Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Syazwan Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Followers

♥ my hero ♥

♥ my hero ♥

Friday, January 28, 2011

dugaan besar 4 bulan + WP dah pesan!!!!!!

salam semua B2B dan silent readers,

apa???? 4 bulan lagi?????
pagi ini ja ada masa sikit untuk terjah blog ja nie, tapi sekarang nie sorry sangat-sangat tak de ape-apa nak share... :( B2B semua kan tahu... kalau ada B2B yang ada FB ja.. mesti tengok wall FB ja sebut pasal makanan jer.... minggu nie sahaja ja 2/3 kali keluar makan kat luar sebab ja rasa begitu tension sangat dengan hal-hal keje nie....

nak jadi cite semalam ja post kat wall ja dengan kawan ja makan...

huhu... sape-sapa mesti terliur kan... minggu nie memang ja bermain dengan perasaan laaa....

jadi malam itu jugak dalam jam 12 tgh malam, WP ja @ sepupu ja call... pesan " ja DIET tau!!! nanti fitting baju nanti bulan 3 nanti" huhu..... berdesup jantung ja.... huhu.... ja dah termakan dengan perasaan... menyesal pun dah tak berguna.... huhu.....

ja berterima kasih sangat-sangat pada WP ja... jadi pagi tadi dengan semangat baru, ja pun bangun awal dan mula ber jogging....

Insyallah ja dah mula plan nak ikut balik kelas aerobik ja untuk bulan 2 nie....target ja nak turun 5kg bulan FEBRUARI nie... AMIN.... kuat laa semangat ja untuk bulan 2 nie... WP pesan lagi " nak ja maintain je bulan 2 nie, DIET dengan happy jer" itu laah pesanan WP untuk ja.. huhu..... ingat diri sendiri bukan orang lain.....

http://www.cute-smiley.com

post signature

Wednesday, January 26, 2011

no mood untuk my preparation....


salam semua B2B dan silent readers,

ermmm hai semua... ja harap semua B2B semua dalam keadaan sihat hendaknya.... sorry laa ja rasa dah 4 hari ja tak update ape-apa.... tak de berita terkini yang ja buat sekarang nie... sebab ja sibuk dengan keje sekolah yang banyak sangat sampai balik rumah jer terus 'terlentang'....

Insyallah ja akan sambung semula entry seperti biasa mungkin lepas cuti raya cina nanti.... B2B semua jaga diri k.... rindu kan ja yea hehe..... mencari mood huhu.....

http://www.cute-smiley.com

post signature

Saturday, January 22, 2011

celebrety wedding - AYU & ZAKUAN

salam pada B2B dan silent readers,

hari ini saja ja nak share gambar celebrety kahwin.. sape lagi kalau bukan dengan pasangannya AYU RAUDAHZAKUAN.. menurut sumber BEUTIFULNARA :

Mereka berdua selamat bergelar suami isteri dengan sekali lafaz sahaja. Jumlah wang hantaran dirahsiakan atas permintaan kedua-dua pihak. Pada majlis yang serba ringkas itu, Ayu atau nama sebenarnya Raudhah Abu Bakar @ Che Wan yang kelihatan anggun dengan busana rekaan Man Kajang berwarna krim menerima mas kahwin RM1,888 serta tujuh dulang hantaran daripada pihak lelaki dan berbalas sembilan dulang.

jom kita tengok gambar mereka.... yang membuatkan ja nak share gambar AYU dengan ZAKUAN nie sebab... baju yang AYU pakai masa nikah nie, nak dekat sama dengan baju yang sepupu ja design untuk ja cuma tolak kain yang lekat di breast tuuu ja tak nak sebab kalau letak nampak sangat breast ja nanti hehe....

cantik kan AYU sungguh ayu dan memang sepadan dengan ZAKUAN tu... harap mereka nie berkekalan lah yekkk jangan jadi macam pasangan kembarnya sudah ......dan kenape yekkk photographer AYU nie ja tak penah dengar pulak PICCALASSO... cantik jugak gambar dia..... de sesiapa B2B penah dengar?? ajaib nyer hehe....

http://www.cute-smiley.comAlign Right

post signature

Wednesday, January 19, 2011

tutorial bunga tangan....

salam semua B2B dan silent readers,

hari ni pasal bunga tangan lagi, saje nak share pada B2B semua ja jumpa link nak buat tutorial sendiri untuk bunga tangan di hari perkahwinan anda..

buat-sendiri-bunga-tangan-untuk-majlis-perkahwinan-anda

credit untuk site hantaran kahwin kerana tutorial... moh kita buat ramai-ramai... ja nyer sendiri DIY belum lagi, jadi ja beri link nie dulu :)

post signature

cuci mata - bunga tangan

salam semua B2B dan silent readers,

mohhh kita lupakan cerita yang boleh memeningkan kepala :) thanks pada B2B yang memberi kata-kata semangat pada ja, ja hargai sangat-sangat..... okay untuk hari ini... ja nak share gambar-gambar yang ja daripada en. GOOGLE.... ja plan untuk DIY bunga tangan sendiri... plan dalam kepala nak buat dua... satu nak guna time nikah dan bertandang satu lagi masa majlis hehe... tapi nie plan laaa jom kita cuci mata kita.... cari idea :)

plan untuk cari warna-warna yang kontra dari baju ja... cuma masa majlis nak cari bunga yang menyerlah.. sebabnyer.... masa majlis nikah dan bertandang warna baju agak 'garang' laa jadi ja nak cari bunga yang soft colour..... manakala masa majlis baju ja warna dia agak soft.. jadi cari laa warna yang agak garang... hehe....

contoh warna garang laaa...

contoh warna lembut jer...

dan satu lagi, agak-agak perlu ke bunga tangan yea??? kalau nak pun ja bagi bunga masa ja tunang hehe... kalau ja nak guna balik yang masa tunang pun boleh kan cuma dia warna pink :) tak kena langsung.....

post signature

Tuesday, January 18, 2011

dugaan ketika ini....

salam semua B2B dan silent readers,

sorry lah sangat-sangat ja dah lama tak mengupdate blog ja nie....weekend lepas macam-macam hal yang berlaku berkaitan dengan majlis ja nanti...ja anggap tuu semua dugaan ja semasa ja 'berdarah manis' nie....ja harap sangat-sangat keluarga ja belah abah ja memahami sangat-sangat, jangan laah cerita pasal apa-apa lagi.... boleh tak biar sepupu ja 'handle' semua?? ja percaya dia boleh buat....

kepala ja nie memang rasa berat bila memikirkan nyer......biarlah ja 'handle' masalah nie sedaya upaya ja, kalau tak boleh sangat-sangat baru ja minta tolong... dah diri ini tidak suka meminta pertolongan dari orang lain... melainkan dah tiada jalan lain kan??? macam tarikh majlis nanti, mak beritahu kemungkinan pada hari yang sama akan de majlis kahwin jiran ja yang buat. tiada masalah kalau nak buat hari yang sama, tapi rumah jiran ja tuu akan 'block' jalan nak ke rumah ja nanti.... kalau nak buat jugak hari tuu, mak beri idea untuk dijalankan di DEWAN... ja tak nak... kalau di dewan ja tak merasa kahwin nanti............

ya ALLAH, ku mohon agar masalah ini... dapat menemui jalannyer.... AMIN...

http://www.cute-smiley.com

post signature

Monday, January 17, 2011

no mood today...

salam semua B2B dan silent readers,

sorry sangat-sangat ja rasa minggu nie, ja tak de pe nak update pasal majlis ja.. weekend lepas macam-macam hal yang terjadi.... jadi ja rasa down je minggu nie.. Insyallah lepas nie ja akan update yea....

http://www.cute-smiley.com

post signature

Saturday, January 15, 2011

tunangku tak suka bergambar....

salam semua B2B, ex-B2B dan silent readers,

entry ini. beremosi sikit, :) terlebih dahulu ja nak ucapkan tahniah pada KINA.. dan kesemua kelima-lima pemenang.... dalam contest DINA HALIM BRIDAL... uhhhh tak tahu kenape malam nie pelik laak perasaan nyer.... ja dah banyak kali dari ja berstatus tunang nie, dan bila blog ini ada. terdapat banyak ja lihat B2B yang lain memasuki contest-contest seperti ini....

http://www.cute-smiley.com

uhhhh nun jauh di hati ja teringin nak masuk... tapi bila baca syarat-syarat nyer mesti kena ada gambar dengan pasangan kita kan?? tapi bab tuu sahaja ja tak dapat tunaikan... huhu... seperti mane yang B2B tahu, en. tunang ja memang lain dari laki lain.. dia bukanlah lelaki yang suka bergambar.... dalam 7 tahun ja kenal de laah kot 2/3 keping gambar ja dengan dia.... ermmm mesti ramai yang kata pelik kan??

itu lahhh dia en. tunang ja.... bila majlis nanti ja tak tahu laa nanti macam mane bila photography. sesi outdoor dah lama ja buang dalam kamus ja... tak de ape-apa nak diperkatakan cuma luahan sahaja di hati nie...... uhhhhh

http://www.cute-smiley.com

post signature

Friday, January 14, 2011

plan DIY saya :)

salam semua B2B dan silent readers,

ermmm terima kasih pada B2B untuk komen yang diberi semalamnyer entry :) Insyallah dengan izin ALLAH ja akan share pada B2B semua yea hehe... ja pun bukan pandai sangat, cuma ade minat dalam bab-bab nie hehe..... okay hari nie dengan rasminyer ja nak beritahu plan DIY ja... kalau melihat pada B2B lain banyak buat DIY barang-barang hantaran kan? tapi ja nie pelik sikit hehe. sebab ja hantaran semua sepupu ja yang buat, jadi ja buat benda lain laa pulak.... :)

apa yang ja akan buat???? ermmm.....

  • kad kawin ( untuk backup sahaja... :)

sumber : JENTAYU

plan nak buat sekeping jer depan dan belakang macam kat atas nie tapi tak de laa semeriah nie kan.... pastu nak hantar kedai print jer.. en. tunang pun na jadi ja buat terus 2 pihak hehe...
  • tag TQ

ermm nie ja ja dah hasil kan tahun lepas.... kena ubah sikit sebab nak letak tarikh yang baru lak... cadangan nanti nak letak atau nak buat sticker untuk paper bag ja nanti hehe.....
  • paper beg ( untuk 100-200 tetamu VIP iaitu kawan-kawan ja, family jer )

ermmm untuk paper beg lak ja cadang nak buat macam atas nie.... simple jer... sepupu ja pun suka dengan cadangan ja tuuu cuma nak cari konsep yang sama nanti hehe.... cuma paper beg brown nie nak cari mane yek?? de sape2 tahu?? hehe

ermmm tak sabar laa nak buat hehe... insyallah minggu nie nak siap kan kad kawin dulu hehe.... caiyokkkkk eja.....

http://www.cute-smiley.com

post signature


Thursday, January 13, 2011

nice tak??? hehe....

salam B2B semua,

hehe hari nie rasa happy sangat-sangat... sebab dah dapat idea nak DIY ... tq tag, kad kawin dan STD hehe...
ja sangat-sangat puas hati... hehe... hari nie baru lepas buat nie.... tunggu hasil yang lain yea.... happy nyer...
http://www.cute-smiley.com

post signature

mencari idea untuk DIY kad kawin...

salam semua B2B semua,

selamat pagi hehe... 1st ja nak ucapkan thanks so much hehe... ja tak sangka follower ja untuk blog ja nie dah cecah 100 hehe.... kalah masa buat awal-awal blog yang pertama dulu hehe. nak dapat 1 follower pun susah hehe... thanks so much nyea hehe

http://www.cute-smiley.com

hahah ja tak tido lagi sekarang dah kul 1 pagi hehe.. nie gara-gara kuar makan tadi dengan kawan, jadi ke dok dulu laa sebelum tido kan? hehe.... ermmm ja rasa minggu nie ja nak DIY laa kad kawin ja.... masih ingat entry INI, yang risau pasal kad kawin terlebih kan?... ja dah dapat solution yang ja book masa pameran pengantin hari tuu ja dan en.tunang nak burn jer depost kad yang kami ambil dari syarikat di JOHOR tuu sebab email pun tak respone... kami cuma tumpu kad yang kami book di KL, nasib baik de buat book 2 tempat.. jadi yang ini kami dah book 1000 keping jer untuk dua pihak....

jadi ja plan nak DIY sendiri untuk kad kawin kalau tak cukup ker kan? ermmmm plan nak buat satu keping depan belakang sahaja pastu letak dalam sampul.. senang kan hehe.. pastu nak print kertas elok sikit.... ermmm moga-moga dapat idea minggu nie hehe....
http://www.cute-smiley.com

post signature

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails