Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Syazwan Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Followers

♥ my hero ♥

♥ my hero ♥

Tuesday, November 30, 2010

sorry ja off blog

Salam semua B2B,

Sorry B2B semua ja berada di umah mak, tidak dapat online. Insyallah ja akan update blog ja secepat mungkin kalau de line.. Banyak yang ja nak update.. Tunggu yea.. Maap tak dapat nak blogwalking.. Tahniah pada B2B yang sudah melangsungkan perkahwinan mereka kepada farah dah kay kamal.. Tahniah..

Jumpa B2B nanti..

post signature

Friday, November 26, 2010

trial makeup + photoshoot sendiri :)

salam semua B2B dan silent readers,

hai selamat hari jumaat semua..... yeah ape program ja hari ini??? dok rumah menjahit + buat beadings jer nanti ja review balik ape yang ja buat yea hehe....

yea.... esok sabtu ja dah buat appoinment dengan kak Intan, Insyallah bakal MUA ja nanti...

iaitu kak intan :) dah buat appoiment dengan kak intan selepas zohor... Insyallah lepas tuu ja dengan adik ja akan buat photoshoot sendiri mungkin bertempat di Kuala Kangsar hehe..... itulah program esok..... nanti tunggu ape hasil trial makeup nanti yea hehe

post signature

Thursday, November 25, 2010

survey pertama :)


salam pada B2B dan silent readers diluar sana....

ermmmm dalam dok mula bercuti nie dah dan tak sangka bila tengok ticker ja disebelah tuuu... dah 8 bulan dah kami bertunang dan tinggal lagi 6 bulan sahaja untuk majlis kami nanti.... semalam ja berada di IPOH sebab pagi kul 8 ja hantar budak2 PBSM ja g belajar kawad ambil diaorang kul 5. Apa yang ja buat antara waktu tuuu??? apa lagi ja, mak dan adik telah mula membuat survey barang-barang untuk majlis nanti.....

mula-mula tempat kami g JACKEL IPOH... mencari kain langsir mak nak tukar semua langsir kat rumah mak nanti... dari hall sampai ke dapur mencari semalam

akhirnya dapat jugak.... kami mencari tema yang ade coklat jugak hehe... yang atas nie untuk dapur kot... sape buat langsir?? mak ja buat sendiri sebab sekarang mak ja dah bersara mak ade masa banyak dirumah..... dah 2 jam di jackel.

kami ke gudang berdekatan roundabot rumah MB ade promosi untuk cadar-cadar.... ja dah target nak li cadar dan comforter yang simple dan plan sahaja tak mau yang ropol-ropol dan satin... bukan boleh pakai balik kan...

dan tempat akhir sekali kami g adalah ke kedai-kedai barang perkahwinan yang berada di jalan Kuala Kangsar, ja rasa ramai tahu jalan nie.... kami survey barang-barang untuk gift pada tetamu nanti.. mak ja dah menyimpan niat untuk memberi satu barang yang boleh diberikan sebagai kenangan untuk dibawa balik tak seperti majlis yang lain2 de goodies bag....

contoh nya macam bekas diatas nie....beri itu sahaja pada tetamu.... jadi sana tadi ja dah tulis harga-harga yang ditawarkan... mungkin ja nak survey di Nilai pulak.. ke ade tempat lain yang B2B semua boleh suggest kan hehe....

ermmm agak pening laa jugak bila dan mula proses ini, ja kalau boleh nak siap2 sikit barang-barang gift nie untuk cuti nie.... sebab ja rasa buka sekolah nanti dah mula bz......

http://www.cute-smiley.com

post signature


Wednesday, November 24, 2010

pelik tapi nice jugak hehe....

salam semua B2B dan readers,

ja rasa B2B semua mesti pelik dan suka tengok gambar yang ja nak tunjuk dibawah nie... ingat lagi kawan ja CAHAYA yang warna tema belah dia pink+oren tuuu.... Allhamdulillah 20hb lepas berakhir sudah majlis untuk belah lelaki di Kota Baharu....

ini dia cahaya guna tema 'baby blue' dah menjadi trend sekarang nie.....

inilah suami CAHAYA sekarang NAZRI ....

pelik kan outdoor mereka, sebab apa pilih tempat macam nie.... sebab nazri 'tokey' kambing hehe mengikut kata OP mereka laaaa....

sebab tuu ja cakap PELIK sebab tak penah lagi orang buat, NICE sebab baju mereka dan susana mereka hehe

Tahniah sekali lagi...

post signature

Tuesday, November 23, 2010

latihan pertama :)

salam semua B2B dan silent readers,

pertama sekalia ja nak ucapkan terima kasih banyak pada B2B yang wish ja pada entry yang lepas hehe... dan kepada silent reader ja TOKEN. terima kasih kerana masuk contest ja yang tak seberapa itu.. Insyallah ja akan post hadiah nanti yea...

pada 211110 yang lepas adalah hari jadi ja.. selalunya bila masa hari jadi kita celebrate hari jadi kita dengan kawan-kawan, family @ tunang kan?? hehe tapi ja lain lak tahun nie.... tahun nie ja belajar BEADS hehe... dengan kak zai dari BUTTERLY BEADS hehe.. kak zai memang baik. kelas dia kami kenyang dengan makanan. jom kita layan gambar ja ambil sepanjang kelas berjalan hehe......

inilah latihan ja buat seharian semalam sampai tak berblog pun hehe... okay tak??/

post signature

Sunday, November 21, 2010

umur eja sudah 26 tahun :)


21.11.1984 ja dilahirkan....

jadi hari 21.11.2010 umur ja dah masuk 26 tahun.....


thanks pada kawan-kawan ja yang buat 'suprise' baru sahaja tadi........
apa yang berlaku?????
tunggu next entry...
http://www.cute-smiley.com

post signature

ja akan belajar beads hari ini...


salam semua B2B dan readers,

yeahhh semua orang dah tahu aktiviti ja semalam... dan aktiviti ja hari pada hari.... adalah ja akan belajar beads hehe.... and guess what adik ja yang bongsu kena paksa dengan mak ja untuk belajar sekali hehe....

kenape ja belajar???
  1. untuk DIY baju nikah/tandang kalau boleh baju sanding pun DIY hehe....
  2. untuk baju ja sendiri pada masa hadapan hehe...
  3. mane tau boleh buat bisness pada masa hadapan ker hehe....
  4. ilmu.... ja tak kisah untuk belajar ilmu yang ja suka...
tunggu entry ja tentang kelas beads nanti.....
http://www.cute-smiley.com

post signature

Saturday, November 20, 2010

Azam pertama 2011 :)

salam semua B2B dan silent readers,

hai semua..... selamat bermula bercuti hehe... hari ini hari pertama ja bercuti...dan guess what hari sahaja penuh aktiviti yang ja akan buat :) malam semalam midnite wayang dengan kawan sekolah dan pagi tadi aerobik dengan kawan sekolah ja jugakk...

yeaaa ja dah mula azam 2011 ja harap azam nie kuat sampai bila-bila... apa azam pertama ja nie... ja berazam mulai hari dan Insyallah mulai buka sekolah 2011 nanti setiap hari sabtu dan ahad ja akan join senaman aerobik yang diadakan di padang polo hehe.... sebelum aerobik ja akan jogging dahulu buat 2/3 round ker hehe.... yeahhhhh azam nie.. tapi ja nie mula-mula jer bersemangat nanti dah mai malas nyer.....

nielah kami selepas beraerobik muka dah macam ape2 dah hehe...

caiyok eja!!!!!!

Align Right

post signature

Friday, November 19, 2010

kenape hati ku berbelah bahagi???......

salam semua B2B dan silent readers,

yeaa.... terima kasih laa pada B2B yang ambil berat tentang apa yang terjadi.... apa yang berlaku semalam???

ermmm semalam ja seperti biasa blogwalking laa kan?? ermmm bila blogwalking, surf internet mcm selalu... ja terjumpa dengan satu OP nie dia taiping jugak... ja melihat gambar dia okay laa sharp gambar nyer dan pakej dia agak murah laa jugak bawah RM2K....

jadi adakah ja buat keputusan cepat sangat?? bila buat lambat takut tarikh tak dapat lagi... nie bila buat cepat jumpa pulak yang agak ok....

ermmm kalau ja nak guna OP yang sama.. boleh ker ja bagi cadangan gambar macam mane yang kita nak?? gaya yang macam mane kita nak??? sebab bila ja perhatikan semalam ... eishhhh ja nie.........

untuk B2B lain jangan laa jadi macam ja nie..... huhu.... pikir laa betul2 yeaa sebelum pilih, jangan laa jadi mcm ja nie.. dah pilih tak boleh nak undur...

http://www.cute-smiley.com

post signature

Thursday, November 18, 2010

hati ku berbelah bahagi laaa......

salam semua B2B dan silent readers,

hai... ermmm malam nie ja tiba-tiba rasa berbelah bahagi laaa, betul ker keputusan yang ja buat nie???? ermmmm seperti mana yang B2B tahu ja pun dah book untuk OP kan??? ermm tetapi betul ker keputusan yang buat nie??? kenape dulu ja tak terpikir.... eiiiii adakah duit deposit akan burn??? waaaa kenape ja jadi kusut nie????? apa yang patut ja buat????

http://www.cute-smiley.com

post signature

tidak mendapat izin...

salam semua B2B dan silent readers,

yeaaa.... sakan kan tajuk entry ja hari nie... ermmm pasal ape yang tak dapat izin??? siapa yang tak izin kan??? emmm... ingat lagi tak entry ja pasal henna nie... klik SINI yea....

minggu lepas semasa en. tunang ja meneman ja ke kenduri kawan ja hari.. saje-saje ja tanya nak pakai ina yang kerawang-kerawang macam dibawah nie yang design nyer simple sahaja lebih kurang macam gambar dibawah nie....

ermmm en. tunang dengan muka serius memang nampak tak bagi ja buat macam atas nie.... en. tunang suruh ja buat simple jer.... nak bunga-bunga pun di tapak tangan bukan di atas.... tapi dia kata kalau nak buat jugak dia tak kisah....

tapi dah tahu dia tak suka, macam tak jadi jer nak buat kan??? ermmm mungkin ja buat macam tradisional jer... huhu.....

http://www.cute-smiley.com

post signature

Wednesday, November 17, 2010

peristiwa Salam Aidil Adha..

salam semua B2B,

ahhhhhhhhhhhh..... sorry ja rasa belum terlambat ja untuk mengucapkan Salam Aidil Adha.... yeaaa pengorbanan... ja ade cite disebalik Hari Raya Qurban ini.... kan B2B semua tahu hari Selasa (semalam) lepas kan hari sekolah... ermm abah ja mengajak ja, mak dan adik untuk balik kampung Pahang sebab atok suruh balik... Ja cuti sekolah hanya sehari sahaja... nak dijadikan cerita semasa ja call mak semalam....

ja : "mak.... abah call yong kat sekolah petang tadi, abah macam nak ajak kita balik kampung dia mak?"

mak : "tulah sampai abah kata yong tahun nie jer boleh balik kampung tahun depan dah tak boleh....."

apa???? abah cakap macam tuuu??? eiii abah nie sampai kesitu pulak dia pikir... boleh lagi laa abah.. Daniel dia tak kisah pun..... itu lah... kesian kat abah ja pun ada tak de driver nak ikut lik, adik ja abah tak bagi drive jauh lagi...... kalau ja dah kahwin sape laa yang nak jadi driver ganti ja.....

http://www.cute-smiley.com

itu laa cite jaa... jadi petang semalam ja bertolak dari IPOH, mak abah ambil ja nak tahu sampai umah atok di PAHANG kul berape??? kul 1.30 pagi..... dan tadi kul 5 petang ja balik... dan baru jap tadi kul 8.30 malam ja sampai IPOH.............

letih giler..... drive tadi... tapi tak boleh rehat lagi kena siap kan keje sekolah yang macam B***** bilaa laa boleh tido nie.... itu lah pengorbanan ja pada raya ini............

http://www.cute-smiley.com


post signature

Sunday, November 14, 2010

Majlis Mereka - Cahaya & Nazri 131110

salam semua B2B dan bloggers,

yeaa.. semalam ja selamat sampai ke rumah ex-roomate ja nama CAHAYA... ex-roomate yang 2nd last kahwin sape yang last?? mesti laa ja hehe....

jom kita layan gambar-gambar yang ja ambil di sekitar majlis kawan ja nie..... walaupun dah sehari... tapi OP cahaya dah pun siap gambar outdoor mereka, cepat kan?? gambar nie ja cilok dari FB dia....

outdoor... yeaaa yang pasti ja tiada outdoor....

tema majlis nie oren + pink nice kan hehe... belum penah tengok lagi....

ade flower girl lagi tuu... ja nanti tak de rasanya.....

pelamin yang menjadi perhatian....

akhir sekali mesti laa gambar ja yang tak cantik nie bersama CAHAYA.... ja suka baju dia simple, colour pun nice jer....

Ja doakan agar CAHAYA & NAZRI bahagia hingga akhir hayat.....

post signature

Friday, November 12, 2010

Post Wedding - Penyanyi Bienda [Gambar]

salam semua B2B dan silent readers,

yeaaa.... ja suka melihat gambar-gambar yang cantik, kreatif, menarik... sedap mata memandang... ja suka photography.... tetapi untuk diri ini menjadi/menghasilkan gambar seperti mungkin seperti mengapai bintang dilangit. memerlukan persefahaman dan kemahuan dari kedua-dua pihak....

apa kan daya... ja hanya mampu melihat sahaja... huhu... jom kita layan perasaan melihat gambar post wedding Bienda ini.... sewaktu gambar diambil, Bienda sudah pun bernikah jadi B2B diluar sana jangan salah paham pulak....

sumber :thephotolicious

apa yang ja suka dari gambar-gambar ini???

  • dapat melihat kemesraan Bienda dan suaminya....
  • dapat melihat kebahagiaan Bienda dan suaminya....
  • cantiknyer hasil MUA Bienda, lebih-lebih lagi mata Bienda....
  • simple sahaja pemakaiannya tapi dapat menjadi menarik.....

post signature

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails