Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Syazwan Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Followers

♥ my hero ♥

♥ my hero ♥

Thursday, September 30, 2010

ukuran HALL untuk my cousin :)

salam semua B2B dan readers,

okay laaa ja stop dulu pasal MUA kan? mesti semua dah muak ja bercakap pasal MUA nie hehe.. nanti bila ja dah jumpa MUA yang bersesuain ja akan sambung balik cite pasa MUA nie hehe..

okay ja dah siap pun ukuran yang sepupu ja nak. dia dah pesan pada ja masa jumpa dia hari raya yang lepas... jadi minggu lepas ja balik Taiping. ja dengan mak ja pun mula sesi mengukur ruang HALL dalam rumah mak ja :)

HALL rumah tak de laa besar sangat pun, jadi kena laa cari sudut yang bersesuaian untuk dihasilkan pelamin.. plan sepupu nak letak pelamin di 'tengah-tengah' tapi ja rasa macam tak bersesuaian laa pulak.. bila ja minta pendapat mak kami memang sependapat hehe... letak disudut dinding menghadap tv. jadi tv tak boleh laa buka nak tengok hehe....

ermmm tapi ade beberapa pesanan mak pada ja untuk disampaikan kepada sepupu ja nanti... B2B masih ingat dengan entry - -> INI. pesanan mak cuma tidak keterlaluan reka bentuk pelamin nanti, sebab suasana penduduk taman rumah mak nie masih lagi belum dapat menerima kekreatifan yang boleh kita lihat di majlis-majlis di bandar macam kat KL kan?? kesemimpulannya mak nak yang simple sahaja, ada kain cover belakang, de stage, de kerusi dah kan??? ja pun memang nak simple jer... tak mau terlampau 'GRAND' sangat.. ja bukan boleh percaya sangat sepupu ja tuu kekreatifan tuu nanti melampau2 pulak hehe...

impian pelamin ja ialah - -> SIMPLE, MODEN, CUTE & MEMORIABLE

gambar-gambar diatas sumber dari en. GOOGLE

post signature

Wednesday, September 29, 2010

Info Makeup untuk majlis anda ♥

salam semua B2B dan readers,

masih lagi entry mengenai MUA :) jangan bosan sudah yea dengan blog ja nie :) sebab ja masih mencari MUA untuk dua-dua belah nanti hehe.. satu kat Taiping dan satu lagi di Shah Alam. semasa ja mencari ja jumpa website ini dari indon mari tapi ja dah tukar bahasa kepada bahasa kita lah yek :)

  • Carilah inspirasi

Saat ini banyak sekali media seperti majalah, internet, television dan lsebagainya yang menampilkan berbagai macam style make up untuk hari pernikahan, jadikan hal tersebut sebagai inspirasi pada pernikahan Anda sendiri. Apakah Anda ingin mencari make up yang lembut, natural, ataupun yang sedikit glamour. Cari diri anda mulai dari bentuk wajah, jenis kulit dan tema yang akan Anda pilih. Apabila mungkin kumpulkan contoh-contoh tersebut untuk Anda jadikan bahan untuk test make up nantinya.(ja dah cari pun contoh-contoh yang ja nak :)

  • Bagaimana menemukan make up artist yang professional?

Carilah media maupun direktori online yang menampilkan profil dari berbagai make up artist yang berbeda. Dengan begitu Anda dapat melihat dengan jelas masing-masing kredibiliti dan tingkat pengalaman mereka sebagai bahan pertimbangan. Anda pun dapat mengetahui dan melakukan penawaran langsung mengenai kisaran harga ataupun prosedur jasa yang mereka tawarkan. Selain itu rekomen dari teman pun dapat Anda jadikan bahan pertimbangan yang lain. (terima kasih pada B2B yang memberi komen pada 2 entry ja yang lepas banyak info yang ja dapat :)

  • Bila sebaiknya memesan khidmat seorang make up artist?

Anda sebaiknya melakukan khidmat untuk seorang make up artist sebaiknya 8-12 bulan sebelum hari pernikahan. Dengan begitu Anda masih memiliki banyak waktu untuk mencuba beberapa style make up yang benar-benar dapat disesuaikan dengan wajah Anda. Perlu diingat bahawa setiap make up artist memiliki style make up yang berbeza, sehingga pastikan bahwa make up artist yang Anda telah pilih benar-benar dapat menciptakan style yang diinginkan. Selain itu hal yang terpenting lainnya adalah bahawa Anda dapat dengan mudah menjalin hubungan komunikasi yang baik dengannya. (insyallah ja masih mencari harap dapat jumpa dan dapat berkawan baik dengan MUA tersebut :)

  • Test make up

Ada baiknya bagi calon pengantin melakukan test make up sebelum hari pernikahan tiba. Dengan begitu Anda dan make up artist tersebut dapat bereksperimen dengan berbagai style make up mana yang sesuai dengan bentuk wajah Anda. Bila memungkinkan pada saat melakukan test make up, sebaiknya Anda juga mencuba untuk mengenakan gaun pengantin yang telah dipesan. Hal ini dapat mempermudah make up artist dan Anda juga tentunya dalam menentukan style make up yang akan diterapkan pada hari W. Make up artist yang berpengalaman biasanya akan menanyakan style apa yang Anda inginkan? waktu pernikahan yang Anda pilih? dan juga apakah akan dilakukan di dalam gedung atau di luar gedung? Karana biasanya untuk pernikahan yang akan dilangsungkan di luar gedung atau yang memilih waktu pada siang hari akan dipadu padankan dengan style make up yang lebih lembut dan natural, sedangkan untuk pernikahan yang akan dilangsungkan pada petang hari biasanya akan dipilih make up yang sedikit glamour. Perlu diingat dalam masa test make up tersebut berlangsung Anda sebaiknya menjalin komunikasi yang baik dengan make up artist tersebut, Anda dapat mengutarakan detail make up apa yang diinginkan ataupun yang tidak diinginkan. Untuk bahan pertimbangan, pada saat ini banyak calon pengantin yang ingin menonjolkan keindahan mata mereka. Dengan pemilihan warna yang baik seorang make up artist yang berpengalaman pastinya akan dengan mudah menciptakannya untuk Anda. (dalam pertimbangan ja dan dalam budget ja jugak nanti :)

  • Perhatikan bagaimana make up tersebut

Make up untuk sebuah pernikahan haruslah make up yang benar-benar awet dan tidak mudah memudar, jadi setelah test make up dilakukan perlu diperhatikan bagaimana kualiti make up tersebut. Apabila eye shadow cepat memudar, kulit wajah menjadi terlalu mengkilap atau lipstick Anda menjadi berantakan hanya dalam beberapa jam saja. Tanyakan pada make up artist tersebut, apakah dapat memperbaikinya kelak. Make up artist yang professional biasanya akan menggunakan produk-produk make up yang berkualiti, sehingga tingkat keawetannya pun akan terjaga dengan baik. Apabila Anda memutuskan untuk mengganti warna lipstick atau ternyata Anda lebih menyukai smoky style dibanding make up natural yang diinginkan sebelumnya, cepat katakan hal tersebut pada make up artist Anda. make up artist tersebut tentu tidak akan berkeberatan pada setiap perubahan yang Anda inginkan. Namun apabila Anda ingin merubah semua penampilan yang telah disetujui sebelumnya, baiknya Anda melakukan test make up untuk yang kedua kalinya. Karena sangat tidak baik hasilnya apabila Anda merubah style make up justru tepat pada hari pernikahan.(insyallah kena pesan dalam hati :)

  • Berapa harga yang ditetapkan?

Make up untuk hari pernikahan biasanya dihitung dari per orangnya dan test make up mungkin akan menjadi biayai tambahan. Ada baiknya dari awal Anda sudah mengetahui semua perincian dari harga tersebut. Tanyakan pula apakah ada biaya tambahan untuk pernikahan yang memlibatkan perjalanan (luar kota) dan hal penting lainnya.(ini wajib dilihat :)

  • Pengaturan waktu make up

Setelah memilih make up artist mana yang akan Anda gunakan jasanya, penting juga mencari tahu berapa waktu yang akan dihabiskan make up artist tersebut dalam melakukan pekerjaannya. Biasanya seorang make up artist akan memberikan waktu selama kurang lebih satu jam untuk calon pengantin dan sekitar 40 minit untuk masing-masing bridesmaids. Untuk pemilihan waktu make up yang baik biasanya dilakukan setelah Hair do dan juga setelah Anda mengenakan gaun pengantin. Usahakan sekurangnya setengah jam untuk Anda dan make up artist menyelesaikan waktu make up sebelum photographer Anda tiba. (tips yang baik untuk hari yang betul-betul nanti :)

harap maap laa kalau ada bahasa yang menyinggung B2B ker yek.. sebab ja ambil dari website indon memang bahasa dia agak fomarl sedikit :)

http://www.cute-smiley.com

post signature

Monday, September 27, 2010

target cari MUA yang natural kan? B2B


salam semua B2B dan readers semua,

waaaa mula-mula entry ini ja say thank you so much pada B2B yang memberi komen pada entry ja yang lepas... memang salah satu entry ja paling banyak B2B memberi komen. thanks semua.... special thanks pada B2B Suzie Sweeets dan rilla panjang benor komen mereka bagi ja hargai sangat-sangat :)

http://www.cute-smiley.com

dan sekarang nie ja target nak mencari MUA yang natural makeup nnyer... dah ja dah jumpa beberapa MUA yang ja rasa natural makeup nyer tak ubah sangat muka bride yang diaorang makeup nyer...

  1. aida jasmeen
  2. fadranatural makeup (diberi B2B suzie)
tudung pricess

tapi frust tuu area kawasan rumah ja.. Area taiping.. susah nak dapat yang natural makeup nie huhu... tapi ramai kawan suruh ja ke SAZLEE BRIDAL tapi... ja dah rujuk pada mak ja... dia tak mahu ja di makeup oleh lelaki... mak cakap...
" sabit beberapa jam jer dah dapat dosa berpuluh-puluh"
emmmrmm kata mak ja kena ikut jadi kena laa cari MUA perempuan yang kat Taiping nie... huhu... mane nak cari nie....
http://www.cute-smiley.com

post signature

Friday, September 24, 2010

makeup sangat penting bila w-day kan??

salam semua readers,

makeup?? MUA?? mula-mula ja dalam dunia B2B nie dok terpikir laa apa laa nama panjang bagi MUA nie?? sampai sekarang ja tak tahu nama panjang dia hehe ade sape B2B tahu??

ja bukan lah orang yang suka bermakeup sangat pun, ja cuma pakai yang asas sahaja janji ada bedak, faundation, lipstik. kadang-kadang jer ja letak blusher dengan eyeshadow.... disebabkan tuu laa ja tak berapa tahu sangat pasal bab-bab makeup nie plan nak ambil kelas makeover tak ambil-ambil pun lagi hehe....

pesan sepupu suruh ja test makeup dulu baru booking MUA yang kita nak tuu.. sebab tak nak peristiwa berulang kembali huhu....

tapi de sesiapa tahu tak??? jenis makeup yang digunakan untuk pengantin nie.. bukan material nya... tapi jenis yang kita perlu tahu bila nanti kita nak cari MUA.. anyone B2B??? kalau de link boleh jugak ja timba ilmu yang tak penah cukup nie hehe....
http://www.cute-smiley.com

post signature

Thursday, September 23, 2010

Pameran Pengantin ke - 2??

salam semua bloggers dan B2B semua....

masih ingatkah entry yang pagi-pagi tadi?? hehe.... pasal buku rujukan tuu kan??? baru tadi sempat belek semalam lepas sahur terus tido hehe...

anyway ja jumpa halaman ini hehe.....

ade pameran pengantin yang ke dua tau hehe... akan dibuat di ALAM SENTRAL di mana lagi di SHAH ALAM hehe... tapi tarikh dia 30hb Sep 2010 - 3hb Okt 2010 seminggu awal Pameran yang di buat di KLCC hehe... lupa?? boleh klik SINI

ermmm dah berbelah bagi nak g kemane lak hehe.. tapi pameran yang kat SHAH ALAM nie kalau tengok dalam page nie tak banyak vendor yang ada pun.... berbanding di KLCC tuu... jadi bila kepala dah berat hehe.. macam biasa en. tunang yang buat keputusan... jadi kami buat keputusan kalau tak de hal kami memilih ke KLCC sebab en. tunang beri ade banyak lagi pilihan kot hehe...

jadi kalau ade B2B yang area SHAH ALAM g boleh nanti share info yek... tu lah kan senang jadi B2B yang dok area sana senang nak ke pameran dah dekat kan huhu....

post signature

1st buku rujukan saya...

salam semua readers dan B2B

sihat ker semua?? untuk pengetahuan B2B sekarang nie dah jam 2 pagi hehe... sebenarnya ja baru je balik dari tengok wayang dengan rakan sekerja hehe... almaklum laaa dah lama tak masuk panggung hehe..... nak cite ape?? singgah laa blog ja satu lagi ( aikk promote pulak ja nie :) ja sebenarnya tunggu nak sahur nie hehe... ingat nak bagun kul 5 tapi takut tak terbangun pulak hehe... baik tunggu je dah alang-alang kul 2 pagi kan hehe... pagi nie makan maggi jer hehe..

oppppss dah lari dari tajuk nie hehe... nie haaa buku rujukan yang pertama ja beli hehe.. buku ape lagi BUKU PENGANTIN laa keluaran oktober punya... ja bukan ape agak teragak-agak bila nak beli buku-buku macam nie sebabnya 1. guna untuk time nak kawin jer hehe dah kawin rasanya dah tak belek pun 2. agak mahal laa jugak RM10 hehe...(kedekut kan ja nie) dan yang 3. tak tahu nak letak mane buku lepas kawin nanti :)

tapii... bila dah beli rasa berbaloi pun ade hehe..... macam-macam ade dalam buku nie.... untuk orang macam ja nie yang tak tahu ape2 langsung tapi sekarang dah 20% tahu tambah beli buku nie bertambah laaa 50% ja dah tahu hehe.... waaa promote laa pulak buku nie.. de laaa benda ja nak share dari buku nie... tunggu yek entry ja lepas nie hehe...

http://www.cute-smiley.com

post signature

Tuesday, September 21, 2010

Discusion - -> Pertama wit WP

Salam semua readers,

hari nie dah masuk 12 Syawal dah pun ingat nak puasa hari nie tapi tak terbangun pulak pagi nie. masih ingat entry ja yang lepas ja?? yang ja ada sebut pasal WP?? hehe... macam nie kisah nyer....
1 Syawal yang lepas ja dah berjumpa dengan sepupu ja yang Insyallah merupakan tulang belakang semasa majlis ja nanti.. kami telah pun berbincang bermula dari upacara Khatam Quran kepada hari Persandingan nanti...
inilah quotioan sepupu ja beritahu apa yang ada semasa hari tersebut... banyak laa jugak benda-benda yang ja tak penah dengar dan ja tahu pada masa tuuuu... bila tengok?? uhhh memang rasa nyerr grand laa pulak hehe..... bukan ape ja nie orang nyer very simple person.. bila dengar apa yang disampaikan rasa nak jatuh jantung nie pun ada hehe... sebab ape nak tahu?? sebab sepupu kata :
'the best for the my cousins'

nie pulak sepupu ja suruh tengok majalah-majalah nie untuk dapat ilham apa yang nak nanti. waaa ade dato CT mesti de Rilzalman kan?? hehe.... banyak laa jugak ja dapat ilham bila ja belek-belek buku nie.
dan akhir sekali kami bincang pasal pelamin. ada dua jenis pelamin yang bermain dalam kepala sepupu ja nie... pertama sepupu kata pelamin berbentuk kubah.. katanya pelamin tuu dah mula orang guna sekarang nie dan apa yang best sepupu ja cakap nak ja dengan en. tunang duk dalam tuu hehe.. kelakar jer dengar kan :)
mungkin macam di atas nie laa hehe... mungkin laaa satu lagi jenis ade tiang roman.. maap tak de gambar nak tunjuk :)

dan sekarang ja nak memperkenalkan sepupu ja a.k.a ja punya wedding planner ja... jadi ja nak share pada B2B semua... sepupu ja nie buat bukan area KL jer around Malaysia pun dia boleh buat hehe... jadi pada B2B yang berminat boleh laa singgah FB dia

cantikkan pelamin dia buat nie untuk tunang tau dah grand kan?? cuba B2B bayangkan kalau kawin tak ker lagi grand.. haaa sepupu yang disayangi ja dah promote dalam blog nie hehe... jangan lupa bagi discount hehe....
http://www.cute-smiley.com

post signature

Monday, September 20, 2010

en. tunang ♥ ♥ ♥

salam semua readers dan B2b,

(entry hari nie boleh dikatakan memualkan sebab syok sendiri dengan en. tunang. kalau ade B2B rasa bosan boleh laa klik X)
http://www.cute-smiley.com

waaaa lama nyer ja tak update blog ja nie, minggu nie bermula laa berkerja macam biasa... hari nie bersamaan dengan 20hb September 2010 kan?? tak silap ja 11 Syawal 1431 kalau tak silap ja.... hari nie adalah hari lahir en. tunang ja.. tahun nie kami sebagai tunangan Insyallah tahun depan boleh sambut sebagai pasangan yang betul-betul hehe....

dan alhamdulilah hari nie genap kami sudah bertunang 6 bulan sudah... Insyallah lagi 8/9 bulan jer lagi... ape yek nak cite pasal en. tunang ja nie....

  1. nak tahu berapa umur en. tunang ja nie?? hehe dah tua pun hehe... umur dia hari nie dah masuk 30tahun pun hehe.... ja ingat lagi dulu-dulu masa ja sekolah menengah memang dah pasang niat nak cari pasangan hidup yang tua daripada ja sebabnyer matang hehe... senang paling paham hati ja nanti.. Last-last dapat jugak Alhamduliilah
  2. ja mula-mula kenal en. tunang disebabkan nama dia... disebabkan nama dia lah ja ada minat nak berkenalan dengan dia 7 tahun lepas hehe....
  3. hensem ker?? hehe tak hensem sangat pun kalau pada mata orang lain. tapi pada mata ja dah hensem pun, yang ja tengok hensem hati bukan dari muka dan fizikalnya :) tak mau jadi yang macam ade sekarang nie yang hensem/menawan tuu laa yang lari meninggalkan kita nanti dari apa yang ja tengok sekarang nie.
  4. alhamdulillah dah 7 tahun dia lahh yang paling paham hati ja nie :)
  5. tak suka ambil gambar... B2B nak tahu??? dah 7 tahun ja kenal en. tunang ade kot 4/5 keping gambar ja dengan dia.... pelik kan.. tapi itu lah en. tunang... :) jadi tak de laa gambar ja nak tunjuk tunggu kawin laa kena paksa rela hehe....
ermmm setakat itu laa pasal en. tunang ja nie :) memang tak sama dengan lelaki lain hehe... ja doakan agar en. tunang sihat, murah rezeki dalam kerjaya dan yang penting menyayangi diri ini hehe.... poyo nyer ja nie hehe
http://www.cute-smiley.com

post signature

Thursday, September 16, 2010

Salam 1 Malaysia dah habis beraya B2B

salam semua readers,

waaa lama giler ja bercutikan??? dah nak masuk seminggu kita dalam dunia Syawal nie hehe... ermmm alhadulillah ja beraya dalam keadaan yang sederhana jer.. raya nie boleh jugak ja buat persediaan bab-bab kahwin nie dengan WP a.k.a WEEDING PLANNER ja hehe... almaklum laa WP ja tu sepupu ja jugak hehe.... tak de tajuk lain kami nak cite mesti apa yang dia plan hehe.....

macam mane raya B2B semua?? hehe.. ja ade laa sikit gambar nak upload tapi tak boleh line umah mak ja nie sloww giler.... dengan family dua belah ja dah beraya, dengan kawan sekolah menengah pun dah dah beraya tapi dengan en. tunang belum lagi hehe... ermmmm bila laa nak jumpa en. tunang nak beraya dengan dia nie hehe... nak minta wit raya hehe....

tunggu minggu depan ja dah mula balik IPOH boleh laa ja share apa yang terjad bila ja jumpa WP ja :)

post signature

Thursday, September 09, 2010

Selamat Hari Raya B2B :)


salam semua readers,

ohhh tidak ku sangka tinggal sehari lagi Insyallah kita nak beraya :) jadi disini ja nak mengucapkan

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

kepada semua B2B dan silent readers kalau ada :) ja nak minta maap kepada B2B semua jika ada kesilapan perkataan ker, salah maksud ker? ape-ape laah yang terasa ja minta maap dai hujung rambut hinggu hujung kaki... Insyallah dengan izinnya tahun nie tahun terakhir ja beraya sebagai bujang hehe... mungkin tahun depan dah berdua hehe... jumpa nanti lepas raya yea :)

http://www.cute-smiley.com

post signature

Thursday, September 02, 2010

usia blog ini sudah 2 bulan :)

salam semua readers,

hari dah masuk hari ke dua bulan September kan?? dan bulan nie ada hari yang penting yang ja ingat setiap kali sejak ja berkenalan dengan dia .... hehe... 2 bulan usia blog nie macam-macam yang ja dapat daripada B2B diluar sana... ja amat berterima kasih pada semua B2B... betull tuu ja suka slogan B2B

'sharing is sexy'

dalam masa 2 bulan nie jugak usia perkenalan ja dengan en. tunang dah menjangkau 7 tahun 4 bulan sudah... lama kan??? kami kenal setahun sahaja selepas setahun tuu terus rapat. kami tak de pun nak declare, declare hehe.. sebab tuuu sampai sekarang ja tak tahu bila anyversery couple :) sebab en. tunang ja nie pelik laa sikit... nak tahu ape yang pelik?? nanti ja share pada B2B semua mesti B2B tak percaya laa ada laki mcm en. tunang ja nie laaa

walapun masih ada lagi 9 bulan sebelum sampai june 2011 ja dah mula pikir pasal barang-barang goodies bag kan??? ja terjumpa website ini duriankahwin cantik-cantik jugak produk dia... macam :-

friged magnet

kotak tisu

kalender abadi

cantik-cantik kan?? tapi mak ja dah pesan nanti nak cari barang yang tetamu w-day ja hadir nanti akan ingat sampai bila-bila dan boleh jugak hadiah tuu boleh digunakan dalam banyak cara... ape benda yek?? ermmm macam-macam mak ja nie :)

post signature

Wednesday, September 01, 2010

i'm handler???

salam semua readers,

susah berbuka ker??? Allhamdulillah hari dah masuk hari ke 22 hari kita berpuasa... dah lama ja menerjah blog B2B yang dah selalu ja terjah.. hehe.. rindu rasanya ja pada journey B2B di luar sana....

seperti biasa ja menerjah blog B2B a.k.a NORA dan jumpa entry yang memberi tahu tentang kuiz 'ARE YOU BRIDEZELLA?' dulu ja tak paham apa laa maksud bridezella nie hehe... nama dia macam nak dekat Godzila kan hehe.. maap memang masa tuu tak paham hehe..

jadi ja pun try laa buat kuiz nie.. memang tak paham soalan dia sebab majoriti soalanya bukan yang kita selalu buat lebih kepada barat yang buat hehe.. jadi ja buat-buat laaa paham hehe..

dan keputusan nya ialah hehe....

apa maksud nya??? ja pun tak paham sangat mungkin laa tak laa ziella sangat hehe... cuma berada di pertengahan je :)

post signature

saya tak boleh tapi B2B lain boleh....


salam semua B2B,

maap laa dah lama ja tak update blog ja nie... ja berada di Taiping. susah nak online kat sana... ermmm preparation??? ermm setakat nie belum ada lagi cuma ada laa bincang sikit-sikit dengan en. tunang pasal O.P.. Insyallah mungkin tahu keputusan nyer...

ermmm hari nie, ja nak share info yang terdapat di blog Pameran Pengantin.kita kena buat essie ..... ja nak masuk tapi... tak boleh, sebab dia nak gambar cute kita dengan pasangan kita.. :( ja mane laa ada gambar cute?? huhu... tak pee ja tak masuk B2B lain boleh masuk... hadiah dia boleh tahan laaa... sape menang boleh cut budget kan?? huhu tak dapat laaa.....

http://www.cute-smiley.com

post signature

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails