Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Syazwan Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Followers

♥ my hero ♥

♥ my hero ♥

Friday, December 31, 2010

Selamat Tahun Baru

salam B2B dan silent readers semua,

entry hari nie, biar gambar menceritakan semua nyer..

post signature

Thursday, December 30, 2010

B2B & ex-B2B pakai ape yekk???

salam semua B2B dan silent readers,

hehe ape laa ja nie... kenape laa ja tak terpikir benda nie 6 bulan yang lepas?? nie dah masuk tahun baru, baru nak pikir kan... yeaaa mengenai produk skin care nie... biasa laa kan pengantin mesti nak cerah n kurus kan... bab kurus ja tak pasti lagi boleh ke tidak, tapi bab cerah nie mungkin de peluang kot hehe.... produk ape yekk yang bagus + pantas untuk kecerahan kulit kita...

ermmm sekarang nie tak delah beria sangat. cuma malam-malam ja pakai total effect....

untuk skin ja guna garnier jer...

untuk basuh muka pakai yang atas nie...

kalau sebelum ja kuar rumah ja pakai produk SIMPLY CT... bagi ja produk nie memang best hehe.. tengok dah nak habis dah hehe.. mentang-mentang laa suka SITI hehe kan... jadi untuk skin ja memang tak de banyak perubahan.. B2B semua pakai ape yek??? nak opion laaa...

post signature

Wednesday, December 29, 2010

Jan - Mac 2010 kena jimat & DIET!!!!

salam semua B2B dan silent readers,

yeaaa hari nie terlebih rajin laa pulak de 2 entry pulak untuk hari ini... maklum laa dah dok Ipoh nie keja nak surf internet jer hehe.... ermmm yea... duit ja untuk cuti nie dah kopak dah.. semua habis untuk persiapan nanti... entah laa minggu depan nak buka sekolah ja kena berJIMAT... habis semua benda yang ja teringin n buat.. semua kena postpon... huhu..

DIET yer... cuti nie memang ja tak control langsung makan....ade laa naik 1-2 kilo.. Haaa 1-2 kilo banyak tuuu... harus turun lagi ja de masa lagi 5 bulan sahaja.... ahhhhh tolonggg sekolah dah buka, keje mula dah banyak, kepala mula dah runsing dengan hal majlis + sekolah lagi....

http://www.cute-smiley.com

post signature

Sesi 2011 dah menjelma....

salam semua B2B dan silent readers,

selamat pagi Rabu hari nie, wahhh hari ini bangun awal ja sebab hari nie lah bermula mesyuarat pertama sekolah untuk sesi 2011.... semalam ja baru sahaja balik dari KL. Tak puas rasanya 4 hari kat sana hehe... tak boleh laa nak berpisah dengan en. tunang... setiap kali berpisah mesti laa rasa something jer huhu....

http://www.cute-smiley.com

yer... minggu depan bermula laa sekolah untuk sesi 2011.. wahhh dah masuk tahun baru dah takutnyer tahun baru nie... ja pun Insyallah akan bertukar status jugak hehe... Alhamdulillah barang-barang untuk hantaran dah siap beli sepenuhnya yeayyyy hehe.... tinggal 90% jer lagi.. pastu baru beri pada sepupu untuk hiasan semua.... Target nak beli semua barang masa cuti nie alhamdulillah berjaya jugak....

dan barang untuk letak dalam goodies bag pun dah beli sikit-sikit... nie lah yang ja ambil hari Isnin lepas.. nasib baik laa en. tunang tak keje boleh laa teman ja ambil hehe.. sikit-sikit barang dah beli... masih de lagi laa yang belum di settle, tapi tak pe mula sikit-sikit kan?? hehe.... ja takut nanti dah mula sekolah 2011 nie banyak pulak keje ja nanti kat sekolah, nak buat persiapan pun susah...

http://www.cute-smiley.com

post signature

Monday, December 27, 2010

weird tak??? memang hantu pink....

salam semua B2B dan silent readers,

ermmmm entry kali ini pasal perihal baju nikah ja lak, masih ingat tak B2B dengan entry ja yang lepas di SINI.... ja de cite pasal kain yang ja beli untuk majlis ja nanti... okay untuk majlis dengan bertandang ja tak de masalah langsung. Cuma baju untuk nikah...

Memang ja tak de warna spesifik untuk nikah, dalam otak ja nie memang tak nak atau kalau boleh nak hindar warna putih.. sebab utama yang ja pegang baju yang nak hasil / tempah nie ja nak guna semula, okay? nak guna balik.. jadi ja mesti laa cari material/warna yang boleh digunakan semula kan???

ja suka warna yang pelik-pelik kombinasi nyer, tengok macam baju tunang ja sudah.. baju purple + pink + baby blue.. haa kan pelik? tudung pun nak ja pakai baby blue... sebab ja suka kombinasi warna tuu nampak comel jer hehe....

jadi tak tahu kenape masa ja mencari kain untuk nikah, sebab sepupu ja cadang pilih je warna ape-ape sebab nak lari dari tema warna sikit katanya... masa tuu sepupu ja dengan partship ade sekali melihat ja 'sendeng' kain....

dan akhirnya ja pilih warna atas nie.... haaaa WEIRD tak kalau ja guna kombinasi atas nie... asalnya nak warna baby pink... tapi en. tunang dah pesan dia tak mau pakai baju pink... tapi ja nie suka pink hehe..... jadi ja pilih jugak pink tapi dasar dia warna light brown nak macam gold sikit jer.. tapi beads dia warna pink hehe.... okay tak?????

stail baju adalah baju kurung moden, tapi de fesyen sikit sebab sepupu ja yang design baju nie.... okay ker??? dari ja beli hari tuuu hati ja nie tak sedap je memikirkan kain nikah nie... salah ker pilihan ja nie????

http://www.cute-smiley.com

post signature

Saturday, December 25, 2010

weekend at KL [AUTO PUBLISH]

salam semua B2B dan silent readers,

yea.... kalau B2B dan silent readers baca entry ja nie, Insyallah ja sekarang berada di KL sudah... ja menghabiskan cuti ja bersama kawan-kawan ja... kami merancang untuk ke BROGA HILLS.... yelahh ja kan nanti tak de outdoor huhu.... baik ja buat outdoor sendiri dengan kawan-kawan kan??? hahaha....... lagi best hehe.... suka-suka hati nak tangkap gambar mcm mane? photographer pun kawan sendiri hehe...

cantik kan ciew kat atas tuu..... dan Insyallah lepas hangout dengan kawan weekendnie.. ja akan bersama en. tunang untuk hunting penghabisan barang hantaran kami nanti... ja target nak habis jugak cari cuti nie... mesti habis.. hehe... jumpa next entry hehe... ja akan cite ape yang berlaku weekend nie hehe

post signature

Friday, December 24, 2010

Kain untuk Brides maid macam mane yek???

salam semua B2B dan silent readers,

ermmm yea... brides maid.. hehe... Allhamdulilah mengenai pengapit ja nanti tak de masalah yang ja hadapi pun... tanya untuk kali pertama terus tuan punya badan dah setuju hehe... Memang niat ja untuk mencari kawan baik ja yang selalu ja hangout, keluar bersama kan?? mereka pun kecoh laa jugak hehe.. at least de laa meriah sikit hehe... sebab ja n family ja nie jenis agak pendiam hehe.. ja jadi kecoh kalau de geng jer hehe... jadi nie laa pengapit ja...

yang dua orang di tengah tuu tau hehe... yang dua lagi tuu mai masa kenduri jer hehe... senang kan dua sekali ja bagi diaorang pilih nak belah mane? belah ja ker belah tunang ja hehe.... nasib baik tak gaduh-gaduh hehe.....

jadi cumanya... ja ingin membeli sendiri kain untuk mereka di majlis ja nanti... bukan pe untuk suka-suka jer.. rumah diaorang pun dekat kalau nak mai rumah ja :) jadi hadiah pada mereka berdua nie kerana membantu masa majlis ja nanti hehe.. tapi ja buntu sikit mcm mane yek nak cari kain untuk brides maid nie??

sumber :PEYHECK.COM

nice kan macam nie... satu warna jer.... jadi sesuai satu warna ker?? mcam warna plan kan??? atau pun bercorak??? dan warna. sepupu ja pesan nanti kalau pilih jangan ikut warna baju n warna baju family ja.. jadi warna mcm mane nak kena ja cari?? kalau baju ja warna brown, family ja warna pink+oren.... baju brides maid???? ape yekkk

http://www.cute-smiley.com

post signature

Thursday, December 23, 2010

Bunga Telur - Khatam Quran

salam semua B2B dan silent readers,

ermm kita berhenti lah sekejap dengan perasaan hati ja nie yang kalau dipikirkan mesti tak habiskan?? jadi ja nak cite pasa persiapan majlis ja nanti.. entry ini majlis khatam quran... seperti yang dirancangkan Insyallah majlis khatam Quran akan diadakan petang sebelum majlis akad nikah..

untuk majlis tuu hanya untuk sedara mara yang terdekat dengan jiran-jiran taman ja.. iaitu kawan-kawan mak dan abah ja... jadi mak ja dah plan nak buat sendiri bunga telur untuk diberikan semasa majlis nanti.. jadi ini kira memenuhi masa mak ja lah yang kini dah bersara kan? ja pun tolong jugak sikit hehe....

jadi minggu lepas ja dan mak ja telah belajar buat bunga telur dengan sepupu ja tuu... hehe... macam mane okay tak??? insyallah akan disiapkan 100 unit hehe....

dan yang ini hasil ja sendiri hehe.... boleh laa kan hehe.... jadi nantikan hasilnya bila dah banyak mesti banyak hehe....

post signature

Monday, December 20, 2010

diriku mahukan seperti biasa sahaja.....

salam semua B2B dan silent readers,

yeaa.... lagi dua minggu je lagi tinggal untuk tahun 2010 nie... rasa sekejapnyer masa nie berlalu kan?? entah laa tak tahu nak kata ape... dalam masa cuti akhir tahun nie banyak bab-bab perasaan yang menghantui diri ja nie....

macam mane yek nak bercerita... ermm kalau betul ape yang ja tahu, ja nie dikalangan kawan-kawan ja memang seorang yang simple sahaja... tak de nak tinggi diri ker pe kan... tapi tuuu diri ja yang sebenarnya... ja dilahirkan dalam keluarga yang alhamdulillah abah mak pentingkan ilmu dan sediakan banyak kemudahan untuk kami adik beradik....

tapi... ja tersepit... di antara kemahuan diri, kemahuan keluarga.... ja dah bercakap dalam hati dan kepada beberapa kawan baik ja yang majlis ja nanti Insyallah akan berjalan sekadar seperti majlis perkhawinan yang biasa sahaja.... tapi keluarga ja lain pulak mahunya... mahu majlis yang 'grand' (mungkin), yang mungkin makan belanja yang agak tinggi rasanya....

ja tak tahu nak buat ape.. yea.. kenduri pertama tak pernah lagi buat kenduri.... semua orang menunggu kenduri dari keluarga ja... tapi boleh ker ja tunaikan belanja yang tinggi tuuu... mungkin kena pikir perkara yang boleh membantu laksanakan 'belanja' itu.....

http://www.cute-smiley.com

nota : ja rasa mesti de B2B yang kurang paham... nie sekadar luahan hati ini sahaja..


post signature

Sunday, December 19, 2010

Hunting Kain :) [AUTO PUBLISH]

salam semua B2B dan silent readers,

jadi entry pertama yang ja nak cite hari ini adalah kain untuk baju semasa majlis ja nanti.... so tempat yang kami tujui adalah dimana?? mesti lah tempat yang semua B2B akan g bila cari baju kawin hehe... di JAKEL KL (kawasan Masjid India) sebab pe di Jakel situ sebab sepupu ja selalu cari kain costumer dia disitu jadi dapat price lain lah sikit hehe.....

dari jam 12 tengah hari, kami bertapak disitu sampai kul 5petang hehe punya laa lama naik turun naik turun di JAKEL tuuu... tapi alhamdulillah laaa semua dah settle hehe.....

jadi untuk baju nikah dan sanding ja terdiri dari warna-warna atas nie... hehe.... guess what?? hehe baju nikah ja bukan putih yea... sebab ja nak warna yang boleh ja pakai balik jadi tak rugi laa ja tempah kan? hehe.... jadi baju nikah ja warna latte+ brown+pink hehe... nak jugak kan pink.. asalkan nak pink tapi en. tunang dah pesan jangan pilih pink dengan purple hehe.... untuk sanding ja dapat warna brown yang agak pekat hehe.....

untuk belah en. tunang lak ja guna scheme warna diatas nie hehe... jadi semua kain yang ada warna diatas habis diselongkar hehe... last-last ja dapat warna green+ aqua hehe.... jadi dapat warna yang agak gelap sikit hehe...

sepupu ja kata semua warna yang ja pilih tak penah orang guna untuk majlis lagi hehe... jadi ja tak tahu lah hasilnya nanti macam mane :)

nota : perhatian kat semua B2B kalau mula-mula sebelum majlis mesti de scema color nie.. nie ape yang sepupu ja kata lah sebab dia kan dah pro pasal bab nie.. sepupu ja kata kalau ja tak de scema atas tuu mungkin lagi lama laa ja dok kat JAKEL tuu hehe.... jadi pada semua B2B cari siap-siap yea scema majlis anda nanti hehe...

http://www.cute-smiley.com

post signature

Friday, December 17, 2010

I'm back :) & dapat Award

salam semua B2B dan bloggers,

ermmm so sorry sangat-sangat.. sebab dah lama tak update blog ja nie.... banyak benda yang berlaku yang membuat ja tak sempat nak update blog ja nie :)

hujung minggu lepas ja, mak dan adik ke KL @ Subang untuk jumpa dengan sepupu ja. Misi kami kesana untuk belajar buat bunga telur, hunting kain untuk baju ja nanti dan diskass pasal majlis ja nanti....

agak puas hati sebab dapat pilih kain yang disukai... untuk kesemua majlis, hunting jugak kain untuk adik-adik ja dan mak abah hehe untuk dipakai semasa majlis nanti.... dan malam pulak belajar buat bunga telur....

hehe nanti kan entry ja nanti hehe...... dan ja nak ucapkan thanks a lot pada B2B jaja dari Si Gaun Putih kerana telah memilih blog ja nie sebagai blog harapan hehe... tak sangka betul, tapi ja nak say sory sangat-sangat sebab tak dapat jawab lagi soalan award nie.. nanti bila semua dah selesai ja jawab yea.. thanks B2B hehe...

http://www.cute-smiley.com

post signature

Sunday, December 12, 2010

info pada ex-B2B...

salam pada B2B dan ex-B2B,Align Right

entry hari ini khas untuk ex-B2B dan pada B2B jugak.... ermm seperti mana yang B2B dan Ex-B2B tahu blog ja nie adalah blog ke-3 bagi ja... ja lahirkan blog nie khusus untuk menceritakan, mengongsikan pengalaman selama ja menyiapkan persiapan untuk majlis ja nanti.. dan khusus untuk meminta pendapat pada B2B dan silent reader sekalian....

http://www.cute-smiley.com

jadi kemungkinan selepas majlis ja nanti, kemungkinan blog ja ini akan ditutup @ dibiarkan untuk B2B masa depan mendapat ilham ker kan??? dan ja akan kembali aktif kepada blog lama ja... jadi pada ex-B2B yang dah pun habis majlis mereka ja telah 'transfer' kan link blog anda ke blog pertama ja... jadi kepada :

  • http://thezaila.blogspot.com/
  • http://diaterimanikahnya.blogspot.com/
  • http://bride-muse.blogspot.com/
  • http://thalhazlin.blogspot.com/
  • http://crystal-of-heart.blogspot.com/
jadi ja dah masukkan link kalian pada blog pertama jugak... begitu jugak pada B2B-B2B yang akan datang... jadi jangan terkejut kalau link ternampak link B2B dah hilang dari blog ini, tapi de dalam blog satu lagi bahagian 'wife to someone' tujuan ja buat ini supaya hubangan kita as blogger yang dulu selalu memberi/meminta bantuan/pendapat supaya kita masih lagi dapat berhubung dalam dunia maya ini :)

sebab itu ja disini ingin meminta izin kalian semua yea.... jadi nanti kalau blog ini dah 'terkubur' singgah-singgah laa disini yea....
|
|
|
|
|
|
|
V

post signature

Wednesday, December 08, 2010

YES memang berbaloi

salam semua B2B,

entry kali ini ringkas sahaja.... YES atau lebih dikenali dengan YEAR END SALE memang ditunggu-tunggu oleh perempuan di seluruh Malaysia kan??? tambah-tambah lagi B2B yang nak mencari barang kelengkapan untuk majlis mereka nanti...

salah satu barang persiapan ja yang sempat ja dapat dengan harga berbaloi adalah cadar+comforter untuk bilik ja nanti... B2B nak tahu masa tunang ja beli cadar tahu dengan harga berape?? lebih kurang RM400 sebab dia coton... paham-paham saje laa... tapi bila ja jumpa cadar yang sama, material yang sama, corak yang sama cuma warna yang berlainan ja dapat dengan harga RM190 sahaja..... memang ja rasa puas sangat-sangat...... macam berbaloi giler..... hehe....

insyallah akhir tahun nie ja dah set plan dengan en. tunang untuk cari barang-barang yang tak cukup lagi.. harap-harap semua nyaa ada dan tak de ape2 halangan untuk kami keluar cari barang nanti....

post signature

Monday, December 06, 2010

mendaki bukit pasti.....

salam semua B2B,

pertama sekali ja nak ucapkan SALAM MAAL HIJRAH 1432... sudah kah B2B baca doa Awal Tahun dan Akhir Tahun Ma'al Hijarah?? jangan lupa baca yea... bukan ape dah jadi tanggung jawab kita sebagai muslimin...

berbalik tajuk entry hari ini... mendaki bukit??? yeaa pasal diet lagi laa... pagi tadi ja sekali lagi keluar dengan yong. Yong ini memang betul beri semangat pada ja untuk kurus.. kalau dia tak de tak de maknanya ja nak bangun awal pagi mendaki bukit...

sudah 3 tahun ja mengajar di Ipoh nie baru pagi tadi ja tahu tempat berbukit nama Bukit Kledang nie.....

gambar diatas nie adalah pemandangan di pondok merah. yong kata tengah-tengah bukan berada di puncak pun... yeaa ja berjaya menaiki sampai kesini sahaja selepas yong melihat muka dah merah hehe....

haaa kalau tengok dari view sini boleh leh sekolah ja hehe.... memang cantik sekali pemandangan diatas. masa nie jam dalam kul 8.20 pagi kot...

dan ini laa muka berpeluh ja dengan yong hehe.... bagi ja memang satu pencapaian permulaan kerana boleh berjaya menaiki tanpa sakit peha kaki. sebab yong kata dah ramai yong bawa menaiki buat kali pertama semua sakit kat peha hehe... sebenarnya tak de laa rasa sangat sakit tuu pasti de....

yong kata lagi kalau menaiki bukit nie 2 minggu pasti akan turun berat badan.. confrim dia kata hehe.... insyallah ja akan cuba untuk tahun depan... betul!! kalau kita naiki bukit cepat tau berpeluh berbanding ja jogging... jadi pasti akan turun berat... jadi pada B2B diluar sana cari laa mane-mane bukit yang de, ramai orang turun naik, g lah cuba buat... hehe

insyallah matlamat tahun depan hehe..

http://www.cute-smiley.com

post signature

Sunday, December 05, 2010

Hasil trailmakeup - - [AUTO PUBLISH]

salam B2B semua...

yea.... entry hari ini auto published yea... means ja sekarang nie berada di rumah mak ja.... entry ini hari kejadiannye pada 28hb bulan lepas hehe....

MUA : kak intan

jenis makeup : natural

tempat : dirumah mak kak intan (Kuala Kangsar)

outdoor : Taman Tasik Taiping

jadi inilah hasilnyer.....

dan ape lagi da trail makeup ja pun buat outdoor sendiri hehe..... photographer adik ja sendiri :)

hehe cukup laa dengan gambar ja yang tak cantik nie hehe.... ade ape2 komen??? 1st impresion ja untuk makeup ja nie mula-mula terkejut jugak.... bila dah lama-lama okay lagi dari masa ja tunang hari tuuu.... cuma eyeliner bawah mata ja nampak tebal sangat hehe.. tak pe nama pun trail makeup kan??? jadi ape komen B2B??? hehe

post signature

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails