu.. aksesori pun WP ja yang sediakan..

untuk bunga tangan sama jugak nanti ja review untuk next entry yea... ja suka detail yang di buat atas baju ja tuu... sangat cute.. ade B2B tanya pasal warna baju nie... semua kain untuk majlis ja cari di JAKEL KL.. kain untuk majlis resepsi ja nie salesgirl tuu kata yang terakhir sudah... warna dia memang ja nak cari yang gelap sikit :)

harap entry nie ja dapat memenuhi permintaan B2B yang ingin tahu :) kalau de yang nak tahu pasal baju@ aksesori boleh email pada WP ja atau ja untuk nak tahu details :)

post signature

Sunday, June 19, 2011

Review : Hantaran


salam semua B2B dan silent readers,

salam weekend.. nie entry auto post yea.. sebab guna broadband adik sebelum dia balik Jitra hehe.. ishh susah betul kalau tak de broadband nie hehe....

hari nie ja nak review sikit pasal hantaran dari pihak ja dengan pihak lelaki... semua disediakan oleh WP ja jugak... jadi kalau ade siapa berminat ja nak promote sikit.. boleh beitahu ja, ja boleh tanya WP ja hehe...

hantaran dari ja kepada KD

hujung nun ade jam SWATCH sebelah nie de wallet...
nie lak de jean + t-shirt ja li masa bercuti di Europe tahun lepas :)
nie coklat ja tempah dari FB..
body shop...

BB :)

hantaran dari KD kepada ja

perfume :)
set makeup.. nie ja bantai je beli yang mana set murah hehe...
kain batik senang nak pakai hari khamis
BB dengan jam SWATCH..
beg tangan dengan purse,,

sekian laaa ja review pasal hantaran tunggu ja next entry ja review pasal baju majlis resepsi ja hehe.... jumpa lagi

post signature

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails