Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Syazwan Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Followers

♥ my hero ♥

♥ my hero ♥

Thursday, March 28, 2013

after 3 bulan belajar tudung..


Salam semua bloggers,

Hari nie ja nak update aktiviti ja masa cuti sekolah selain melayan kerenah syazwan..

Iaitu buat tudung hehe...

Al maklum laa cuti sekolah Nagoya, Kamdar mesti buat sale kan? Hehe...

Apa lagi beli kain laa hehe...

AKHIRNYA....

6 helai nak buat lyacra biasa dengan 1 chiffon nak buat 2 layer...



Tunggu next entry tengok hasilnya yer hehe...



post signature

Wednesday, March 27, 2013

Holiday di pantai timur

Salam semua bloggers,
Ermmm dah 4 hari pun berlalu cuti sekolah penggal yang pertama nie hehe.. tak sempat nak update hari jie baru sempat hehe...
Hari Sabtu yang lepas, mula cuti ke pantai timur. Niat utamanya ialah untuk g kenduri housemate UPSI yang baru jer melangsungkan perkahwinan nya... dah agak 7 tahun lebih tak jumpa tuuu yang turun jugak kendurinya... alang-alang leh g holiday dengan family hehe... ja kalau tak de sebab susah jugak nak holiday nie hehe..
Lepas jer kenduri ja terus gerak ker Kelantan sebab ja akan bermalam di Kelantan sebab esoknya nak terus lik Taiping ikut Gerik dekat kan?. Nak cite nya kami tido di PCB Resort di Pantai Cahaya Bulan hehe.. tempat kami honeymoon 2 tahun lepas hehe...


Tapi meng'spoil'kan holiday kami ialah malam tuuu...  biasa laa kan tempat orang, tak tahu kita survey dalam internetkan temoat-temoat yang best makan kan... ramaai review yang tempat makan nie best...
Tapi indah kabar dari rupa, review ja dengan suami +syazwan ialah
1. Service tidak bagus sama sekali sebab nya 1st impresion dah tak bagus. Bayangkan  kita nak makan tanya nak duduk makan kan tak de orang tunjuk means kena cari sendiri.
2. Suasana yang panas sebab yelah makan steambot memang bara api depan muka kita, cian kat syazwan berpeluh-peluh dia.. padahal bukan dia makan pun..
3.  Variety @pilihan makanan dia tak banyak sangat, just fish ball, fish cake, udang, ayam, sotong jer tak banyak sangat... pastu bila sah abis tak reniew dengan cepat sebab tuu kata service dia slow....
4.  Kesimpulannya ja dengan suami tak puas laa makan kat situ.. ingat kita makan kat tempat orang best kan? Nie tak best langsung....



Esoknnya tuu ahad dah nak lik Taiping... tunggu ja review syazwan 1st time mandi swimming pool... hehe

Thursday, March 21, 2013

Kejohanan Badminton Zon Bangsar WPKL


Salam semua bloggers,


Haaa semalam lama tak cite pasal anak kan?

Hari nie dah lama tak update pasal hal sekolah dalam blog nie...

Yea untuk pertama kali ja kena bawa budak untuk perlawanam badminton peringkat zon..

Nasib baik laaa sekolah dah sediakan van hehe..
Kalau ja kena drive jenuh nak cari tempat kat Kepong nie...

selama 3 hari berkampung di tempat badminton nie,
Memang dalam tempat nie panas yea, 
Macam nie ker suasana masa lawan badminton yang dalam tv tuuuuuu....
Usihhhhh memang penonton panas ker?

Hehe...

Keje ja hanya urus kan budak2 jer, jaga budak masa perlawanan jer...
Bukan latih mereka nie, sebab majoriti dah de coach kat luar nun...
Safe satu keje kan heheee

Alhamdulillah MBSSKL jadi JOHAN perseorangan dan beregu bawah 15 tahun.

Suasana masa perlawanan...



Memang satu pengalaman laaa kan hehe...

Tuesday, March 19, 2013

syazwan dah laju berjalan..

Salam semua bloggers,

Dah lama tak update tentang anak teruna nie kan hehe... 17hb lepas cukup dia 13 bulan hehe... setahun sebulan... Alhamdulillah syazwan setahun 3 minggu dah tunjuk nak jalan n mula lepas tangan....


Dan Alhamdulillah bila syazwan 13 bulan nie tak dapat lagi selsema dengan batuk... dah mula bagi emulsion macam SCOTT EMULSION @ CHAMP EMULSION hehe....


Monday, March 18, 2013

Bisness? yang mana satu ????


Salam semua bloggers,

Yea lama betul tak update blog kan? Ermmm sibuk dengan hal sekolah yang banyak dokumentasi yang kena buat.. bukan hal mengajar tapi benda lain...

2,3 hari nie STRESSdengan hal $$$$.... yea tuu semua anugerah tuhan kan kita yang kena berusaha..

Mula berfikir untuk mencari $$$$ sampingan sikit.... ermmm kalau pikir balik ade laa beberapa benda yang ja leh buat...

1. JAHIT BAJU KURUNG



2. BAKED - biskut/kek


Ermmmm mana satu yang ja nak buat nie??? Dua-dua ja boleh buat cuma tak confident nak jual / buat Kat orang...

Jahit tuuu ramai jugak yang tanya leh ambil tempahan tak ? ... sejak keje kat KL nie hehe...

Yang mana satu nie....



Friday, March 08, 2013

week 1st

Salam semua bloggers,

Update HB :

02 Mac 2013 = 90kg
08 Mac 2013 = 85kg

** kalau bloggers nak tau ja tak penah timbang berat
ja selepas ja bersalin, Syazwan dah setahun baru ja berani
nak timbang tuuu pun sebab HB.

Alhamdulillah, tapi ja tak target nak kurus,
Ja cuma nak sihat tubuh badan jer...

Betul tak?








Thursday, March 07, 2013

just me, syazwan and KD


Hello bloggers,

How your life after your wedding?
Where do you live after you married?
Are you happy now?

Yes, everything after married, had a son... of course my life so happy.. But... there several things that I wish would be come true soon... is the live with my own family..... now I live with my parents In Law.... my parents in-law nice to me just like my mom and dad... but... I just want time with my son n husband.... no other families members... 

But... I only wait time to be come true... Just me, Syazwan and husband...

Wednesday, March 06, 2013

expo baby KLCC March 2013

Salam semua bloggers,

Ermmm nie sepatutnya update sabtu lepas hehe...

 Ada g expo baby di KLCC Convention Center...

Hajat nak cari ini....
Tapi tak jumpa pun....

Beli yang ini jer....


Expo baby 2-3 March 2013 yang lepas....



Ramai orang tapi tak de laa seramai yang kat Mid Valley tahun lepas....

Mana nak cari nie.....

Friday, March 01, 2013

susah hari pertama...

post signatureSalam semua bloggers,

Seperti entry yang sebelum ini, yea hari nie hari pertama guna HB... menang sukar sikit  masa awal pagi tadi...

 Selalunya tak de laa lapar sgt mcm pagi tadi.. memang lain kesan dia... betul kata coach ja... perlu sangat2 displin.....

Haaaa lagi 3 bulan lagi nak tunggu...

nak sihat!! Nak sihat!!!

 Sambung esok laaak...

1st day....

Salam semua bloggers...

Today 1st mac my 1st day using this product.... hope something will change soon....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails