Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Syazwan Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Followers

♥ my hero ♥

♥ my hero ♥

Friday, May 31, 2013

perkembangan syazwan 1 tahun 3 bulan

Salam 1 Malaysia semua,

Dah lama tak cite pasal anak teruna sorang nie...

Bukan nak puji anak sendiri tapi sebagai ibu kita boleh nampak perkembangan anak kita kan...

Memang betul laa apa sahaja yang bayi usia ini melihat memang cepat dia nak ikut...

Kejadian 1 :

Pagi tadi tengah sidai baju, syazwan pun nampak jer pintu rumah terbuka dia pun cepat jer nak lari kuar, tapi gate memang tak buka laaa... haaa tengah2 sidai baju tuu hanger baju jatuh, dengan spontan syazwan ambil hanger tuu dan cuba nak sangkut tapi tak sampai laa penyidai tui tinggi.. pada hal tak ajar tuu...

Kejadian 2:

Petang tadi kuar dari taman kan de security taman tuu kan... dah biasa laa nak kuar masuk angkat tangan... hari nie buka tingkap tuu syawan atas riba dekat dengam tingkap... elok jer nak kuar lepas ker security tuu angkat tangan, elok jer dia angkat tangan hehe....

Tak sempat nak ambil gambar nie berlaku spontam hehe...

Lepas nie apa laaa dia nak buat kan hehe...

Tuesday, May 28, 2013

Lunch kami bersama...

Salam 1 malaydia semua,

Yea sekali lagi... my husband nie jenis tak reti nak buat candle light dinner ker kan... nak tunggu bulan jatuh ke riba laaa baru my husband nak buat macam tuu kan...

Bertuah laa dapat isteri yang sangat-sangat memahami nie kan.. kalau tak paham-paham lagi tak tau laa kan..

Hari nie kami masak lunch sama-sama, ktu pun kebetulan husband nak tolong kan... speclity dia yang bawah tuu ayam masak lemon hehe...

Nak resepi? Hehe...

Our 2nd anneversery...

Salam 1 malaysia semua,

Haaa di pagi yang sejuk dan nyaman nie adalah 28hb Mei 2013...

Ialah hari ulang tahun kami yang ke-2..

Tak de celebrate pun... just memeori yang tinggal..

Ja doa agar perkahwinan ini kekal, dirahmati, diberkati dan di penuhi kasih sayang.... Amin...

Saturday, May 25, 2013

New ikan...

Salam satu malaysia semua,

Haaa dah dekat 2 tahun kot jamtak bela ikan, sejak mengandung ikan masa duduk iat ipoh semua bawa lik kat Taiping rumah mak. Bukan apa masa tuu mengandung dah tak larat nak jaga hehe...

Nie dah de rumah baru baru, tiba-tiba suami ajak g Jalan Pasar.. cari ikan kat sana..ingat nak li sekali aquarium baru tapi belum cukup baudget lagi hehe...

Guna aquarium lama dulu hehe...

Target nak li yang besarnyaa dan nak bela ikan laut hehe.. cantik kam...

Dah 3 hari dah...

Salam 1 Malaysia semua bloggers,

Haaa ingat tak game yang ja main tuuu?

Haaa sekarang dah level 42 dah, tapi yang frust tuuu dah 3 hari dah tak lepas-lepas nie hehe..

Dah naik stress nie hehe... tapi tak de laa stress jacam keje kan hehe...

Eiii bila nak lepas dah nie....

Petang nie Insyallah mak n adik mai dari Taiping.... hehe....

Friday, May 24, 2013

Cuti sekolah dah mulaa

Salam 1 malaysia semua,

Waaa hari nie dah mula cuti laaa... 2 minggu nie akaj ja guna untuk bersama keluarga tersayang hehe...

Apa program? Belum ada lagi tapi ade konvokesyen adik jer laa minggu depan hehe....

Lagi kena tunggu yek... haa bloggers semua apa program anda? Hehe....

Ja tinggal kan dengan gambar anak teruna ja nie mandi kolam hehe...

Monday, May 20, 2013

Sudah level 32...

Salam 1 malaysia,

Hai semua.... haaa disebabkan dah taksub dengan game nie... tengok sudah level 32 hehe....
Amlong way to goo hehe.....

Ade ker yang main game nie hehe????

Friday, May 17, 2013

Dah ketagih game ni...

Salam semua bloggers,

Mesti semua tahu game nie kan??
Ni gara-gara suami ja laaaa....
Yang asyik invite ja hehe...
Last-last kita yang main hehe....

10 DAYS TO GO...

salam semua bloggers,


haaa hari nie baru sahaja rasa lege kepala, lega hati, semua laaaa
sebab dah 2 hari de LADAP di sekolah balik kul 5 dari sekolah..
dah sekolah kat KL kul 5 kuar faham-faham jer laa kan...
jalan dah penuh dengan kereta....

dah hari nie dah mula countdown hehe....
lagi 10 hari lagi...
apa yek nak buat....


post signature

Wednesday, May 15, 2013

SELAMAT HARI GURU

salam 1 Malaysia,
Rasanya dah jarang orang terjah blog nie kan...
Macam mana laa nak tarik balik perhatian orang nie...

Apa-apa pun, esok 16 Mei 2013...
Ialah Hari Guru...
Ja bangga menjadi seorang guru...
Walapun hanya guru sahaja tahu apa tugas dan bebannya kan?..

Apa akan jadi esok?
Kita tunggu yek...

Tak sabar nak tunggu Sabtu nie ada sambut peringkat sekolah di sekolah baru hehe.. tahun lepas hari guru kita tengah dalam cuti bersalin hehe... jadi tak sempat nak sambut hehe...

Tunggu next post yea...

Nota:
Hari nie hari pertama makan vitamin c fellina, tunggu apa jadi yek hehe

Monday, May 13, 2013

......ke'FROG'an.....


salam semua bloggers,

yea hari nie dah masuk minggu ke 3 dalam bulan Mei 2013 ini...

memang keje sebagai cikgu nie sangat-sangat memerlukan kesabaran yang tinggi....

hanya yang mengalami sahaja yang tahu perasaan nyaa....

perlu pandai membahagikan perasaan stress tuu dari tempat keje dengan rumah...

hanya disini sahaja laaa yang boleh diluahkan :

hari ini... walaupun waktu kelas singkat, minggu peperiksaan pulak tuuu... tapi dari mula jejak kaki ke sekolah dah mula pun keje ku... 12 jam mengadap komputer sahaja.. dengan minggu nie bertambah ke'bz'an dengan nak 'handle' LADAP mengenai FROG pulak...

pasal FROG pulak satu hal tak settle lagi dari pihak FROG lama gilerrr.. menunggu.... menunggu macam tunggu bulan jatuh ke riba... 

persediaan bahan LADAP lagi yang hanya saya sorang sahaja yang buat dengan stapler bahan... kalau cikgu lain mesti dah bising dah buat keje macam-macam nie...

AHHHHHHHHHHHHH...........

tapi saya percaya setiap kali kepayahan itu ada rahmat lain dari-Nya kan....

AMIN....
post signature

Sunday, May 12, 2013

Hari Ibu

Tiada hari ibu bagi ja...
Setiap hari hari ibu...
Ja sentiasa sayang ibu ja...
PN SALMAH BT DIN

Nie masa bertunang 3 tahun lepas....

Friday, May 10, 2013

1st part siap

salam semua bloggers,

alhamdulillah... part men'design' balik blog saya berjalan dengan okay hehe... setakat nie dah de perubahan hehe..... masih lagi dalam 'mantannece' hehe..

ada apa-apa cadangan ker?? boleh share dengan saya hehe...

note : miss my son, dah 3hari tak jumpa hari nie baru leh jumpa dia....
post signature

Thursday, May 09, 2013

Macam nak aktif kembali berblog nie yek...

salam semua bloggers,


ade ker blogger yang singgah sini?? sejak ja dah putus blog nie macam suram jer blog nie.. post pun tak dapat nak menarik blogger...

rindu kembali masa berblog preparation kahwin 3 tahun lepas... ramai sangat geng2 b2b yang beri dorongan.. niee golongan b2b semua dah jadi ibu-ibu semua dah sibuk dengan anak masing-masing... sama laa seperti saya...

tapi hati nie teringin nak berblog semua.... apakah yang patut dilakukan??? adakah kena tukar nama blog??? rupa blog??? arragment blog nie????

ada cadangan???

post signature

Wednesday, May 01, 2013

Iron man 3 ---- best gilerrr....




hari nie 1 mei 2013, memandangkan syazwan tak de sisi....
Inilah masa nak dating dengan ayah syazwan hehe....
Kami ker Cathay Cineplax...
tengok cite dalam gambar atas tuuu....

Memang cite nie best giler laaa..
sebab action, effect dia menjadi hehe.....
tambah dengan jenis-jenis iron man yang ada hehe....

best laa boleh bagi 5 star laa hehe *****

lepas nie nak tengok

 ini lakkk...
kalau de peluang lah hehe..... tengok intro dia best jugak hehe....
post signature

Selamat Hari Buruh 2013


....Selamat Hari Pekerja....
...2013....

Note : Tinggal berdua dengan ayah syazwan jer, sebab syazwan dah balik kampung dengan atok, wan dia huhu.... already miss my son huhu.....
post signature

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails