Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Syazwan Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Followers

♥ my hero ♥

♥ my hero ♥

Thursday, October 28, 2010

7 bulan??

salam B2B semua,

huhu.... lama nyer ja tak singgah blog ja nie. dah macam-macam yang berlaku kan hehe... ja rehat kejap jer nie pastu nak sambung balik semak kertas budak-budak...

tengah-tengah reply comment B2B terlihat ticker kat sebelah tuu.... apa?? 7 bulan lagi???

cepat nyer masa berlalu, ja tak sabar nak update dengan entry-entry ja nak share pada B2B nie.... huhu.... jumpa next entry minggu hadapan yea....

http://www.cute-smiley.com

post signature

Tuesday, October 26, 2010

sorry tinggalkan dunia B2B sekejap...

salam semua B2B dan readers,

ja nak beri makluman yang ja mungkin akan bz sikit minggu nie sebab minggu nie exam tinggal yang akhir... keje menyemak kertas, keje setiausaha peperiksaan memang memenatkan badan dan otak ja nie... jadi ja akan tinggal sekejap blog kesayangan ja nie.. dan mungkin jarang blog walking blog B2B yang lain.... insyallah minggu depan ja kembali lagi... miss u all...

http://www.cute-smiley.com

post signature

Discusion - -> Kedua wit WP

salam semua B2B dan readers,

entry hari nie sambungan dari entry semalam. Alhamdulillah mak ayah en. tunang dah selamat sampai ke Madinah semalam...

berkaitan discusion dengan WP janji nak jumpa lepas ishak malam sabtu, kami kena tunggu di masjid KLIA sebab sepupu kata ramai coustumer dia kata susah nak cari butik mereka nie... ja dan en. tunang pun sampai dalam kul 10. mula kami sembang, maklum laa sepupu jumpa sepupu jumpa sepupu banyak la cite nyer.. dah puas sembang baru kami bincang....

kami disajikan dengan coklat moose hehe.... dah tak sejuk dah hehe.. sebab kami lambat sampai hehe...

Alhamdulillah laa sepupu ja nie PR dia bagus sangat2 hehe... boleh beri pendapat baru... apa yang kami bincang?? pasal :-

  • date ( insyallah macam yang dirancangkan)
  • pelamin ( deko yang sepupu nak gunakan,insyallah pelamin untuk khatam akan disekalikan dengan nikah dan sanding) maklum laa rumah ja ruang sempit hehe.. dan akhirnya ja suka ape yang dirancang oleh sepupu)
  • baju en. tunang ( en. tunang dan tengok sendiri baju yang dia kena pakai sebab sebelum nie cite pun dia tak paham-paham akhir nye paham jugak :)
  • hal-hal lain ( ade laaa sikit deko yang berkaitan dengan majlis nanti... ade satu deko yang tak terpikir oleh ja terpikir oleh sepupu ja nie.....
itu laa ape yang kami bincang sampai laa jam kul 12 tgh malam... sebelum balik ja dan en. tunang kena isi buku guest book lagi tuu sape yang singgah butik mereka nie hehe... dan acara paling wajib tangkap gambar laaa.. kenape gambar ja jer?? seperti yang semua tahu en. tunang tak suka bergambar hehe.....
jom laayan gambar-gambar nie...
cantik ooo kalau tengok, bunga depan ja nie dalam gambar nampak lain dari tengok real...
yang nie satu lagi... putih simple jer...

Insyallah hujung tahun nie akan jumpa lagi dengan WP untuk beli barang-barang nanti... kena ade WP baru dapat diskaun hehe...
http://www.cute-smiley.com

alhamdulillah semua berjalan dengan lancar....

post signature

Monday, October 25, 2010

hehe sukanyer.... ♥ ♥ ♥ ♥

salam B2B semua....

ja nie baru jer sampai dari Shah Alam jam 8.30 tadi... tapi ja buat jugak entry pendek nie hehe....semalam ja dan en. tunang dapat settle dua perkara dalam satu... tapi boleh ker 3 dalam 1??? tak pe ker??

ape yang tiga dalam satu??? kegunaan + bakal hadiah birthday + hantaran kami nanti hehe.. hint gadget :) ia kembar tau hehe...

boleh ker kita guna barang hantaran kita sebelum kawin?? hehe lama tuu lagi 7 bulan?? hehe masa hantaran plan nak letak kotak je hehe.. tapi bendanya kami dah pakai... ape benda gambar diatas nie... nanti ja beri tahu yea....

tunggu next entry ja, review ja jumpa dengan WP ja hehe.. tak sabar nak cite hehe....

http://www.cute-smiley.com

post signature

Friday, October 22, 2010

aktiviti hujung minggu ini ♥

salam semua B2B dan readers,

hai B2B maap laa lama ja tak update blog ja nie, tinggal satu hari rasa lama pulak hehe... ja sibuk sikit dua minggu nie peperiksaan akhir tahun dah mula di sekolah ja. jadi banyak laa keje ja masa exam nie... dah laa malas nak cite pasal sekolah... masuk blog nie mesti cite pasal kawin hehe...

untuk pengetahuan B2B esok insyallah bakal mertua ja akan mengerjakan haji tahun nie. kalau tak tahun lepas. tahun lepas tak dapat alhamdulillah tahun nie dapat... jadi ja nie sebagai bakal menantu kena lah jumpa dan hantar mereka kan?? hehe... betul kan B2B hehe

ape yang ja buat?? ja buat kek apam special untuk keluarga en. tunang hehe... pink lagi hehe... nie 1st time ja guna perisa STRAWBERRY hehe... selalu ja guna pandan dengan coklat hehe...

dah siap bungkus pun.. takut esok pagi rushing kan hehe.. aktiviti esok dan lusa.. insyallah :-

SABTU

  • pagi : g center celcome mungkin nak cari barang hantaran hehe
  • tengahari : ke rumah en. tunang menghantar mak ayahnya ke Kelana Jaya.
  • petang : g Klang tukar tayar yang ja cite hari tuu.....
  • malam : jumpa WP(sepupu) ja hehe.... insyallah plan nak g butik dia hehe... nak tengok dan bincang sikit pasal persiapan majlis nanti.
AHAD
  • mungkin g NILAI nak survey barang-barang sikit hehe...
  • shopping untuk hantaran (kalau sempat....)
itu laa ape yang dirancang esok dah lusa... harap semua berjalan dengan lancar dan tayar pu elok sampai ja ke KL esok..... jadi jumpa B2B hari ahad malam nanti....
http://www.cute-smiley.com

post signature

Wednesday, October 20, 2010

no 7 pada 201020????

salam semua pada B2B dan readers,

yea hari nie 201020.... no yang boleh dikatakan cantik laa jugak.... tapi hari nie jugak no 7 tahun, 7 bulan, dan 7 coming soon.... hehe.... cantik laa jugak nombor nie hehe...

yeaa 7 tahun sudah kami berkenalan sehingga kini, dan hari nie jugak genap 7 bulan ja menjadi tunang kepada en. tunang, alhamdulillah setakat nie agak okay laa jugak, ada jugak moody sebab nak preparation kahwin nie... dan insyallah lagi 7 bulan kami akan di ikat secara halal....

cepat sungguh masa berlalu.... rasa kepala ja nie macam nak pecah bila keje disekali kan dengan masalah-masalah lepas sekolah nie.. tulah guru nie macam-macam benda yang mereka nak.... bulan depan dah bulan 11 lagi laa dekat.... huhu...

http://www.cute-smiley.com

post signature

Tuesday, October 19, 2010

boleh ke dapat macam nie??

salam semua B2B dan readers semua,

suka tak tengok gambar dibawah nie ??? pengantin nie salah sorang blogger jugak dikenali sebagai PN. NAWAL pun... ja rasa ramai kenal pengantin nie.....


teringin nak tetamu/ family pakai warna yang sama warna....

gambar di atas nie ja ambil dari GOOGLE.....


boleh ker?? majlis ja nanti nak macam gambar di atas nie... ja suka sebab kalau dalam gambar mesti cantik kan :)

macam mane yek nak buat jadi macam di atas nie... kita kena war-war kan laa warna tema yang kita nak kan???
http://www.cute-smiley.com

post signature

Award Beautiful Blogger ke -2


salam semua B2B dan readers,

pagi nie entry pendek ja nak buat... ja nak special thanks buat hernyzar-helmizan kerana memberi award BEAUTIFUL nie kepada ja... jadi ja entry nie say thanks pada hernyzar kerana award nie dan boleh klik SINI untuk tahu sape yang kena sebab ja dah buat entry pasal award nie...

http://www.cute-smiley.com

post signature

Monday, October 18, 2010

Dugaanku kali ke 2

salam semua B2B dan readers,

entry kali nie cerita panas, sebab baru je berlaku jam 6.50 petang tadi selepas ja balik ke sekolah... ermmm kalau B2B nak tahu nie kali ke 2 ia berlaku. Kejadian pertama berlaku masa bulan puasa lepas, selepas ja balik dari terawih... nak tahu cite ape?? boleh klik di blog ja satu lagi - -> SINI. selepas kejadian tuuu, mesti laa ade penyelesaian kan - -> SINI.

http://www.cute-smiley.com

ja rasa nie semua dugaan semasa ja bertunang nie... boleh dikatakan melayang banyak laa duit sebab nak kena tukar yang baru... berbalik cerita petang tadi, nasib baik laa berlaku di sekolah ja, dan ade dua orang cikgu lelaki yang tolong ja dan cikgu-cikgu perempuan yang menemani ja... berbanding kejadian pertama ja bersama dengan orang yang tak dikenali...

penyelesaian en. tunang suruh tampal sahaja.. sebab nak tukar di KL. sebab ape?? sebab beza banyak harga berbanding harga di IPOH dengan di KL... kebetulan hujung minggu nie nak kesana....

entah laaa, ja hanya mampu berdoa sahaja, semoga ja dok sorang nie dapat tempuh dengan tanpa masalah... tapi bila berpikir kadang-kadang takut laah jugak.... pikir duit.. pikir masalah....

http://www.cute-smiley.com

post signature

Sunday, October 17, 2010

Insyallah harap semuanya okay....

salam semua B2B dan readers,

selamat berhujung minggu hari nie bersama keluarga dan bersama orang yang tersayang.. hari nie entry ja pendek jer.... biarlah gambar cerita yea....

Insyallah nie rumah pertama kami lepas kawin nanti, ja melihat perkembangan masa ja ke KL minggu lepas... Insyallah 2012 ja akan menetap di Selangor. Insyallah rumah baru dan tempat keje yang baru nanti... tak sabar rasanya nak masuk rumah baru... tapi bila masuk rumah baru lagi laa guna banyak duit kan huhu....

http://www.cute-smiley.com

post signature

Saturday, October 16, 2010

naik lagi!!!!!

salam B2B semua,

pada entry ja 5/10/2010 harga emas 916 = RM146 tapi.....

info terkini dari HABIB JEWELS :

Gold Price Record
Today's gold price has increased, highest ever by the Jewels Association.
999 @ RM160.00 per gram
916 @ RM151.00 per gram
http://www.cute-smiley.com

post signature

Friday, October 15, 2010

konsep majlis saya - -> SIMPLE

salam semua B2B dan readers semua,

yeahhh S is for SIMPLE and S also is my name 'SYAHIZA'

so, SIMPLE it's ME

huhu... hari nie ja rasa macam nak luahkan pada dunia alam maya nie ape yang ada dalam hati nie.. dua tiga hari dalam minggu nie... STRESS dah mula menyelubungi diri ja nie bermula dari cite pasal 'the date', pasal kad kawin dan sampai laa ke hari nie jumaat pulak lain pulak citenya.... ja tersepit di antara diri ja dan family ja....

ermm yea ja dengar ramai orang mengatakan 'majlis nie majlis kita bukan majlis orang lain.. jadi peduli ape orang nak kata kan??' ermmm tapi bagi ja kalau boleh nak puaskan hati semua pihak terutama sekali parents ja kan.... ermmm...

SIMPLE bukan maksud ja nak buat majlis macam nak tak nak jer kan... bukan SIMPLE yang 'chokia' punya nak buat.... SIMPLE bagi ja cantik mata memandang sahaja, tak berat sangat mata kita bila memandang. dan ja tengok orang sekarang nie dah banyak pilih yang SIMPLE.... MUA yang makeup natural look SIMPLE laah kan...

jadi SIMPLE ja nak seperti :-

pelamin

sumber: KERJA KAWIN.BLOGSPOT

baju nikah

sumber: RIZALMAN collection

baju tandang

sumber: pengantin perempuan tuu kawan ja (simple kan baju dia tapi cantik)

kad kawin

sumber: KAD KAWINKU.COM

O.P :ALEEYA STUDIO

(insyallah bakal OP nanti)

ermmmm okay nice laaa kan SIMPLE hehe... kalau kita pandai cari mesti boleh kan? Dan yang penting BUDGET pun ikut ukaran badan lah kan...... ermmm jadi... Insyallah ja akan kekalkan konsep ini nanti... Harap semua nya dapat seperti yang dimahukan... janji lepas kawin ja tak menyesal dan yang pasti ja dengan en. tunang bahagia+happy lepas kawin nanti... tak de diselubungi dengan masalah duit hehe....

post signature

Thursday, October 14, 2010

ape nak buat kalau kad kahwin terlebih???


salam semua B2B dan readers semua,

ermmmm hari dah pun hari khamis kan?? ja rasa baru semalam ja g Pameran Pengantin hehe.. sekejap je masa nie berlalu... okay laaa entry nie ja terpikir semasa ja nak tido malam semalam... biasa laa bila time nak tido kita mesti pikir yang macam-macam kan hehe...

ja rasa ade B2B yang dah tahu ja pun booking Kad kahwin masa ja dan en. tunang ke pameran pengantin minggu lepas.... nak tahu boleh klik di SINI.... tapi semalam ja dah pun buat lisk kawan-kawan ja yang ja akan jemput dan untuk siapa kita nak pos kad kan??? tiba-tiba jumlah dia tak sama dengan apa yang kita booking... terlintas dalam kepala adakah kami silap membuat caturan???

http://www.cute-smiley.com

dalam kepala sekarang nie boleh ke ja call pihak membuat kad untuk mengurangkan kad yang telah dibooking?? tapi kalau tak boleh ape perlu di buat dengan kad-kad yang banyak tuu?? tengok tuu ja dah pening dah hehe.... mungkin ade B2B penah alami ker??? ape perlu dibuat yea....

post signature

Wednesday, October 13, 2010

Header baru + dapat 2nd AWARD :)

salam semua B2B dan readers,

ini entry ke - 2 dalam blog ja nie hehe... ade dua benda yang di beritahu kan hehe... okay yang pertama adalah header baru dalam blog ja nie hehe... ade jugak laaa berkaitan dengan 2 entry ja yang lepas hehe... memang ja nie betul-betul 'gatal' lah hehe... ja tak tukar sepenuhnya pun nama blog ja nie.. cuma pertambahan sahaja hehe....

okay tak?? hehe kira okay lah kan hehe....

yea cite yang ke ialah AWARD ke dua ja dapat rasanya :) selepas Best B2B Award hehe.. best laa sangat kan hehe... nama AWARD ini ialah

ja dapat dari blogger B2B ja iaitu RENEE MEOW . cik Renee dapat pun dari blogger B2B KINA jadi ja pun akan berikan AWARD nie pada B2B yang lain hehe... tapi ade beberapa syarat laa pulak hehe...

SYARAT2

1) Thanks the person who give you this award (thanks sgt2 RENEE MEOW terima kasih kerana ingat pada blog ja nie hehe)
2) Link that person at your blogroll (akan dilakukan :)
3) Spread to 15 blogger which you think awesome (banyak nyer 15 hehe... tengok laa B2B mane yang belum lagi dapat AWARD nie lagi )
4) Tell 7 things about yourself (ja bagi 5 jer lah yek hehe tak tahu nak tulis ape lagi )

Me ( Eija dan En. Tunang lah yek :)

  • Eija suka bergambar, tapi En. Tunang tak suka bergambar. (jadi gambar dia saje ja tak de pun)
  • Eija dan En. tunang suka pada Ikan. kami mempunyai persamaan dalam hobi nie. memelihara ikan aquarium :)
  • Eija seorang guru di sekolah menengah manakala En. tunang pulak bekerja sendiri dia tak mau keje dibawah orang kata nya senang jadi boss :)
  • Kami nie suka sangat cari tempat makan yang baru kalau ke tempat yang baru hehe..
  • Umur kami?? beza 4 tahun tau.. sape tua?? mesti laa en. tunang hehe....
jadi AWARD nie ja jugak akan berikan pada B2B jugak antaranya ialah :
  • http://crystal-of-heart.blogspot.com/
  • http://norapurplebridez.blogspot.com/
  • http://road-to-2011.blogspot.com/
  • http://brideontheway.blogspot.com/
  • http://ciknadira.blogspot.com/
  • http://bnsyg-stories.blogspot.com/
  • http://sikecilberkata.blogspot.com/
  • http://didieadila.blogspot.com/
  • http://icallucandy.blogspot.com/
ermmm kalau dah tersama dengan dengan blogger RENNE bagi harap maap yea hehe... ape-ape pun ja nak berterima kasih pada B2B semua yang singgah di blog ja nie... memberi idea dan pendapat semua hehe.... sayang semua hehe
http://www.cute-smiley.com

post signature

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails