Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Syazwan Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Followers

♥ my hero ♥

♥ my hero ♥

Saturday, May 28, 2011

**stickey mode - jemput semua B2B **


salam semua B2B dan silent readers,

entry ini adalah entry khas untuk mengumpul alamat-alamat dan ucapan-ucapan kawan-kawan blogger ja diluar sana.. pada B2B dan silent readers...

ini disebabkan pengumpul alamat ja sebelum nie tak menjadi... patut laa tak jadi-jadi...

jadi dengan rasminya ja ingin menjemput kawan-kawan blogger, kawan-kawan B2B dan kawan-kawan silent readers, yang mempunyai masa dan ingin ke majlis ja.. sudilah kiranya tinggalkan alamat di ruang komen...

di sini jugak ja ingin mengumpul ucapan-ucapan hehe... jika ada laaa hehe... poyo kan ja... dan pada sesiapa yang ada FB boleh laa klik di FB-EJA untuk tinggalkan alamat atau ucapan hehe...

terima kasih semua...

post signature

Wednesday, May 25, 2011

3??


salam semua B2B..

hai semua... hari nie dan seterusnya ja nak ceria sentiasa... dan sentiasa nak berfikiran positif selalu.. dengan semua apa yang berlaku kelak... angka sudah sudah bertukar 3 sudah.. huhu..

ermmm insyallah sok ja bermula cuti rehat khas ja yang ja dah apply, alhamdulillah pengetua ja dah apporoved pun cuti ja... jadi malam nie lepas habis sekolah ja pun akan balik ke Taiping... jadi ini kira entry terakhir ja di Ipoh.. Insyallah kalau de masa ja kat kampung ja akan online..

persiapan semua Insyallah ja akan update lepas majlis ja nanti.. B2B semua doakan lah majlis ja lancar yea... tak tahu laaa apa yang akan jadi nanti....

Insyallah jumpa lagi B2B dan silent reader nanti.... ja mesti rindu kalian semua.....

post signature

Monday, May 23, 2011

5

salam semua B2B dan silent readers,

ahhhhhh penah dengar bakal pengantin @ B2B demam sebelum majlisnya??? adoiiii lagi 5 hari demam ker???? iyea... ja lah salah sorang nyer... demam nie terjadi dari hari Sabtu yang lepas.. sampai di KL ja baru rasa demam ja... nasib de en. tunang tolong jagakan... hari ini datang sekolah pun semua orang tahu ja demam... adoiiiii semua kata ja demam pasal nak kawin... huhu.... yang sebetulnye banyak benda ja nak siap kan keje dalam 3 hari keje nie... sebab hari khamis ja dah mula cuti... ahhhhhh.....
tapi alhamdulillah baju mak dan adik ja selamat ja siap kan manik mereka.... dah janji nak buat kan?? janji harus laa ditunaikan... baru je siap tadi masih panas lagi hehe...

Alhamdulillah jugak weekend baru nie fitting untuk en. tunang dah pun lepas, baju pun alhamdulillah okay semua nya... pasal duit hantaran dan mas kahwin pun dah siap bincang dengan WP ja....okay laa dah settle sikit...


dan ALhamdulillah jugak, ja dah pun ambil coklat untuk goodies bag ja nanti... + dengan coklat untuk hantaran ja nanti.... memang baik kak tuan buat coklat tuuu.. tengok ja siap wrapping lagi kuat lagi sebab takut semut masuk nanti... dan yang bawah nie untuk goodies bag ja nanti.. tinggal letak dalam beg jer nanti.....

kalau ada sesiapa berminat dengan coklat macam ja buat nie.. boleh laa klik FB kak LELI... atau boleh klik di SINI... masih de benda nak kena settle.. signboard tak siap lagi... tak g buat facial lagi ... ahhh jangan laa demam lagi....

post signature

Sunday, May 22, 2011

Selamat Pengantin Baru kepada B2B yang sama tarikh dengan ja :)


salam semua B2B dan silent readers,

ermm :) yea ada beberapa hari lagi... sebelum tuu ja nak juga mengucapkan... SELAMAT PENGANTIN BARU kepada B2B blogger yang ja kenal dalam dunia blog ini.. percaya laaa tanpa korang dan B2B yang lain ja tahu laa macam mana ja boleh handle pasal majlis ja nie hehe.... kenapa B2B yang ja mention nie??? sebab mereka nie sama tarikh dengan majlis ja hehe....

sama-sama laaa kita menghadapi saat itu yea.... sekali lagi ja nak ucapkan

" SELAMAT PENGANTIN BARU, SEMOGA KALIAN BAHAGIA HINGGA AKHIR HAYAT, SELAMAT MENEMPUH ALAM RUMAH TANGGA DENGAN JAYANYA"

pertama B2B : cik bella...

connection ja dengan cik bella selain dari tarikh. kami mempunyai wedding planner yang sama :) tak sabar nak tengok hasil mereka kan...

kedua B2B : cik liyana....


ke tiga : cik Hani


ke empat : cik asha


ke lima : cik si kecil



ermmm setakat nie mereka nie sahaja yang ja kenal pasti sama tarikh dengan ja.. sorry tak de hadiah nak berikan... hanya ucapan yang boleh disampaikan :) yeaa... Insyallah tarikh keramat ja pulak :
nikah : 28 Mei 2011 (petang lepas Asar)

resepsi : 29 Mei 2011 ( Taiping)

bertandang : 4 Jun 2011 ( Taman Pinggiran USJ)

p/s: kalau ade B2B yang tertinggal maap yea.. harap tinggal diruang komen nanti :)

post signature

Saturday, May 21, 2011

7

salam semua B2B dan silent readers,

hari ini ja de LADAP di sekolah ja... kena buat jugak jadi kena dengar jugak.... ermmm lepas je g sekolah ja terus shoot g KL hehe... g KL lagi kan?? hehe.... minggu terakhir ja jumpa en. tunang ja sebagai tunang Insyallah minggu depan dah masuk status lain pulak hehe.....

apa program?? jumpa WP ja untuk fitting baju en. tunang, hari tuu baju ja jer.... lepas tuu nak ambil coklat yang ja order dari kak LELI... hehe mesti cantik kan??? dan nak hantar kad ke kawan ja yang berada di KL nun... jadi jumpa lagi hari Isnin nie....

post signature

Friday, May 20, 2011

8


salam semua B2B dan silent readers,

wahhh tinggal lagi satu angka lagi... ahhh tak sanggup lagi nak pikir hehe.... nie laa ja nak cite pasal weekend minggu lepas + cuti wesak... apa yang ja dan mak ja buat... memang ja totally out buat apa sahaja yang ada keje... ganti 3 hari ja cuti dari tolong masa ja g Singapore hari tuu hehe.. lagi pun minggu nie ja tak balik jugak sebab nak g KL lagi hehe.... jom kita layannn... tapi panjang laa sikit yea entry kali ini :)

settle photography -----> haa yang nie ja dah cite entry lepas.... Alhamdulillah dah okay sudah hehe.... dalam proses nak pujuk en. tunang hehe....

booking henna service -----> haaa nie hari sabtu petang ja buat, dalam keadaan hujan lebat nie.. ingat tak nak singgah tempat henna nie, last-last singgah jugak hehe... jadi ja book henna ja hari jumaat 26hb petang kul 2 nanti ja buat henna hehe.... dan dah pilih design pun, design ja nak just simple jer... harga dia ialah untuk sebelah tangan bahagian atas RM15 kalau 2 tangan dan RM30 tangan... kalau nak tambah kat telapak tangan design yang simple jugak RM20 untuk 2 tangan jadi jumlah henna untuk tangan sahaja RM50..... kalau nak tambah kaki kena tambah RM40... ini ja nak pikir dulu hehe macam nak buat sendiri hehe...... tapi Alhamdulillah dah settle sudah...

packing kuih tradisional -----> haaa nie berlaku pada cuti wesak lepas... mak ja ade order kuih tiram dari kawan dia... jadi ja hanya tolong mak untuk packing + seald sahaja hehe... Alhamdulillah dah siap pun semua.... dah letak dalam kotak pun tinggal untuk letak dalam beg sahaja...


kemas bilik pengantin -----> ahh part nie memang memenatkan... 2 hari ja ambil masa dari sabtu sampai ahad ja kemas bilik ja... baju-baju lama semua ja bawa balik Ipoh tinggal sikit jer baju kat umah sana hehe.... dan siap naik turun pasang langsir pun hehe... Alhamdulillah ja tinggal pada WP ja sahaja untuk decorate bilik ja nanti hehe...
DIY bekas kuih ------> haaaa yang nie lak berlaku pada malam cuti wesak tuuu... fuhhhhh malam tuuu jugak siap 30 bekas hehe.. bila li bahan-bahan??? petang tuuu ja li bahan-bahan hehe..... bekas nie idea mak ja untuk letak kuih-kuih tradisional di atas meja makan nanti untuk senang pengunjung ambil dan makan hehe......
ja DIY jer..... senang jer ja rasa semua B2B tahu kot hehe... bahan-bahan dia macam gambar di atas tuuuu de balang kuih, renda dan glue gun.... lepas tuuu tengok dah siap pun hehe....

panjang kan entry kali nie hehe.... dah delay banyak hari sudah... nie sekarang nie ja tengah jahit manik baju mak ja lak nie tak siap-siap lagi nie hehe.....

post signature

Thursday, May 19, 2011

shopping persediaan rumah + pengubat ketakutan :)


salam semua B2B dan silent readers,


yeaaa hari ini adalah hari untuk pengguna J-Card di Kinta Ipoh... ja rasa semua B2B tahu J-Card Day tuu apa kan??? bagi ja lahh memang berbaloi-baloi menunggu hari J-Card nie... kenapa ja beria-ria nak g??? sebab pertama ialah ja nak relese tension sikit yang beberapa hari nie ja rasa takut menunggu hari ja nanti.. hehe yelah shopping is women best friend rite??? treatment hati lah katakan.. :)

sebab kedua ialah.... minggu lepas ja dapat surat dari developer... yang mengatakan boleh mengambil kunci hehe.... yeayyy rumah dah siap.. tak sabar nak dok rumah sendiri dengan suami hehe.... jadi salah satu sebab J-Card nie lahh ja nak li sikit-sikit barang kelengkapan rumah hehe... ja nie jenis suka li sikit-sikit... tak delah nanti banyak sangat nak li, nak luar duit kan??? sebab dah de barang asas sudah untuk rumah baru nie :)

post signature

Wednesday, May 18, 2011

lagi dekat lagi banyak bermain emosi..

salam semua B2B dan silent readers,

ermmm dalam 2 minggu nie .... perasaan memang sangat sensitive.... memang dengan en. tunang pun ja tak tahu kenapa ada saja yang ja marah pada dia.... ingat tuuu laahhh ingat nie laa... last-last emosi sendiri ja kena pujuk sendiri, berfikiran waras dan positif....

lagi 10 hari sahaja lagi tinggal... haaaa biar betul masa nie... en. tunang minggu sibuk betul nak siapkan keje dia sekejap ke JOHOR sekejap ke PAHANG... memang 2 minggu nie ja tak bincang langsung pasal majlis dengan dia nie... ahhhhh takutt.... masa cepat berlalu.....

post signature

Tuesday, May 17, 2011

resepi : Kueh Teow Kung Fu...


salam semua B2B dan silent readers,

jom hari nie 1st time ja nak share resepi yang ja cari dalam internet... juga merupakan favorite ja hehe....

KUEH TEOW KUNG FU

Bahan-bahan ( 1 orang )

  • kueh teow
  • 2 biji telur
  • lada hitam / lada putih
  • mix seafood
  • lobak
  • 1~1setengah sudu besar tepung jagung
  • 1 cawan air
  • sayur-sayur lain (optional) (sayur2 kat rumah dah abis la pulak)
  • 1 ulas bawang putih
  • 2 biji cili padi (kalau nak lebih pedas boleh letak lebih)
  • sos tiram
  • Cara-cara
  • 1. pukul telur bersama garam dan sedikit lada hitam/ putih di dalam gelas.
  • 2. masukkan keuh teow hingga 3/4 gelas. (dah terlebih masuk kueh teow)
  • 3. tuang dalam kuali yang dah diletakkan sedikit minyak. ratakan kueh teow supaya menjadi sedikit nipis.
  • 4. balikkan supaya kedua-dua belah masak.
  • 5. masukkan dalam pinggan dan sedikit melengkung.
  • 6. [untuk kuah] tumis bawang putih hingga sedikit perang. kemudian masukkan seafood mix.
  • 7. tuangkan tepung jagung yang telah dibancuh dengan air dalam kuali.
  • 8. masukkan sedikit lada hitam, cili padi, sedikit sos tiram, lobak dan sayur-sayuran
  • 9. biarkan kuah sedikit pekat kemudian tuangkan ke dalam pinggan berisi kueh teow tadi. (kalau nak lebih kuah boleh tambah lagi air)

sumber dari : MY RESEPI

post signature

Monday, May 16, 2011

OP dah jumpa...

salam semua B2B dan silent readers,

ermmm entry nie pasal semalam ja di Taiping... hujung minggu yang lepas memang bz sikit bagi ja... yelah ja keje kat Ipoh.. umah mak kat Taiping... hujung minggu je ja boleh balik kan... de laa beberapa rancangan yang Alhamdulillah ja dah settle minggu nie...

yang pertama sekali ialah berkaitan dengan OP ja... ja jumpa untuk semak kembali jadual dengan OP sebab last jumpa tahun lepas kata nikah malam kan?? kali nie kena tukar laa dah nikah petang hehe..... dan ja dah bayar pun 1/4 dari total pakej.. dah dah pilih sudah cover bag macam mana, kualiti gambar nak macam mana, dan menurut kata Kak Ina( tuan OP) nie... ja Insyallah akan dapat free photo frame yang bentuk poster nyer... hehe sebab ja dah book dari tahun lepas lagi hehe....

lagi sekali Kak Ina tanya ja tak nak buat outdoor ker?? dan jawapan ja masih lagi sama mungkin tiada outdoor... sebab en. tunang laa kan... pastu kak Ina de bagi cadangan pada ja untuk beritahu en. tunang kalau tak nak buat ourdoor segan orang dengan apa kata buat di 'white studi' macam bawah nie.... gambar di bawah nie ja ambil dari FB ALEEYASTUDIO ....



satu idea yang menarik jugak hehe... kalau ikutkan ja pun segan orang tengok masa ambil gambor jugak hehe.. kena tanya en. tunang dulu boleh ker tidak... harap-harap sangat dia okay dengan idea nie AMIN....

jadi pada B2B yang berada di area Taiping tuuu kalau masih lagi mencari OP ja syor kan dengan ALEEYASTUDIO.... ja memang suka photography nie memang ja akan cari yang terbaik di kawasan ja... nie nak promote nie hehe.....

post signature

Selamat Hari Guru...

salam semua B2B dan silent readers,

yea hari ini 16 Mei 2011... adalah Hari Guru untuk tahun ini.. tahun 2011 cukup laa 4 tahun ja mengajar dalam dunia pendidikan ini... walaupun baru sebuah sekolah tapi memang banyak pancaroba nyer sebagai seorang guru ini... jadi disini ja nak ucapkan Selamat Hari Guru pada guru-guru yang telah mengajar ja sampai laa ja menjadi seorang guru ini iaitu :

  • SK Changkat Jering ( 1991 - 1996)
  • SMK Tengku Menteri (1997 - 2001)
  • Kolej Matrikulasi Pulau Pinang (2002-2003)
  • Universiti Pendidikan Sultan Idris ( 2003-2007)
  • SMK Buntong, Ipoh ( 2007 - 2011)

Selamat Hari Guru dan tak lupa jugak pada blogger MIA dan lain-lain blogger @ B2B yang merupakan seorang guru... TERIMA KASIH CIKGU..

post signature

Wednesday, May 11, 2011

setem 80sen :(

Salam semua B2B dan silent readers,

ahhhhh... reliefff betul... baru ja boleh bernafas sekekap... hehe... sekarang nie kat sekolah ja tengah peperiksaan pertengahan tahun.. paper ja BM dah lepas pun hari Isnin lepas... uhhh dah siap semua semak soalan kertas 1 dan kertas 2.. cuma nak jumlah markah jer... tuuu laa sebab musabab ja baru dapat online malam nie..... hehe...

nie entry minggu lepas patutnyer.. yea Alhamdulillah ja dah pun selamat mengepos kad-kad ja.. dan selamat sampai pun kepada yang dituju hehe.... cuma nak cite sikit... pasal setem...

yeaa hari jumaat minggu lepas ja ke Pejabat Pos Besar Ipoh..... nak pos-pos kad ja nie... alamat-alamat pun dah siap print dan siap digam kan...



ermmm sampai ja terus ke kaunter 14 untuk pos... pegawai tuu belek-belek kad ja... terus kata setem 80 sen, adik nak berapa keping??? haaaaaaaa... dalam hati bila naik nie..... ja tak tanya pun terus g tahu jumlah kad... Alhamdulillah kad pun tak banyak nak di pos cuma 20-30 jer.... tapi bagi ja still mahal laa.. mungkin sebab sampul nie de tulisan kot kan... ja hanya pikir postif jer... janji sampai kepada kawan-kawan ja....

ermmm dah pun selamat semua kad ja... diposkan.... Insyallah minggu nie sesi memberi kad-kad kepada kawan-kawan yang terdekat sahaja.....


post signature

Monday, May 09, 2011

ex-B2B - ->nak tahu pengalaman masa nikah,boleh???

salam semua B2B dan silent readers,

sebenarnya minggu nie , minggu depan ja rasa sangat sibuk... dengan hal sekolah nak kena semak kertas budak, dengan hal majlis kena siapkan manik untuk baju dengan mak ja... ahhh rasa nak tension pun ada....

dah laa ja dapat berita yang rasa menakutkan ja dengan en. tunang.. hari minggu lepas masa mak ja teman ja g fitting baju dia cite laa yang perihal majlis ja nanti... masuk jer bab hari nikah.. ja dah mula gabra... apa yang menyebabkan ja gabra???? mak kata abah beritahu yang nanti akan abah ja yang akad nikah ( huhu takut ja sedih nanti, tapi nak abah sendiri yang akad kan) yang kedua lak... mungkin nanti akan ada 3 jurucara nikah dari Taiping akan ade masa nikah ja nanti... APA????? 3 orang?? ramainya.. ja rasa mesti en. tunang akan gabra nanti... Ya ALLAH.... sungguh memberi dugaan kepada kami nanti... takut nanti dari boleh jawab soalan terus blur terus.....

B2B dan espesially ex-B2B apa patut ja buat???? apa patut ja prepare.... ja kalau pikir pasal nikah mesti rasa gabra giler nie.... minta pendapat dari B2B semua... huhu...

Align Right

post signature

Sunday, May 08, 2011

DONE - fitting baju hehe....

salam semua B2B dan silent reader,

Alhamdulillah ja selamat sampai dari KL jam 9 tadi.... hari ini agenda nya ja ke KL lagi jumpa WP ja untuk fitting baju hehe.... maap laa B2B tak de gambar nak kasi tengok, WP ja kata suruh suprise jangan g tau orang lain hehe.... jadi ja pun ikut perintah....

Alhamdulillah ketiga-tiga baju ja selamat ja pakai dengan jayanya hehe... ja mati-mati ingat sempit ker, ketat ker... kan... tapi macam pakai baju kurung biasa je keselesaan nyer... ja sangat suka hati hehe.... memang tak sangka sangat hasilnya jadi mcm tuu hehe....

tiba-tiba tak sabar nak tunggu hari betulnya nanti hehe..... cuma konsep baju dari nikah, sanding dengan bertandang adalah mengikut baju kurung moden hehe...


sumber : en. google

post signature

Selamat Hari Ibu...

salam semua B2B dan silent readers,

hari ini 8hb Mei adalah Hari Ibu sedunia... ja pun sama nak ucapkan Selamat Hari Ibu untuk bonda ja yang disanyangi... terima kasih kerana menjadi ibu ja dah 27 tahun ini.... Insyallah yong akan menyayangi dan menjaga mak selama yong hidup didunia ini.. Yong doakan mak sentiasa sihat hendaknya....

p/s : sekarang nie ja on the way ke KL untuk fitting baju ja nanti...
tak tahu laa apa cite yea....

post signature

Friday, May 06, 2011

fitting kasut wit WP

salam semua B2B dan silent readers,

hehe... mesti ramai B2B rasa nak g Singapore kan?? hehe memang best la... ja memang rekomen.. tapi sebelum g make sure cari ilmu dulu sebelum g okay... untuk snenag kita nanti hehe...

haa nak jadi cite malam hari jumaat tuu ja sampai KL ja sempat jumpa WP ja untuk fitting kasut.. WP ja kata kena jugak jumpa untuk fitting sebab minggu nie boleh bagi ja kasut untuk try kalan hehe...

haaa jumpa je ja kenalkan kawan-kawan ja dengan WP ja hehe.. bila WP ja tunjuk jer kasut yang nak kena pakai tuu mak aiiii tinggi gilerrrr kasut tuuu hehe.... seumur hidup ja tak penah pakai kasut setinggi tuuu..

nak jalan pun susah... dulu ja ingat kasut ja kena cari sendiri... dan ingat nak li wedges je kan?? nie dah WP suruh pakai kasut yang diberi ja pakai jer laa.... WP ja kata ini untuk poster badan ja nanti bila majlis nanti..... kasut di atas tuuu macam kasut nikah ja nanti... ala-ala laa... yang dibawah nie ala-ala masa nikah hehe... masa bertandang.. pakai SDN. BHD jer laa...


apa macam?? B2B rasa ja boleh pakai ker?? hehe

post signature

Thursday, May 05, 2011

trip wit my BFF...

salam semua B2B dan silent readers,

yeaaa akhirnya ja ada masa jugak nak cite pasal trip ja hari tuuu... tak de apa yang ja nak cite kan cuma best boleh hangout, jalan-jalan dengan kawan-kawan.. Insyallah ja nak g lagi mungkin nanti dengan en. tunang ker??? hehe... AMIN... jom tengok gambar ja hehe....









post signature

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails