Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Syazwan Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Followers

♥ my hero ♥

♥ my hero ♥

Wednesday, June 29, 2011

rabu memang wordless kan???

salam semua B2B dan silent readers,

sungguh hari ini memang tak tahu nak buat entry tentang pe... otak nie memang tak boleh pikir.. nak buat entry review pun tak tahu nak cite pasal apa... memang betul B2B kata wednesday = wordless day... :) baru ja percaya... kalau de ex-B2B melihat linik mereka tak de di bahagian B2B mungkin ja sudah pindah ke bahagian PUAN hehe.... ramai dah menjadi PUAN hehe.. ja masih lagi tak biasa perkataan PUAN di sekolah bila sapa-sapa memanggil ja... hehe....

kerja disekolah pun ja macam malas je nak buat selain mengajar laaa... entah laa badan nie kan... eiiii.... ja nak review pasal W-day ja tapi ja tahu apa yang B2B diluar sana nak tahu... sebab ja rasa macam tiada apa nak cite hehe... cuma nak tunggu OP punya hasil sahaja yang belum dapat nie...

kesabaran pun memang memain peranan penting 2 minggu nie...

post signature

ada benda kita boleh cite, ada benda tak boleh cite kan??

salam semua B2B dan silent readers,

memang sebelum kawin en. KD memang tahu ke aktifan ja berFB dan berBLOG... baru-baru nie ja di tegur untuk kurangkan maklumat yang terperinci di dalam blog ja nie... dah tak boleh bagi details.... ermmm mungkin apa yang di cakapkannyer tuu betul.. jadi ja ikut kan lahh... sekadar berblog sahaja tanpa menghebahkan pada orang lain tentang sesuatu hal...

berbalik pada entry sebelum nie... memang pagi tadi ja ade jumpa dengan doktor dan dah pun mendapat keputusan... apabila di tanya pada en. KD jangan diceritakan lagi apa kesudahan nyer... kesimpulan nyer kena tunggu dia balik Ipoh dulu baru tahu... sebab doktor yang ja jumpa tuuu de persoalan dan pertindihan dengan maklumat yang diberikan... sebab maklumat yang diberikan tuu agak pelik bagi ja...

Insyallah ja cerita kan pada kawan-kawan disana... :) sebab anda laa banyak membantu ja disini... jadi bersambung laaa ja dengan cite persiapan ja yang tak habis-habis lagi hehe... 'tukar cite lain '

http://www.cute-smiley.com

post signature

Tuesday, June 28, 2011

anniversary - 1 month

salam semua B2B dan silent readers.

Alhamdulillah hari ini genap sebulan ja menjadi seorang isteri pada lelaki yang ja sayangi.... Ahamdulilah jugak selama sebelulan nie banyak benda ja belajar sebagai isteri secara tak langsung dari orang sekeliling... memang kena banyak belajar lagi nie....

seperti yang entry yang lepas, hari ini ja akan ke klinik atas nasihat ramai orang :) sebelum ja sekolah nanti... tak tahu laa apa keputusan nyer nanti... :) tak mahu terlalu excited takut nanti lain pulak keputusan nyer kan...

nie ja nak cite sikit apa yang ja buat sebagai seorang isteri hehe.. seperti yang B2B tahu minggu lepas en. KD balik dengan tiba-tiba dari Melaka... hari sabtu tuuu pagi sekolah ja ada sukan tahunan.. pada kul 5 petang macam tuuu en. KD call.. tiba-tiba dia cakap dia dah sampai Tapah sudah on the way... apa lagi ja bising laa jugak sebab tak g tau awal tapi dalam hati tau2 jer lah hehe.... ja pun dengan cepat masak untuk en. KD sebab dah ketagihkan nak masak hehe... dalam kepala nak masak ayam masak merah tau pe jadi... jadi masak belada lak hehe.....

hehe... inilah lauk pertama ja masak untuk en. KD hehe.. pastu ja masak sayur campur dengan ikan goreng... banyak jugak lak tuuu dalam masa yang singkat... hehe.... dalam hati en. KD makan ker tidak.. en. KD nie suka de kuah tuuu ja masak terlebih kuah tuuu... sedap ke tidak kan suami kita makan kan... yelah bukan air tangan mak dia masak.. mana lah tau dia tak suka ker.. Alhamdulillah 2 kali en. KD tambah hehe... semua lauk lincin hehe... lega tul hati masa tuu hehe...

pengalaman yang tak dapat dibeli kan??? hehe... Insyallah ja akan ingat pengalaman @ kenangan ini :)

post signature

Monday, June 27, 2011

macam mana nie apa perlu dibuat??

salam semua B2B dan silent readers,

ermmm ja tak nak cakap pe?? biar gambar nie ceritakan...

sekarang nie apa tindakan ja yea?? ja dah buntu.... apa harus ja lakukan.... nie sekadar test sendiri.. belum secara rasmi lagi dengan jumpa doktor...

post signature

suka tapi tak sihat..

salam semua B2B dan bloggers,

terima kasih pada ex-B2B : Nani , Mia, Uya Raza dan Puan Sue... mereka nie senasib dengan ja.. tapi betul kata mia kena bersyukur sebab boleh berjumpa jugak walaupun berjauhan kan mia....

Alhamdulilllah en. KD datang dengan tiba-tiba di Ipoh.. hari sabtu lepas buat suprise katanya... seronok sangat... tapi pagi tadi kul 5 dia dah pun balik KL untuk keje... cite dia macam nie.....

ja memang plan nak masak cucur pada dia pagi nie senang dia nak makan kalau mengantuk... ja bangun kul 4.30.. bangun okay lagi... tiba-tiba masa nak bersiap nak masak tuu ja rasa badan ja lain macam.. peluh keluar mcm air deras.. pastu mai lak sakit perut, rasa macam nak pengsan sahaja masa tuuu tapi badan nie ja kuat kan jugak untuk masak cucur tuuuu... ingat nak beritahu en. KD tapi nanti di tak jadi balik lak sebab ja.. jadi ja diam kan diri....

sekarang nie badan ja rasa tak sedap sangat... ishhh nak g klinik pun rasa malas....

post signature

Thursday, June 23, 2011

Thursday wordless - 2 minggu sudah tak jumpa...

salam semua B2B dan silent readers,

huhu.... hari nie ja nak ber moody boleh???boleh ker hari ini ja tak update pasal majlis ja??? huhu.... nanti ade mood ja review balik yea... Insyallah nanti ja upadate... cuma nak kongsi sudah apa yang berlaku.. yea banyak yang ja tak review pasal bilik pengantin, meja pengantin, photo booth dan lain -lain...

cuma hari nie ja tak mood sebabnyer sudah 2 minggu tak jumpa dengan en. KD huhu... tapi tulah mungkin ade B2B kata baru 2 minggu kan... tapi tulahh... baru kan?? nak buat macam mana yea?? de ker B2B dalam keadaan yang macam ja nie... hujung minggu lepas ja dah balik Taiping, hujung minggu nie jenuh ja nak memikir ape benda nak buat....

apa benda yek nak buat hujung minggu nie yea... sudah 3 minggu berlalu dah nak masuk sebulan ja menjadi isteri orang... kalau B2B nak tahu ja tak masak lagi untuk KD makan.. masa cuti tuu banyak ja tolong mak dan mak mentua yang masak... huhu macam ketagih nak masak untuk suami tercinta huhu....

post signature

Tuesday, June 21, 2011

Review : Baju - Persalinan Majlis Resepsi


salam semua B2B dan silent readers,

1st ja nak minta maap pada B2B dan x-B2B yang 2 minggu nie memang ja tak sempat nak singgah nak komen entry blog B2B semua... memang ja rindu nak singgah beri komen semua... sebab kekangan masa ja hanya boleh update blog ja ketika disekolah sahaja... huhu dah masuk minggu ke-2 tak jumpa dengan KD... nie pun tengah tunggu dia balik dari Melaka untuk hantar broadband ja... ja so sorry de B2B yang beri komen dalam entry ja tapi ja tak singgah balik blog mereka... harap-harap sangat KD balik Ipoh minggu nie... :(

hari nie ja nak review pasal baju yang memang ramai meminta ja untuk review hehe.. 1st memang ja sendiri pun suka pada baju yang di design khas untuk ja... THANKS pada WP ja hehe.. mereka sangat memahami diri ja ... konsep sama jugak mengikut baju kurung moden.. bagi ja tak pe kalau bukan macam baju kawin yang selalu orang lain pakai janji nak apa yang ja impikan iaitu simple, selesa dan semua orang suka baju tuuu.. dan memang betul apa yang disediakan oleh WP ja hehe.....

details yang ada pada baju ja semua di buat oleh WP ja sendiri... sangat kreatif kan...
untuk baju KD baju melayu silang biasa jer.. cuma tanjak dia WP ja pakaikan yang orang Negeri punya sebab nak dapat kan yang tinggi sikit dari ja hehe....

kalau B2B tengok aksesori pada ja.. ja pakai rantai dengan aksesori atas kepala tuu.. 1st time tengok pun pelik sebab tak penah tengok lagi kan... semua orang tanya yang atas kepala tuu.. aksesori pun WP ja yang sediakan..

untuk bunga tangan sama jugak nanti ja review untuk next entry yea... ja suka detail yang di buat atas baju ja tuu... sangat cute.. ade B2B tanya pasal warna baju nie... semua kain untuk majlis ja cari di JAKEL KL.. kain untuk majlis resepsi ja nie salesgirl tuu kata yang terakhir sudah... warna dia memang ja nak cari yang gelap sikit :)

harap entry nie ja dapat memenuhi permintaan B2B yang ingin tahu :) kalau de yang nak tahu pasal baju@ aksesori boleh email pada WP ja atau ja untuk nak tahu details :)

post signature

Sunday, June 19, 2011

Review : Hantaran


salam semua B2B dan silent readers,

salam weekend.. nie entry auto post yea.. sebab guna broadband adik sebelum dia balik Jitra hehe.. ishh susah betul kalau tak de broadband nie hehe....

hari nie ja nak review sikit pasal hantaran dari pihak ja dengan pihak lelaki... semua disediakan oleh WP ja jugak... jadi kalau ade siapa berminat ja nak promote sikit.. boleh beitahu ja, ja boleh tanya WP ja hehe...

hantaran dari ja kepada KD

hujung nun ade jam SWATCH sebelah nie de wallet...
nie lak de jean + t-shirt ja li masa bercuti di Europe tahun lepas :)
nie coklat ja tempah dari FB..
body shop...

BB :)

hantaran dari KD kepada ja

perfume :)
set makeup.. nie ja bantai je beli yang mana set murah hehe...
kain batik senang nak pakai hari khamis
BB dengan jam SWATCH..
beg tangan dengan purse,,

sekian laaa ja review pasal hantaran tunggu ja next entry ja review pasal baju majlis resepsi ja hehe.... jumpa lagi

post signature

Saturday, June 18, 2011

Review : Baju - Persalinan Nikah


salam semua B2B dan silent readers,

selamat hari sabtu semua... weekend nie ja balik Taiping sebab KD pun tak de g Melaka keje.. jadi ja balik laa rumah mak... ja de permintaan.. :) baru-baru nie ja de terima 3/4 kawan untuk add ja dalam FB.. tapi tuulah ja tak nak approve ja tak kenal ka takut kawan-kawan B2B.. jadi kalau ade kawan B2B yang ade add ja minta msg ja yea.. mcm ex-B2B mia dia msg ja dulu baru ja approve.. bukan apa ja takut pelajar-pelajar ja hehe... ja memang tak nak pelajar ja ade dalam FB ja nanti tak de privasi habis semua diaorang bawa cite kat sekolah... harap B2B paham yea.. kalau msg Insyallah ja apporve.. n thanks again kerana add ja :)

hari nie ja nak cite pasal baju persalinan masa pernikahan ja... memang konsep baju ja untuk majlis ja nak semua buat baju kurung moden.. dari nikah, bertandang dengan majlis resepsi... untuk pernikahan sama jugak lace biasa jer yang ja beli kat Jakel KL... konsep warna lak memang ja sengaja tak nak cari warna putih sebab ja nak guna balik baju untuk bila-bila :) sebab tuu ja dapat warna nie....

untuk tudung... tudung awning biasa ja jer ja tempah,, ja cari kain sama dengan satin baju sahaja... veil pulak disediakan oleh WP...

begitu jugak dengan bunga tangan nanti ja review pasal bunga tangan yang disediakan oleh WP ja hehe... memang lain dari lain.. terkejut jugak bila ja lihat hehe.... WP ja jugak cakap ja orang pertama yang mereka wat macam tuuu... terharu pun ada :)

itu lahh sikit pasal baju persalinan pernikahan...

post signature

Friday, June 17, 2011

Review : Majlis Bertandang 4.06.2011


salam semua B2B dan silent readers,

hehe.... harap maaf yea... memang ja salah taip tarikh hehe.... kalau bulan 6 konferm ja tak kawin lagi kan hehe... terima kasih pada B2B yang tegur hehe....

entry kali nie pulak pasal review pasal majlis bertandang... Alhamdulilah berjalan dengan okay... dan MUA pun boleh sampai ke rumah ayah sedara tanpa sesat hehe.... memang perihal MUA ja tak pikir sangat asalkan muka bermakeup kan hehe...

perihal baju semua WP ja yang sediakan... pelamin pulak sponsor dari mak sedara belah KD... memang KD tak pikir langsung , dia cakap ade adelah tak de tak de lah hehe.. yelah belah laki kan ja pikir pasal baju jer... :) OP pun sama.. yang ja adik ja yang ambil gambor... yang belah laki de sepupu KD tapi tak de laa secara profesional... asal ade gambar je kan...

jadi jom kita tengok gambar di majlis USJ yea.....





post signature

Thursday, June 16, 2011

Review : Majlis Resepsi 29.05.2011




salam semua B2B dan silent readers,

maaf sangat-sangat lama ja tak update blog... memang ja sekarang nie kat sekolah je boleh update blog.. memang betul-betul susah kalau rumah kita tak de internet kan???

k nie ja nak cite pasa majlis resepsi ja.. gambar untuk majlis nie tak de laa banyak sangat sebab dah de OP kan.. tapi de laa sikit-sikit adik ja snap hari tuu....

review hari majlis ja... ermmm Alhamdulillah berjalan dengan lancar walaupun kalut sikit... apa yang kalutnya?? plan asal ja nak makeup di rumah.. tapi de masalah yang tak boleh di sempurna ja kena keluar untuk makeup... dah laa ja sorang-sorang ... memang hari tuuu ja jadi pengantin driff laaa hehe.. ja tak tahu orang lain nampak ke tidak... dah laa tuu pengantin kena drive sendiri hehe.... kelakar tak?? sebab nak kejar masa kul 11 tuuu kan... tak boleh nak bayangkan laa masa tuu :)

nie ade la sikit gambar masa majlis resepsi... hehe...

ja bersama pengapit ja a.k.a kawan baik jaaa

pengapit sama pakai baju padahal tak janji pun hehe....

photo booth yang ja suka sangat....

gambar ja bersama abah, mak dan adik-adik... warna keluarga ja peach.. cantik tak? susah giler nak cari warna nie...



gambar ja bersama keluarga belah abah...

itu sahaja bahagian resepsi... ade B2B nak tahu pasal baju??? hehe nanti yekk ja cite.... tunggu part majlis bertandang pulak....

post signature

Monday, June 13, 2011

Review : Hari Pernikahan 28.05.2011


salam semua B2B dan silent readers...

hai semua B2B.. ya ALLAH lama giler ja tak update blog ja nie.... baru hari nie ja berkesempatan tuu pun nie kat sekolah sebab semua laptop tinggal di rumah KD kat KL nun... memang minggu nie ja tak boleh broadband laaa hehe.... okay tak nak lama-lama hehe... kita mula yea....



MUA - nie laaa MUA ja pada hari pernikahan ja iaitu CIK ROS kawan mak ja @ guru menjahit ja dengan adik-adik :) Alhamdulillah makeup CIK ROS sangat okay pada hari tuuu....

PELAMIN - seperti yang B2B tahu ja de WP ja hehe.. nie lah hasil mereka untuk hari pernikahan ja....

INAI - inai ja simple jer... harga dia RM40 untuk dua belah tangan... kalau de B2B dari Taiping nak tahu boleh laa e-mail ja hehe...

Alhamdulillah majlis pernikahan ja berjalan dengan lancar... KD pun Alhamdulilah sekali lafaz sahaja.. cuma mula-mula tuu KD kena kuat sikit suara sahaja... jom kita tengok sikit gambar dari kamera ja dulu yea.. nanti hasil OP kita tunjuk kemudian....










hehe... okay ker?? Alhamdulilah okay cuba tengok en. KD hehe.. memang pecah peluh dia.. hehe... sian ja tengok tak larat nak lap peluh dia hehe.... nanti tunggu review resepsi lak yea...

post signature


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails