Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Syazwan Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Followers

♥ my hero ♥

♥ my hero ♥

Thursday, March 31, 2011

2nd trailmakeup.. okay?

salam semua B2B dan silent readers,

yea... malam nie ja nak share trial makeup ja yang kedua. kali nie diuruskan oleh WP ja... minggu lepas selepas ja settle kad ja malam tuu ja try makeup sanding dari kawan WP ja....

MUA : fiq ( tak silap ja laa... )

jenis makeup : natural + sanding

tempat : butik STAGE di Tropicana City Mall

produk : STAGE

hasilnya ialah.....

komen :

en. tunang : awat muka ja jadi gelap?? mata gelap laa hehe... macam-macam dia cakap... kalau B2B nak tahu nie 1st time dia tengok ja makeup macam nie hehe.... terkejut beruk pun de en. tunang hehe...
WP : hehe.... mereka berdua nie suka sangat hasilnya... katanya natural jer... tak ubah muka pun berbanding dengan makeup masa tunang dulu hehe.. kata mereka laaa
ja : ja?? hehe jaaa sekarang nie akan dengar kata orang rapat ja sebab mereka nie laa yang tengok muka kita nanti hehe.. cuma kekangan dia kawan WP nie lelaki tapi memang okay kan makeup dia...

nie lak hasil trailmakeup ja yang pertama dulu... lupa nak cite yang trialmakeup 1st guna produk KROYLAN... sejak ja dah buat 2x trailmakeup nie ja rasa 2nd time nie muka ja 'ringan' jer tak rasa tebal dimuka nie berbanding dengan 1st makeup... memang banyak laa perbezaan nyer... macam mana???

post signature

haa ada gathering BFF ker????


salam semua B2B dan silent readers,

salam pagi semua, sorry sebab lama tak update blog nie, mencari ketenangan hati... terima kasih pada B2B semua... atas nasihat, kira ja nie B2B yang suka sangat sedih kan?? selalu ada entry sedih... ja rasa mesti de B2B diluar sana meluat dengan ja kan... huhu...

berbalik pada tajuk entry hari ini, ja terjah blog B2B ja seperti biasa ja termasuk anaztasia tie the knot.. ada entry pasal gathering weekend nie !!! huhu kenapa ja tahu lambat?? mungkin ja tak perasaan kot... huhu ingat nak join sekali, tapi minggu lepas baru jer turun KL... huhu nak kenal dengan B2B diluar sana..... huhu.....


gambar diatas nie ja ambil dari blog anaztasia... boleh ker ja nak join?? nampak macam secret group... best kan?? selain blog FB pun ada...

post signature

Tuesday, March 29, 2011

bila hati resah...

kenal sudah dekat 7 tahun.....

jangan ingat kita kenal sebetul-betulnya bakal pasangan kita itu....

hati resah, betul kah dia laa bakal suami kita nanti....

takut nanti dalam dunia perkahwinan lagi susah untuk berbicara....

jalan penyelesaian kedua-dua pasangan harus laaa berbincang dengan terbuka...

jangan pendam sahaja perasaan nanti diri sendiri yang luka....

ja takut berada dalam keadaan ini.....

kelmarin berlaku sesuatu yang tidak disangka dalam 7 tahun ini...

jadi semalam dan hari ini ja beristikahrah dalam diri....

sedutan ja ambil dari website iluvislam...

Usahlah dirimu bersedih lalu menangis di penghujung malam kerana tak kunjung usai memikirkan siapa kiranya pasangan jiwa. Menangislah kerana air mata permohonan kepada-Nya di setiap sujud dan keheningan pekat malam. Jadikan hidup ini penuh dengan harapan yang baik kepada Pemilik Jiwa. Bersiap menghadapi putaran waktu hingga setiap gerak langkah serta helaan nafas bernilai ibadah kepada Maha Pencipta. Bukankah kalau sudah saatnya tiba, jodoh tidak akan lari ke mana kerana sejak roh telah menyatu dengan jasad, siapa belahan jiwamu telah tersurat

jauhkan laa semua perasaan yang tidak elok ini.....

post signature

Sunday, March 27, 2011

delivery kain untuk bridemaids :)

salam semua B2B dan silent readers,

sekarang nie ja berada di Kuala Lumpur, semalam ja dan en. tunang dah pun berjumpa dengan WP kami hehe... apa kami buat??? yeayyyy hehe... WP ja dah pun selamat kan kad ja hehe... kesian FINA wakil dari vendor kad.. Alhamdulillah wakil kad nie okay jer.. kira banyak giler laa yang WP ja nie komen hehe lepas satu-satu hehe... dari tak elok terus jadi elok hehe... jadi kad pun dah settle hehe...

lepas g tengok kad, malam pulak ja g test makeup untuk kali ke-2nyer... dengan kawan WP ja nie... di STAGE kat TROPICANA CITY MALL... kali nie ja rasa makeup simple tapi cantik... kedua-dua WP jaa sangat suka hasilnyer... nanti ja upload gambar yea minta pendapat B2B lak hehe...

jadi untuk hari nie program.. masih ingat entry ini???? klik SINI.... cite pasal kain untuk pengapit ja??? akhirnya hasil dari nasihat WP ja ini laa hasilnya....

hehe.. ja tahu mesti B2B diluar sana nampak pelik kan??? hehe.. tak pee ja pun takut jugak tak tahu hasil nyer nanti macam mana.... jadi kejap lagi nak jumpa kawan ja di SHAH ALAM... selapas tuu ja ke Jalan TAR untuk beli barang goodies bag untuk kali keberapa ja tahu hehe... dan barang-barang untuk belah en. tunang lak :) kalau sempat en. tunang kata nak cari gelang lak.. tak tahu sempat ker tidak :)

esok baru ja balik IPOH balik.... ermmm kejap jer..... rasanya....

post signature

Thursday, March 24, 2011

kronologi dokumen nikah...

salam semua B2B dan silent readers,

ermmm ja nie salah sorang B2B yang tak tahu langsung tentang perjalanan tentang dokumen nie hehe... jadi minggu lepas ja terbaca dalam blog B2B cik bella .... alhamdulillah cik bella dan tunang dah pun selamat buat semua tuuu

jadi untuk hari nie ja nak letak kronologi proses untuk buat semua dokumen nikah nie, jadi kalau ja ada silap harap B2B semua boleh membantu yea :)

  • kursus kahwin
okay yang nie ja rasa semua orang tahu kan??? hehe ikut kursus 2 hari di negeri masing-masing. ja rasa tak de masalah kan??
  • ujian HIV
okay yang nie memang ja dengar banyak versi.... ade satu versi nie kes en. tunang laa dia dah selamat buat ujian HIV di kampungnya tapi di gi melenggang jer tak bawa pe dokumen. bawa wit RM1 jer dengan IC tunggu kejap.... versi ke-2 lakk yang nie ja banyak dengar, iaitu kena ambil borang HIV nie di pejabat agama dulu baru boleh buat ujian.... jadi kalau perak?? macam mana yek nak buat ujian HIV nie...
  • borang kebenaran nikah
haa nie lak lepas buat ujian HIV. beli borang kebenaran nikah di pejabat agama negeri masing-masing... mengikut kata cik belle kita perempuan nie boleh buat awal borang nikah nie... tak payah tunggu tunang kita siap borang nikah dia...
  • surat akuan bujang
ikut kata cik bella jugak dalam surat kebenaran nikah tuu, de cheklist yang kena buat.. dulu ja dengar pihak lelaki jer kan kena buat surat akuan bujang, kita pun kena buat jugak... ikut kata kawan sekolah ja sekarang nie 2 surat akuan satu pihak pejabat agama bagi satu lagi kita kena minta dari majikan kita...
  • keperluan borang nikah
ikut kata cik bella jugak de beberapa perkara kena kepilkan bersama borang tuuu..

3 Salinan Kad Pengenalan dan tunjuk yang asal
3 Salinan Kad Pengenalan bakal suami
3 Salinan dan asal Surat Pengesahan Bujang dari majikan
3 Salinan Sijil Kursus Perkahwinan serta sijil asal
3 Salinan Kad Pengenalan Wali
3 Salinan Sijil Nikah Ibu/Bapa bagi anak perempuan sulung yang ingin bernikah
1 Salinan dan asal Surat Kebenaran berkahwin dari pihak lelaki luar kariah/Negeri/Negara

ermmm banyak tuuu.... pastu jangan lupa gambar pasport 5 keping iaitu gambar tunang kita untuk masa nikah....
  • dah siap hantar di pejabat agama ( SEMAK dulu sebelum hantar)
ermmm jadi betul ker proses yang ja kena buat nie??? ada ker yang ja tertinggal??? emmm ingat dah nak settle dah bab-bab dokumen nie sebab dah tinggal 2 bulan lagi nie....

post signature

Wednesday, March 23, 2011

jom kita memeriahkan dunia blog B2B kita....

salam semua B2B dan silent readers,

hehe... balik jer sekolah tak sabar-sabar nak update blog hehe... buka-buka tengok wahhh best nyer ramai dah sokong banner kenegerian nie hehe..... ja pembawa ker??? ja nampak meriah jer dunia blog kita kan???

ada dua B2B yang telah membuat banner kenegerian masing-masing hehe... ja suka sangat hehe...

B2B dari pahang banner telah dihasilkan oleh KINA siap dengan maksud warna pada banner lagi hehe.... best gitu hehe.... B2B pahang boleh laa copy banner nie :) kalau ikut kan kampung ja kat Kuala Lipis hehe boleh jugak ker KINA????


haaa untuk B2B johor mesti laa ada kan??? B2B LYANAMK dah pun bina banner untuk B2B johor hehe... t-shirt uuuu hehe.. de high hill lagi tuuu hehe.... sesuai untuk B2B hehe....


jom kita memeriahkan dunia blog kita :)
terima kasih semua B2B....
betul ker ada gathering???
macam best jer....

post signature

my B2B blogger yang mai dari Perak :)

salam semua B2B dan silent readers di luar sana...

hehe ja nak ucapkan terima kasih laa pada B2B yang mengomen enrty ja semalam hehe.... akhir nya ja dapat berkenalan dengan 4 orang blogger B2B yang mai dari Perak hehe.... jom kita berkenalan dengan mereka hehe.....

B2B perak yang pertama - - > Schz

mengikut profile nye seorang lecturer uu hehe. ja cikgu sekolah jer... ikut kata schz dia kurang update blog, jadi beranggap schz nie mesti suka silent reader kan??

salam perkenalan schz

trailingveil.blogspot

B2B perak yang ke dua - - > kasut pink

ja rasa B2B nie sangat suka kasut dan sangat suka pink color hehe.... bila kita masuk blognya semua pink uuu hehe.... salam perkenalan jugak kasut pink.... ikut profilenyer dalam dunia education jugak hehe.. wahhh dan 3 orang education nie hehe termasuk jaa....

kasut-pink.blogspot

B2B perak yang ke-3 - - > Fardilla Fawzi

haa sudah... fardilla pun lecturer jugak ker hehe... dah sudah 4 orang nie orang education hehe.... fardilla duduk di petaling jaya.. jadi ja rasa mungkin salah sebuah IPTA atau IPTS kot area sana :) fardilla pun suka pink hehe.. kalau kita terjah blog dia hehe... salam perkenalan jugak dari ja :)

sundae-strawberry.blogspot

B2B perak yang ke-4 - - > didieadila

haa yang dila nie student tapi sama laa kan area education jugak hehe..... dila nie ja rasa ja lama jugak kenal sejak ja buka blog ja nie :) sama jugak salam perkenalan dari ja jugak hehe....

didieadila.blogspot

jadi hehe.. ja de hadiah untuk korang hehe.... untuk suka-suka sahaja.... boleh letak banner yang ja buat nie blog masing-masing hehe... senang ja nak kenal pasti sape blogger B2B dari Perak hehe... tak penah lagi orang buat.. kita pun tak de laa seramai B2B dari JB, KL kan hehe...

kalau de B2B dari perak yang baru boleh klik di side bar ja yea hehe....

cara nak ambil banner nie: B2B boleh klik dulu gambar atas nie akan keluar satu lagi popup lain baru copy @ pun boleh email kan ja yea di syahiza@gmail.com hehe...

post signature

Tuesday, March 22, 2011

ada ke B2B dari Perak yek hehe...

salam semua B2B dan silent readers,

hehe..... terima kasih yer ja nak ucapkan pada B2B yang wishing ja pada entry lepas hehe... tak de ape2 pun cuma tangan nie jer gatal...

http://www.cute-smiley.com

ermmm walaupun ja ingat tapi en. tunang tak de pun wish, dia sibuk dengan keje dia... ermmmm makan lagi diri nie kan?? ermm biar laa bukan ape-ape pun.... ermmm Allhamdulillah ja melihat de saja B2B yang memfollow ja dari sehari ke sehari... terima kasih tidak terhingga yea... Insyallah ja akan follow balik kalau sempat hehe... tiba-tiba ja termasuk blog dari follower terbaru ja nama dia cik anis :0 salam perkenalan cik anis daripada ja :)

bukan apa cik anis nie merupakan blogger dari JB, tiba-tiba tertarik nak buat macam entry cik anis.. maap yea cik anis bukan nak meniru idea cuma nak tahu dan kenal lagi rapat... jadi ja tertarik nak tanya B2B diluar sana ada ker B2B dari sekitar kawasan Perak????

kalau ada boleh laaa tinggal link dalam entry ini hehe.. ja pun nak buat ruang khas untuk B2B dari PERAK... ja rasa macam tak ramai B2B dari Perak, ramai yang dari JOHOR, SELANGOR, NEGERI SEMBILAN kan?? hehe

http://www.cute-smiley.com

jangan lupa tinggalkan link anda :)

post signature

Sunday, March 20, 2011

Ulangtahun pertunangan pertama kami :)

salam semua B2B dan silent readers,

tak sangka memang cepat masa berlalu....sudah 1 tahun pun usia pertunangan kami ini. Allhamdulillah semua halangan, dugaan dalam setahun nie dapat diharungi bersama-sama... baru setahun tapi semua perasaan ada, ja pun penah menitis air mata, ja penah menangis depan en. tunang... ja penah marah en. tunang.... ja penah merajuk dengan en. tunang.. tapi alhamdulillah dia sentiasa memahami ja.. Insyallah dengan izin Allah ja ingin kan seperti ini walaupun selepas kahwin tak kisah laaa beberapa tahun kami bersama-sama... AMIN...

note : nak upload gambar kami bersama pun tak de :( memang nampak en. tunang tak suka bergambar....

post signature

hadiah dari my sister

salam semua B2B dan silent readers,

hari ini adalah hari terakhir cuti sekolah penggal 1 nie... rasa seminggu macam tak cukup kan??? Allhamdulillah ade laa sikit-sikit dah buat....

semalam ja mendapat hadiah dari adik tengah ja... iaitu buku ini....


ada B2B yang penah baca buku Aku Terima Nikahnya??? ini adalah buku kedua bagi penulis diatas ini... ja belum habis baca lagi.... adik ja kata "untuk persiapan yong nanti" ermmmm tiba-tiba rasa takut menyelubungi diri ini.....

esok pagi dah kena balik Ipoh sudah... emak tinggal sorang lagi, adik-adik ja dah balik ke tempat belajar masing-masing..... keje sekolah dah mula mai sudah....

post signature

Thursday, March 17, 2011

panik sudah menurun :) henna sudah dapat..

salam semua B2B dan silent readers,

ermmm hehe panik ja dah mula menurun hehe... thanks kepada 3 orang B2B yang memberi semangat pada ja.... akhirnya WP ja beri tahu yang mereka akan cari kain tuu untuk diberikan kepada tailor... Harap-harap semua nya berjalan dengan lancar....

manakala kad pulak, hari ini ja dapat lagi draft yang ke 2 dari vendor. Alhamdulillah ja menerima kerjasama yang baik dari pihak sana.... boleh laa sikit-sikit selesaikan yang mana yang boleh... cuma sekarang nie warna sahaja yang tak pasti vendor boleh beri atau tidak warna yang ja guna kan... ja takut nanti minta peach keluar oren pun atas kad ja.. itu nasihat daripada WP ja semalam dia pesan. dan kalau boleh Insyallah minggu depan ja turun KL dia nak ikut sekali ja ke kedai untuk tengok sendiri kan.... okay sekarang nie tengah tunggu draft yang ke-3 pulak dari vendor...

dan petang tadi, ja dengan adik ja survey MUA dan service henna disekitar Taiping... untuk MUA masih lagi belum jumpa lagi yang berminat dihati ni.. manakala henna pulak dah pun jumpa di bazar India di pekan Taiping... harga pulak ja rasa memang okay laa just henna jer kan... ja pun memilih nak yang simple jer... sebelah tangan atas sahaja untuk design simple Rm10 kalau dua tangan RM20.. Insyallah ja mungkin dapat budget bawah RM50 rasanya hehe.... Indian yang buat memang speacialitist mereka kan.. nak suruh students ja buatkan segan laa pulak hehe....

Insyallah design pilihan hati nak yang simple dan hujung hari inai seperti tradisional... en. tunang pun dah izin kan lukis.. kalau tak dulu dia bantah jugak sebab katanya bazir duit jer...betul ker kalau kita nak henna kita tahan lama kena lumur tangan kita tuu dengan minyak cap kapak?? hehe ja pun dengar dari kakak-kakak sekolah tuuu hehe.. de petua lain tak?? untuk tahan lama??

post signature

Wednesday, March 16, 2011

panik attackkk!!!!

salam semua B2B dan silent readers,

huhuhu.... dan nafas 1 hari lega mai lagi.... baru kejap tadi WP msg beritahu yang kain untuk baju nikah, bertandang dan baju baju sanding tak cukup kain huhu... sebabnyer WP ja baru balik dari jumpa designer dia huhu.... kena beli kain lain... kena tambah lagi budget nie.. sebabnye tak cukup kami ukur kain untuk baju normal.. tapi baju ja semua tak normal huhu.....

haa sekarang dah bulan 3, de lagi 2 bulan je lagi dan ker??? sama jugak dengan kad kawin ja.. ja dah emial pada vendor harap-harap minggu depan dia dah siap draft yang ke dua.. banyak giler kesalahan yang vendor nie buat.... boleh siap printing by this april????

haaaa panik sekejap....

post signature

akhirnya... beli ini... :)

salam semua B2B dan bloggers,

selamat pagi semua, wahhh hari nie moga kita mulakan hari dengan senyuman yea... alhamdulillah.... semalam ja dah pun selamat g lu barang yang tertinggal dan malam tadi dah siap DIY ja...

yea.. thanks too B2B yang selama memberi komen yang sangat bernas hehe... tau ape ja beli?? sama macam B2B Q cakap beli yang sama-sama boleh guna hehe... hehe ja beli produk body shop hehe... iaitu body shower hehe... memang wangi sangat-sangat bau buah hehe.... boleh laa kami guna lepas kawin nanti hehe.... boleh mandi sama-sama hehe.... hehe tiba-tiba mood gatai mai hehe....

ja beli 6 set botol kecik dan satu botol besar macam gambar atas nie hehe..... hujung mingg nie boleh laa pass kat WP ja katanya nak singgah umah nanti hehe...

dan malam tadi ja dah siap DIY projek ja hehe... yeayyy dah siap tinggal nak tampal je n masuk dalam sarung dia hehe... mesti B2B lain tertanya apa benda tuu yek hehe.... jangan risau nanti ja cite hehe.. 2 hari nie ja target nak hunting MUA n INAI di Taiping nie.....

post signature

Tuesday, March 15, 2011

hunting last minit barang hantaran..


salam semua B2B dan silent readers,

ermmmm seperti mana yang B2B tahu ja ada cite kan ja tiba-tiba tertinggal lagi 2 barang lagi untuk beri kepada en. tunang...

jadi yang bermain di dalam kepala ja nie... ja nampak produk skincare for men dengan tuala jer hehe... ada benda lain tak??

for skincare??? which one is better?? NIVEA FOR MEN???? LOREAL?? CLINIQUE???? BODY SHOP???? is't to cheap to bought NIVEA product rather then BODY SHOP???





sebab nyer ja pikir nak sama dengan hasil gubahan hantaran yang di akan dihasilkan oleh WP ja nanti.... takut nanti salah pilih produk tak balance dengan dengan gubahan pulak.... ermmm macam-macam yang ja pikir kan???

post signature

Monday, March 14, 2011

dah dapat green light hehe

salam semua B2B dan silent readers,

entry hari ini sambungan dari entry yang lepas hehe... tapi sebelum tuu, ja nak ucapkan tahniah pada bakal adik ipar ja yang sudah pun selamat berkahwin dengan pasangan pilihan nyer.. semalam ja ke Kedah ke rumah bakal mentua ja. mak, abah dan adik semua ikut sekali..... segala penat lelah en. tunang dah pun berakhir... cian dia majlis orang lain pun dia merupakan watak utama... tapi Alhamdulillah semua dah pun selesai....

berita happy yang ja nak share ialah... percutian ja heboh dalam entry lepas dah pun tahu hehe... ja dah tanya 3 orang yang utama untuk ja minta izin. dan semua nyer beri kebenaran ja bercuti hehe.... thanks pada B2B yang beri dorangan hehe....


post signature

Friday, March 11, 2011

boleh ker berjalan-jalan masa tunang??

salam semua B2B dan silent readers,

sebelum ja cite pasal DIY ja, saja ja nak tanya.. sebab keadaan ja sekarang nie tak tanya mak ja dulu... sajer nak minta pendapat B2B diluar sana... dalam keadaan kita nie masa bertunang boleh ker kita bercuti dengan kawan-kawan perempuan kita?? lokasi dia agak jauh sikit hehe... kat mana???

sebab utamanyer ja rasa lepas kawin nanti memang ja tak boleh g jauh-jauh dah... sebab en. tunang sangat bz dengan keje dia... pastu cuti pun tak tentu... dan akhir sekali en. tunang tak kan ikut kalau ke tempat yang jauh...

sebab tuu kami tak plan langsung untuk honeymoon, ramai kakak-kakak disekolah suggest kat ja pegi jugak honeymoon.... tapi entah laaa dapat yang tak nak honeymoon nak buat macam mana??? huhu...

post signature

Thursday, March 10, 2011

My-Day progress - - > Part 1

salam semua B2B dan silent readers,

terima kasih laa pada NANA. ASHA dan Fitria tak silap ja... yang memberi kan pandangan masing-masing.... hasilnya Insyallah lagi kuat ja akan buat pembawaan hantaran pada majlis Nikah nanti :)

http://www.cute-smiley.com

yea... sekarang dah masuk pun bulan 3 Insyallah tinggal lagi 2 bulan lebih lagi kalau tengok ticker ja sebelah tuu.... jadi boleh ja cite pasal apa yang ja dah buat selama beberapa bulan yang lepas....

WP - - > 2/3 hari semalam WP ja call memberitahu ja yang hantaran belah en. tunang ja dah pun siap... tinggal belah ja jer belum.. jadi WP ja minta ja cek barang-barang hantaran ja apa nak letak kan??? rupa-rupanya ja tertinggal 2 barang lagi untuk beri ke en. tunang nie... eishhh mcm mana nie boleh tertinggal?? tension laa pulak..... kena pulak cari lagi 2 barang dengan 'SEGERA' nak kasi apa yea??? susah sangat nak cari barang lelaki nie kan???

itu bab hantaran.... baju lak Insyallah bulan 4 nie ja akan fitting baju nikah, baju resepsi dan baju bertandang ja... eiii tak sabor nak tengok hasilnyer nanti.... tudung Insyallah ja akan buat sendiri hehe.... nanti ja DIY yea hehe....

untuk MUA lak nie masih lagi pending... WP ja saran kan ja guna MUA dia dari KL.. jadi bulan 4 nie jugak ja akan test makeup lagi.. cuti nie ja kena cari MUA kat Taiping laa pulak.....

http://www.cute-smiley.com

KAD - - > hehe... kad lak.. ja dah email pada vendor, dah beri warna range nak guna apa kan?? nak macam mana... jadi pihak vendor beri tahu insyallah 11hb nie diaorang akan hantar draff... tak sabor lagi nak tengok hasilnya hehe....

http://www.cute-smiley.com

GOODIES BAG - -> ermmm nie ja cite terbahagi kepada 2 satu ja wat satu lagi ja tolong mak ja wat... untuk ja nyer VVIP (kawan-kawan ja ) dah pun siap dalam 40% hehe... Allhamdulillah ja buat sikit-sikit dulu hehe.... dan ja dah order yang ja nak pun :)

yang maknyer lakk.. barang-barang yang diperlukan semua dah beli pun.. cuti kena 'touch up' sikit dengan masukkan kedalam bag jer... nie ja dengan adik-adik akan tolong :)

FOTOGRAPHER - -> ermm yang nie memang ja delay panjang giller.. Insyallah dalam bulan 4 nie ja akan bayar lagi 50% dari total.. sebelum majlis berlangsung... dah prosedur dia kan.... ermmm lagi keluar duit lagi....

KATERING - - > ja serahkan bulat-bulat pada mak n abah ja yang buat... sebab ja tak cerewet pun bahagian makanan nie... janji semua okay...

http://www.cute-smiley.com

yang besor-besor rasanya semua okay kot... tinggal yang kecik-kecik Insyallah ja akan settle sebaik mungkin... tak tahu kenapa.... Majlis ja, ja rasa relex sikit sebab apa ja tak tahu.. ramai kawan-kawan kata ja tak kalut hehe.... mungkin ja rasa tempoh bertunang tuu lama rasanya boleh buat dalam masa tu.. sebab ja rasa okay sikit :)

itu sahaja dari ja tentang progress w-day ja.. tunggu next entry ja cite pasal TQ tag yang ja akan DIY sendiri hehe.....


post signature

Wednesday, March 09, 2011

pembawaan hantaran - ->opinion B2B please??

salam semua B2B dan silent readers,

cer teka ja kat mana nie??? hehe.. ja kat sekolah nie curik-curik nak update blog hehe.... peperiksaan hari nie yang terakhir... paper ja dah pun siap semak... dah pun siap masuk markah hehe.... memang pantas hehe..

semalam dengan hari ini.. WP ja selalu laa jugak call tanya itu ini.. sekarang nie ja mendapat kemusykilan laa.. jadi nak tanya opinion B2B diluar sana laa atau pun pada ex-B2B diluar sana... mana yang sesuai rombongan bawa hantaran waktu nikah atau pun waktu majlis resepsi????

http://www.cute-smiley.com

plan asal ja nak buat waktu nikah... tapi bakal MIL ja tanya nanti nak masa nak mai rumah esoknya tuuu tak kan kosong jer kan??? ermmm tiba-tiba jadi musykil.... jadi ja tanya laa WP ja... WP ja g tau selalunya yang mai tuu bawa bunga telur / bunga pahar dengan manisan..

jadi macam mana yek??? nak tanya pendapat B2B dan ex-B2B dulu baru ja rujuk dengan mak ja hehe...
http://www.cute-smiley.com

post signature

Tuesday, March 08, 2011

mood semak kertas ujian :(

salam semua B2B..

huhu... dah masuk pun bulan 3 dalam tahun 2011 nie... sekolah ja dah pun baru mula ujian bulanan bermula semalam dan berakhir hari jumaat nie... banyak keje nak kena settle.. dah laa ja s/u peperiksaan memang banyak giler kena buat keje...

http://www.cute-smiley.com

huhu.. jadi cite persiapan ja terpaksa di pospone.. insyallah hari khamis nie ja update.....

http://www.cute-smiley.com

post signature

Friday, March 04, 2011

tema kad kawin???

salam semua B2B dan silent readers,

ermm cite lagi pasal kad kawin kan? hehe.. ingat lagi entry ja yang lepas??? klik SINI yea... hehe... akhirnyer ja dah pilih beberapa tema hehe... amboi kad kawin pun de tema ker??? bukan pe pun...

tema : SIMPLE n NICE

konsep : LAIN DARI YANG LAIN.....

warna : 'belum tahu lagi ' hehe

haa tu lah yang terjadi hehe... jadi sekarang nie ja ambil nasihat WP ja untuk menukarkan warna kad ja hehe... jom kita tengok pilihan di hati ja hehe.....

pilihan 1 : gabungan warna hantaran ja dengan en. tunang hehe....

pilihan 2 : warna tema ja hehe...

memang lain dari lain hehe.. mengikut apa yang WP ja cakap kan la.... 'susah nak jumpa orang warna nie' WP ja cakap hehe... n kebetulan ja suka gabungan warna yang pelik nie hehe... cuma risikonyer yang WP ja cakap... antara hasilnya cantik sebab pelik atau pun hodoh sangat-sangat hehe.....

weekend nie ja ke KL lagi kebetulan untuk hal adik ja... ja join sekali nak ke kedai kad nie nak beritahu pasal warna nie... so. yang mana satu yek pilihan hehe...

sumber :prefect pallete

post signature

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails