Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Syazwan Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Followers

♥ my hero ♥

♥ my hero ♥

Friday, April 29, 2011

part 1 - wedding progress

salam B2B dan silent readers,

* auto publish*

yeaaa... ja rasa tinggal sebulan lagi kan.. huhu... tak tau pe perasaan sekarang nie... cuma ja tak nak pikir sangat jer... sebab ja holiday sekarang nie hehe... nie entry 1st ja kisah pasal wedding progress ja... alhamdulillah laa dari tahun lepas sampai sekarang apa yang dirancang boleh laa berjalan dengan lancar...

majlis nikah

hantaran, deco pelamin, baju, = WP

photographer = booked [DONE]

MUA = booked [DONE]

catering = [DONE]

beg goodies = DONE

majlis resepsi :

pelamin, baju, deco rumah, deco meja pengantin, deco bilik pengantin = WP

MUA = booked [DONE]

cetering = booked

photographer = booked [DONE]

beg goodies = DONE

majlis bertandang

baju = WP

pelamin, deco rumah = keluarga en. tunang

catering = keluarga en. tunang

photographer = SDN.BHD

MUA = booked [DONE]

beg goodies = DONE

ermmm setakat nie laa yang progress lagi sebulan nie... untuk beg goodies lak semua dah pun settle sikit-sikit ja dengan keluarga buat...

post signature

Thursday, April 28, 2011

sebulan lagi???

salam semua B2B dan silent readers,

yea... hari ini 28hb April 2011.... Insyallah dengan izin Allah pada tarikh yang sama, Insyallah jugak pada masa yang sama petang tak tahu kul berapa ja akan memasuki ke alam baru...hehe Insyallahh kan.. harap-harap semua berjalan dengan lancar....

dah dekat nie ramai orang terdekat tanya ja, macam mana perasaan?? macam mana persiapan?? ja hanya menjawab... Alhamdulillah okay.. semua berjalan dengan okay... padahal ja tidak laah memikir sangat.... sebab kalau ja pikir ja jadi takut... jadi memang ja ikut flowwww sahaja... tak nak tension-tension nak dekat-dekat nie....

yea... dulu sebelum nak kawin plan nak macam tuuu laa, macam nie laa... sekarang nie??? ja hanya boleh jawab tengok jer laa nanti apa hasilnye... nak kata grand sangat Insyallah tidak kot macam anak Dato' .. videography pun ja tak tempah... photography pre-wedding, outdoor n post-wedding pun ja tidak buat... cuma nak sesedap mata memandang dan akan ingat majlis ja nie sampai bila-bila Insyallah... mungkin ja nie anak sulung mak abah ade laa sikit permintaan mereka tapi ja okay jer setakat ni....

nak cite lagi menunjukkan ja tak pikir sangat, this weekend ini ja akan bercuti hehe di mana?? di.. SINGAPORE bersama-sama dengan rakan sekerja dan dengan bridemaids ja... saja nak pergi jalan sebelum ja de suami hehe.. tak pe kan?? mak abah dan en. tunang pun dah izin kan.... Insyallah ja akan pesan B2B semua... dalam entry INI... ja akan jaga diri dan tak mau seronok sangat just have fun jer hehe... aik sama maksud tak ayat tuuu...

dan akhir sekali ja ingin sekali menjemput B2B dan silent reader diluar sana yang berkesempatan ke majlis ja nanti.. Insyallah jumpa lagi B2B next week :)

http://www.cute-smiley.com

post signature

Wednesday, April 27, 2011

my official MUA

salam semua B2B dan silent readers,

ermmm masih lagi tak dapat buat keputusan untuk kad itu, tak mengapalah ja doa moga dapat penyelesaian... sekarang nak cite pasal MUA pulak...

sebenarnya ada cite tentang MUA nie... kita cite dulu yang tak kurang best yea.... iaitu untuk MUA belah ja... sebenarnya tiada lagi offical MUA lagi.. sebab ikut kan guna pilihan dari WP ja... tapi atas sebab tertentu... WP ja minta ja cari backup untuk MUA... jadi minggu lepas ja dah pun confirm dengan cikgu menjahit ja... Alhamdulillah dia sudi jadi backup MUA ja nanti... kalau tak pun kemungkinan besar WP ja sendiri yang makeup kan.. hehe... boleh ker WP ja makeup kan?? hehe kita tunggu dan lihat je yea...

ermmm cite belah en. tunang lak... ja puas mencari kebanyakkan MUA tarikh untuk en. tunang dah pun fully book.. akhirnya ja jumpa MUA nie jer yang kekosongan... tarikh itu... tanpa berfikir panjang terus ja book.. tak pikir apa-apa pun... inilah MUA belah en. tunang nanti...

Wani The Makeup Artist

ermm... okay tidak??? ermmm doa untuk belah ja nanti tak de masalah laa nanti...

post signature

Tuesday, April 26, 2011

nak bagi pun susah... tak nak bagi pun susah ( perihal kad)

salam semua B2B dan silent readers,

yeaa perihal pasal kad lagi... terlebih dahulu ja nak ucapkan terima kasih kepada B2B semua dengan komen untuk entry yang lepas hehe...

ja tak tahu kalau B2B diluar sana mempunyai masalah yang sama macam ja atau tidak... ja dari minggu lepas, dari kad kawin ja siap.. tiap-tiap malam ja memikir hal ini.. dan dah beberapa orang ja tanya untuk meminta pendapat tapi tak dapat kata putus lagi...

ja mempunyai dua kad satu kad ja tempah dari vendor dan satu lagi kad ja DIY... yang DIY tuu ja rasa B2B tahu cite dia kan... memang ja rasa mana-mana B2B pun nak memberi kad yang elok sedikit untuk kawan-kawan terdekat kita kan??

ja mempunyai masalah untuk rakan sekerja ( sekolah).. seperti mana yang B2B tahu ja mengajar di IPOH... dan majlis ja nanti akan dilangsung di Taiping... satu lagi majoriti cikgu-cikgu sekolah ja semuanya non-malay.. ja rasa boleh bilang dengan jari nak mai Taiping.... dan satu lagi majlis ja awal cuti sekolah nak mai Taiping dari Ipoh tuu kemungkinan tak ramai kan??

jadi masalah yang ja pikir sekarang nie.. bagaimanakah ja nak beri kad ja nanti?? nak beri semua kad vendor?? nak beri semua kad DIY ker?? nak beri separuh kad vendor dengan separuh kad DIY ker???? ishhh pening kepala nie...

http://www.cute-smiley.com

post signature

Monday, April 25, 2011

kad tetamu @ kad orang kampung??

salam semua B2B dan silent readers,

yea.... kalau B2B tahu ja pun dah selamat beri pada mak abah ja.. ja ambil kad dalam 150 keping jer.. yang lain untuk kawan-kawan mak abah.. yang tuu ja beri pada mak ja... tapi mak ja suruh ja buat yang photostat nyer nak bagi penduduk kampung mak nanti.. jadi ja buat laa.. nak tengok...

hehe.. nie ja DIY sendiri.... untuk en. tunang pun dia nak jugak jadi ja buat design yang sama tukar nama jer hehe... okay tak???

post signature

tiada tajuk....

salam semua B2B dan silent readers,

hari nie tiba-tiba jadi blur.... cuma nak letak gambar dibawah ini jer.. masa ja outing dengan otai-oatai photographer minggu lepas... 1st time wat light grafiti.... memang best...

cer teka... cer teka.. ja buat huruf yang mana hehe...

post signature

Saturday, April 23, 2011

weekend ni buat flower fabric!! chaiyok..

salam semua B2B dan silent readers,

disebabkan minggu nie ja sibuk dengan perihal kad-kad kawin nie, nak DIY kad lagi kan... hingga terlupa ja pasal DIY veil ja nanti... veil ja dah siap potong pun cuma flower patching ja tak berani nak buat.. sebab takut tak jadi.. jadi ja sibuk cari tutorial...

jadi ja jumpa tutorial ini.. tengok macam senang.... jadi ahad nie.. caiyok untuk ja yea....


tunggu hasilnya yea....

post signature

Friday, April 22, 2011

tag TQ sudah siap...

salam semua B2B dan silent readers,

alhamdulillah perihal tag TQ ja dah pun siap.. dan design untuk 3 orang B2B yang nak tu pun ja dah siapkan dan puaskan hati mereka ini... sekarang nie sesi lekat di barang goodies mak...

ja harap pada B2B yang mendapat design mereka itu puas hati laa yek.. disini ja menutup untuk tag TQ itu hehe... sebab nak buat benda lain pulak hehe...


post signature

Thursday, April 21, 2011

hasil sampin hunting...

salam semua B2B dan silent readers,

akhirnya entry yang ditunggu dah pun tiba hehe... ja cite pasal samping yang kecoh sangat nak beli tuu yea hehe... niat dihati nak yang base dia putih kan?? tetapi impian tinggal kenangan... disebabkan harganya tidak mampu ja beli yang cuma untuk sampin sahaja jadi bye.. bye laa sampin itu....

ja akhirnya dapat mencari di Jalan TAR pada hari Selasa lepas sebab hari itu Perak cuti birthday Sultan Perak.. ja lak di shoot g KL hari tuu jugak hehe... mula-mula cari area jalan TAR tuu kan.. memang tak de yang berkenan.. masuk kedai Batik Terengganu pun sama.. memang mahal laa dalam kedai tu... en. tunang dah mula pasang niat nak g Terengganu cari sendiri... ja kata nak g sana dah jauh semata-mata nak cari sampin... sampai sanggup laa en. tunang pikir macam tuu sekali....

tiba-tiba ja teringat tempat / kedai Din Wahab... dan terus ingat WISMA YAKIN hehe.. haa situ memang banyak pilihan... masuk jugak kedai Din Wahab tapi tak jumpa yang berkenan... kedai akhir dan akhirnya ja jumpa pilihan ja... ja dah plan nak cari warna masa nikah dan masa bertandang.. dan akhirnya jumpa ini....

hasil tangan.... harga asalnya RM400 , alhamdulillah ja dapat murah sikit dalam Rm320... alhamdulilllah lagi ja suruh en. tunang pilih songkok siap-siap untuk majlis nanti... dan dapat palgi murah...
ahhhhh leganya dah settle bahagian en. tunang.. ja yang jadi masalah tuu untuk majlis en. tunang memang mereka semua bahagian buat sendiri... jadi ja tolong settle bahagian baju family en. tunang settle bahagian makanan, pelamin semua... tuu yang ja agak susah tuu.. bukan kita biar butik yang handle....

tunggu next entry ja cite pasal kad pulak hehe....

post signature

Wednesday, April 20, 2011

kad sudah dapat.... sampin pun...

salam semua B2B dan silent readers,

akhirnyer hehe... terima kasih pada 14 comment yang ja dapat pada entry semalam hehe.... hari ini masih lagi ja rasa penat giler.... memang ramai B2B katakan Rabu memang wordlesss.....

apa??? tinggal lagi 1 month and 1 week sahaja lagi??? cepat nyer masa berlalu... dan akhir nya ja dah dapat dokumen dari en. tunang , sudah dapat kad... sudah dapat sampin + songkok lagi...

alhamdulillah kad pun en. tunang dan keluarganya dah tolong melipat kad.. siap masuk dalam sampul lagi hehe... kami dah asing pun... dan sekarang sesi mengepos dan mengutip alamat hehe...

pada B2B diluar sana yang ada kesempatan untuk datang majlis ja jangan lupa kirim kan alamat pada ja yea.. insyallah kad akan menyusul nanti :) tunggu next entry ja cite pasal sampin pulak hehe

post signature

Monday, April 18, 2011

sampin RM2K???



salam semua B2B dan silent readers,

yeaaa dah 2 hari ja tak update blog ja nie... ja nak review balik apa yang ja buat weekend yang lepas.... seperti mana yang B2B tahu... ja ada beritahu yang nak hunting sampin untuk en. tunang ja.. nak hunting kain chiffon+organza untuk DIY veil ja kan....

jadi untuk entry ini ja cite pasal sampin dulu.. tempat pertama ja pegi ialah ke JAKEL IPOH... ermmm sampai sahaja sana... ja tanya bahagian samping katanya tingkat 1.. dah naik terus ke bahagian sampin melihat pilihan samping di sana... ermmm tidak laah banyak sangat... design yang biasa-biasa sahaja tapi harga pun boleh tahan mahal laa jugak...terus tak jadi ja plan nak cari di Taiping...

esoknya dah lik rumah mak, petang tuu ja survey dahulu sampin disekitar Taiping... tempat yang bermain di kepala nie Bazar Melayu bersebelahan dengan tempat teksi. di dalam tuu ada banyak sampin jenis bawah nie... harga dalam RM50-100 sebabnya dari Pakistan... warna hanya satu jenis sahaja....



di dalam Bazar Melayu tuu ada kedai yang memang famous di kalangan orang Taiping iaitu kedai Mad Tailor... sampai sahaja di kedai tuu terus nampak sampin macam ini sebiji....

nak tahu berapa harganya??? RM 2K tauuu.... uhhhhh punya laa mahal...tapi memang cantik kan.... boleh tahu harga je laa... nak memiliki tak mampu ja rasa... bila tanya sampin lain yang jenis warna warni ada yang berkenan hati ja dan mak ja harga dalam RM3++...

ja rasa dah tekad nak cari kat KL pulak... di mana yea yang jual sampin macam atas nie.. budget ja bawah RM300 sahaja....

++ kad jemputan ja dah siap hehe... en. tunang dah pun ambil semalam hehe.... yeayy tak sabar nak tengok hehe...

gambar semua dari GOOGLE

post signature


Friday, April 15, 2011

lelaki mature pilihan hati ini...

salam semua B2B dan silent readers,

Alhamdulillah ja dah pun selamat email kepada B2B ja yang ingin kat TAG TQ ja hasilkan tuu.. harap-harap mereka suka laa yekkk

malam-malam nie saja nak cite pasal lelaki pilihan hati ini.... tak penah kan ja cite pasal dia.. memang ja jarang pun cite pun.... tak riak pun...

http://www.cute-smiley.com

ja memang dari ja matriks dah tanam di hati ini nak cari teman lelaki @ suami yang tua lagi dari ja.. bukan laa orang tua betul kan... Alhamdulillah terjumpa laa en. tunang.. masa tuu dia merupakan kawan kepada abang kawan ja hehe... panjang kan cite dia hehe... kenal melalui sms jer... nak tahu bila ja jumpa en. tunang?? masa ja 1 sem di UPSI hehe... baru jumpa... mula jumpa tuuu terus couple hehe.. kami tak de nak declare pun hehe... sampai laa akhir tahun lepas... baru en. tunang nak masuk minang.... tulahhh... dah 7 tahun kenal dia....

http://www.cute-smiley.com

mempunyai hubungan dengan orang yang lagi matured nie, pada ja banyak kelebihannya... dari segi emosi kalau en. tunang nie bukan laa orang yang romantik.. jangan laa harap dia nak bagi bunga ker?? nak bagi coklat ker??? apa suprise ker?? jangan laaa berharap sangat... memang tak kan de nyer.... dulu masa 2 tahun kenal de jugak makan hati kan... nie dah 7 tahun dah biasa dah pun... dah tak mengharap pun.. tapi en. tunang akan tunjuk sayang de dengan perlakuan dia.. ja yang kena paham-paham sendiri...

http://www.cute-smiley.com

kalau dari segi luaran lak... en.tunang dah tengok macam bapak orang pun de kalau dengan anak-anak buah dia... kalau B2B nak tahu en. tunang laa yang jaga cari rezeki untuk familynya walaupun dia anak yang ke-3... sikap tanggungjawab, kepimpinan tuu de laa... dan bila berkawan dengan orang matured nie semua dia tahu... kita tak payah nak kata apa biar jer...

http://www.cute-smiley.com

dan akhir sekali memahami...kami nie dari matriks sampai sekarang macam hubungan PJJ laaa kalau tak de kesefahaman, kejujuran, saling memahami ja rasa kami tak kan kekal....

http://www.cute-smiley.com

kadang-kadang ja iri hati melihat pasangan-pasangan diluar sana yang sebaya sama fahami.. suka bergambar.... macam ja, B2B pun tahu kan ja nanti majlis macam mana...

ermmm itu kisah ja... kisah B2B diluar sana macam mana?? ja rasa pasangan masing-masing mesti sebaya kan?? senang tak??? okay laa nak tido sok nak hunting sampin n ciffon di JAKEL IPOH....

post signature

Thursday, April 14, 2011

demam DIY...

salam B2B dan silent readers,

entah kenapa minggu nie ja 'demam' DIY hehe.... memang de beberapa perkara yang dah lama ja pikir nak buat sendiri.. veil, bunga tangan, tudung... kali nie bunga tangan.. just simple bunga tangan yang boleh digunakan sampai bila-bila hehe....

tujuan utama sama jugak... untuk ja pakai masa nikah dan bertandang.. dan insyallah untuk adik-adik ja nanti....

ja suka gambar-gambar dibawah nie.. warna nya sangat menarik perhatian ja hehe...


post signature

Wednesday, April 13, 2011

sudah ade 3 orang B2B yang berminat hehe...

salam semua B2B dan silent readers,

sehingga semalam ja dah pun menerima 3 emial dari B2B yang berminat dengan DIY ja hasilkan hehe... kalau ada B2B yang terlupa boleh klik di SINI yea....

B2B tersebut ialah cikkin,farahmukli dengan cik senah... maap yea ja tak de link blog B2B tersebut ja tahu nama jer dari email.. kesemua mereka berminat dengan TAG TQ1..

memang sungguh ja beritahu yang ja free beri pada B2B yang berminat.. cuma pada yang minta TAG TQ 1 tuu ja perlu tukar sedikit design dia sebab ja pun ambil design yang sama... harap B2B jangan tersinggung yea hehe.... betul kata cik senah, ja ingin individuallity hehe... tak mengapakan??? kalau TAG TQ 2,3,4 dan 5 ja tak tukar pun hehe.....

dan pada cikkin, farahmukli dengan cik senah insyallah ja akan emailkan hasilnya secepat mungkin yea...

post signature

last minit nak beli...

salam semua B2B dan silent readers,

nie kira macam marathon laaa... lewat cari dan nak cari yang agak murah laa jugak... plan memang nak cari hari jumaat nie sebab hari tuu saja yang ada masa lebih sikit sebelum g sekolah... haaa nak tahu cite ja jumpa iklan ini di FB Jakel....

jadi apa yang ja nak hunting ialah.... kain ciffon untuk DIY veil ja.. dan jugak nak hunting sampin untuk en. tunang pakai masa nikah dan bertandang... ingat nak cari sampin yang semua jenis warna boleh masuk.. betul tak???




okay ker kalau pilih sampin yang trend di atas nie untuk semua warna??? ke kena tengok orang yang pakai?? kalau orang yang pakai tuu sesedap badan dia macam mana yekkk


ker... pilih yang macam di atas nie??? ohhh tidak ja dah pening dah nie.... dah laa nanti hunting sorang-sorang hehe....

post signature

tidak terlalu awal kan????

salam semua B2B dan silent readers,

ermmm ja tahu... kalau tengok ticker sebelah tuu de lagi lebih kurang sebulan 2 minggu lebih lagi.. kad kawin pun belum siap lagi... jadi salah ke ja letak STD ja :)

nak kata excited tak laaa sangat hehe... sebab minggu nie ja excited belek photoshop untuk sekolah laaa.. alang-alang buat terus STD ja ini hehe... okay tak???

post signature

Tuesday, April 12, 2011

singgah laa blog baru eja :)

salam semua B2B dan silent readers,

hehe.... ini ruang iklan yea.... hehe.. jangan mare... nak iklan blog terbaru ja hehe.....

ejasukaphoto.blogspot

hehe.. blog ja ni dihasilkan untuk mengasahkan lagi hobi ja ini yang suka pada dunia photography... dan juga blog lama ja pun dah tutup... jadi ja tumpukan perhatian pada blog ini dan blog phototaphy ja hehe....

post signature

Monday, April 11, 2011

keputusan sudah diambil... :)

salam semua B2B dan silent readers,

wahhhh.. ja betul-betul terharu hehe.. tak sangka betul entry TAG TQ ja mendapat perhatian semua B2B diluar sana... ja nak ucapkan thank you so much hehe.... tak sangka seramai 16 comments ja dapat.. pecah rekod bilangan comment dalam blog ja nie hehe... dan ramai pulak dari Perak hehe.... tq.. tq....

http://www.cute-smiley.com

Kasut Pink , Hunny Kitty , Miss Tatie "cikkin", Emylia Shahila , Cik Senah, ~NANA~ , AnEs , nida-razak , ms rumet, Nurul Atiqah Mutaza.iQa, tqahmisdar, eidA, afiewithayie , en. kayrul dn nadua , Mia-Ina...

jadi keputusan pun di buat.. ja akan mengambil TAG TQ 1 hehe...

sebagai tanda perhargaan ja pada B2B semua... pada sesiapan B2B yang nak background 5 jenis TAG TQ nie jangan segan silu email pada ja yea hehe.... di syahiza@gmail.com... ja bagi free untuk B2B hehe....

post signature

yang mana satu pilihan B2B?? :)

salam semua B2B dan silent readers,

sebelum ja bermula dengan tajuk entry hari ini... saja nak share, semalam en. tunang dah selamat menyiapkan dokumen nikah nyer.. dan dah selamat pun ber'interview' dengan pegawai pejabat agama di Bedong Kedah.. hehe... nak jadi cite sebelum tuu en. tunang dok msg suruh tanya dia soalan untuk bagi dia ingat balik hehe... tak semena-mena ja kena jadi 'pegawai' tak bertauliah dulu hehe... dan Alhamdulillah semua nyaa dah selamat sudah :) en. tunang kata kena tunggu 14hb dokumen tuu siap baru nak pass kat ja :)

semalam seharian ja dok rumah sorang-sorang menyiapkan banyak keje-keje yang ja dikehendaki siap.. dalam dok siap kan keje sekolah tuu.. ja sempat siapkan TAG TQ ja hehe.... ini lahh hasilnya.. jadi ja nak minta opinion B2B hehe.. mana satu pilihan anda :)

TAG TQ 1

TAG TQ 2

TAG TQ 3

TAG TQ 4

cerrr tengok... macam-macam tema ja buat hehe.. tuu tandanya kurang idea hehe.... tapi tredmark mesti de 'butterfly' hehe.... jadi....

post signature

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails