Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Syazwan Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Followers

♥ my hero ♥

♥ my hero ♥

Wednesday, August 25, 2010

warna hitam untuk khatam Quran sesuai??


salam semua readers,

hari rabu yang indah nie, ja nak cite pasal persiapan ja untuk acara khatam Quran yang Insyallah akan berlangsung sebelum acara nikah ja nanti.. Nie semua plan mak ja, mak ja kata :

mak : " Yong nanti nak buat khatam Quran tak???"

eja : " sengih.. sengih... kena buat ker mak?? Yong takut laa nak baca depan-depan orang nanti"

mak : " kalau nak buat je laa, dah alang-alang jiran-jiran taman dah mai rumah buat bunga telur ker ape ker?"

eja : " ikut mak laaa... Yong ikut jer "

itu laa dialog yang ja ingat-ingat lupa bulan-bulan lepas, jadi Insyallah akan ada acara Khatam Quran, sebagai persediaan mak dah suruh ja mula baca Quran semula... dan mak pun dah pun beli baju untuk acara tuuu.. Oh ya lupa nak share masa Khatam Quran tu ja ditemani oleh dua orang adik ja :) bagi meriah lagi..

2 minggu lepas mak, adik dan abah ja ke Mekah untuk merasai berpuasa disana. dan Mak dan adik ja telah pilih baju untuk khatam Quran nanti :) jimat sikit wit hehe... Terima kasih mak, abah tapi warna HITAM hehe.... agak-agak B2B okay ker baju warna HITAM nie.. mengikut mak baju handmaking lagi tau hehe... tuu yang jadi syok tuuu :) jadi kami 3 adik beradik agak menjadi GAGAK HITAM hehe...

post signature

Tuesday, August 24, 2010

nak pegi jugak !!!

salam semua readers,

huhu, maap hari nie ja ~emo~ kejap....tapi sebelum tuu ja nak say thanks to B2B yang telah menolong ja settle pasal kalender tahun depan.... hari nie ja dapat berita yang kurang enak di dengar... masih ingat lagi entry ja pasal PAMERAN PENGANTIN di KLCC tuu??? huhu... tadi meeting di sekolah pengetua dah buat pengumuman yang 9hb ialah sekolah ganti!!!! mcm mane nak g??? tarikh pameran tuu 8-10 Oktober....

http://www.cute-smiley.com

ker memang ja nie dah ditakdir tak boleh pegi pameran pengantin... yang lepas-lepas pun ja tak dapat pegi sebab ada je hal yang kena buat.....

http://www.cute-smiley.com

post signature

ada kalender 2011 tak?

salam readers semua :)

entry nie sebenarnya dah gatai sangat nak kawen hehe.. yelah mana tak nyer... baru bulan Ogos 2010 dan nak cari kalender 2011 hehe....

tujuan cari nie sebab desakan oleh abah ja, dok kalut tanya dah set tarikh ke belum? macam nak set tarikh kalau tak tahu cuti nyer bila??? hehe... ish.. ishh ja nie...

http://www.cute-smiley.com

post signature

Monday, August 23, 2010

malam potong kek? perlu ker??

salam semua readers,

cute tak kek nie??? hehe...

kek E-day ja :)

malam nie ade pulak kemusykilan yang ja nak tanya pada B2B semua.... dan kemusyikilan ini telah diutarakan oleh O.P yang ja survey semalam.

O.P : "kalau adik tak nak outdoor adik boleh bagi tahu kami yang adik ada malam potong kek ker?? malam berinai ker?? tuu semua dikira event?? boleh laa kami datang....

eija : dalam hati - -> "malam potong kek??? malam berinai???

itulah yang membuat ja terpikir.. apa yang berlaku pada malam potong kek?? dengan malam berinai??? sah laa ja nie tak cukup ilmu... GOOGLE tak de pulak info nyer... apa yang pengantin buat masa malam tuu?? potong kek sahaja ker??? ke ada program lain yang perlu di buat??


post signature

survey O.P - -> 1st time :)

salam semua readers,

wahhh 3 hari ja tak update blog ja nie rasa macam seminggu jer :) rindu dengan semua B2B hehe... tak sabar nak share ape yang ja dapat weekend lepas :) Allhamdullilah apa yang ja plan untuk weekend yang lepas berjalan seperti yang dijalankan...

http://www.cute-smiley.com

apa yang ja survey adalah makeup n O.P untuk w-day ja nanti. masih ingat entry - -> INI. dan ja dah buat appoiment dengan kak Ina yang merupakan owner ALLEYA STUDIO :) tapi appoiment ja yang hari sabtu kena postpone hari Ahad sebab kak Ina ada kul 3. kul 3 ja kena tolong mak masak pulak.. jadi kena laa tukar hari...

Hari sabtu lepas ja berkesempatan untuk ke TAKTEH BRIDAL.. B2B dari Taiping rasanya tahu bridal nie hehe... agak famous laa jugak di Taiping :) dan ja berjumpa dengan kak Shaliza :) yang beru je kahwin bulan 6lepas :) memang TAKTEH buat untuk w-day dia hehe.... Maklumat yang ja dapat pakej O.P dia agak luar dari budget ja, makeup hanya dilakukan di kedai tidak ada service untuk kerumah ... baju pulak range RM600-RM1000.... okay itu ja survey di TAKTEH BRIDAL.

Ahad.. ja dah buat appoiment dengan kak Ina jam 11 pagi... kak Ina nie sangat peramah.. untuk kali pertama memang kak Ina akan terang kan satu persatu pada ja dalam pakej yang ALEEYA STUDIO buat... ja sangat puas hati dengan layanan kak Ina. Di sini perkhidmatan yang disediakan hanya O.P dan makeup. makeup dilakukan sendiri oleh kak Ina.. manakala husband dia merupakan O.P sepenuhmasa ... senang kan hehe.... tapi kak Ina pesan lepas nie kena bawa en. tunang bagi en. tunang tengok sendiri gambar yang ditawarkan mcm mane... sebab ape yang membuat dia minta ja bawa en. tunang sebab ja ada cite pada kak Ina yang kami nie tak nak buat outdoor hanya pada majlis sahaja :) sebab tuu laa kak Ina pesan mcm tuu :) pakej yang kak Ina tawarkan ada 3 dan pakej yang tengah2 tuu memang dalam budget ja :) kira agak puas hati laaa... mungkin nanti 2nd time ja terus booking ker :) nak tengok yang lain dulu mcm mane :)

wahhh 1st time survey dan dah bermula laa persiapan untuk w-day nie...

http://www.cute-smiley.com

post signature

Friday, August 20, 2010

Pameran Pengantin ... yeay...


salam semua readers :)
dah masuk 5 bulan kami bertunang....http://www.cute-smiley.com Allhamdulillah banyak cabaran yang kami tempuh bersama, terima kasih pada en. tunang kerana ada disamping ja ketika ja perlukan....

Oppsss dah pusing kot lain nie :) balik pada tajuk entry,hari nie ja dapat info ade Pameran Pengantin lagi kali ini buat kat KLCC lagi tuuu hehe... Insyallah ja akan g pameran kali nie dah 2 kali nak g tak dapat... dah bagi tahu en. tunang. en. tunang kata okay jer kalau dia tak de keje... boleh laaa ja nak suvery nanti belah en. tunang buat kat KL bukan kat Kedah hehe.... AMIN minta-minta laaa boleh g... jom B2B g nak?? International lagi tuu hehe....
http://www.cute-smiley.com

post signature

Thursday, August 19, 2010

Baju Kurung Moden pilih hati, tapi....

salam semua readers,

ermmm hari khamis nie pulak ja nak share ape yang ja dah survey dengan nak juga minta pendapat B2B semua hehe... tanya lagi kan....

selepas ja membaca blog cik nadira mengenai delima B2B yang PLUS nie.. membuat kan ja nie terbuka mata ja nie.... rupanya masa E-day ja hari tuu tak cukup ilmu lagi kan.. yelah masa E-day tuu memang kelam kabut hehe... Insyallah masa W-day ja nanti ja dapat dan share di blog tersayang ini... Insyallah nak buat yang sebaik mungkin hehe.. ewah.. macam dalam AF pulak hehe...

okay mcm mane nak tahu kita nie PLUS ker tidak mengikut cik nadira "ialah ukuran pinggul yang melebihi 40 inci iaitu membabitkan zon L (besar), sementara melebihi ukuran 42 inci pula tergolong dalam lingkungan zon XL ( lebih besar)" ermmm ja nie kategori L hehe.. ehh dulu ja XXL tau hehe.. ALLHAMDULILLAH mula keja nie dah sikit diet hehe.. nak turun lagi?? mesti laa nak cuma ja rasa mungkin sekarang maintain jer sampai JUN 2011 nanti hehe... deit pun tak nak turun dah hehe...


hari nie ja nak cite pasal kain yang kita nak guna nanti... B2B yang PLUS nie harus mencari kain daripada kain CHIFFON jangan sekali ikut macam ja masa E-day hari pakai satin huhu..... itu laa sebab tak cukup ilmu hehe.... untuk kain CHIFFON yang sesuai untuk bakal pengantin ialah baju kurung moden sebab ia terletak di badan kita hehe...

cuma sekarang nie ja musykil sikit adakah elok B2B yang PLUS ini pilih baju yang mempunyai pattern waist dinampakkan macam pakai 'tali pinggang' laa, yang ja tahu baju mcm nie sesuai untuk B2B yang breastnya kecil kan?? supaya 'tali pinggang tuu akan menaik breastnya betul tak???

suka baju yang diatas nie... kain dia mcm kain ikan duyung kan??? elok ker??? sekarang nie memang tengah kumpul gambar fesyen baju kurung moden pengantin... selalu nya pakai masa nikah kan??? boleh ker kita buat masa resepsi atau bertandang?? dan masa bertandang memang ke selalunya kita buat baju sendiri.. sebab selalunya belah laki tak meriah mcm belah perempuan???

menurut cik nadira baju nanti bila buat bahagian tangan,bentuk 'loceng' bentuk lonceng tuu mcm mane yekk???? kalau mcm bahagian tangan yang mcm baju Dato' Siti tuu tak sesuai ker???

wahhh banyak nyer soalan ja nie..... kalau B2B ada blog @ sumber yang boleh ja baca boleh laa share yea hehe.. sebab dah puas cari dua malam nie tak jumpa-jumpa pun.... tq semua...

http://www.cute-smiley.com

post signature

Wednesday, August 18, 2010

kena ker buat testing makeup?


salam semua readers,

pagi nie ja nak cite pasal makeup sikit masa E-day ja hari tuuu.. untuk pengetahuan B2B semua muka sebenarnya pada hari E-day ja bukan seperti diatas nie... :) dalam gambar memang nampak tak de cacat cela... tapi bila tengok dengan mata sendiri.. berbelang-belang... dah macam kudang belang jer hehe....
jadi sejak pada hari itu sepupu ja a.k.a weeding planner ja pesan nanti masa W-day ja nanti.. ja kena try makeup dulu untuk semua bridal yang ja nak pilih nanti.... ja kalau boleh nak makeup yang natural jer tak mau laa havey sangat... nampak laa mcm pengantin kan hehe....
apa kata B2B??? ade idea??
http://www.cute-smiley.com

post signature

Tuesday, August 17, 2010

tidak mengapa kan??


salam semua readers, B2B, silent reader,

ermmm ja ade kemusykilan laa yang bermain di dalam hati ja nie... entry ini ja tak tuju kepada sesiapa pun yea... jangan laa ada yang terasa pulak. ja cuma beritahu apa yang bermain di dalam hati ja nie dan ingin meminta pendapat B2B itu sahaja....

seperti mana yang B2B tahu ja dah pun selamat bertunang bulan 3 hari tuu dah masuk 4 bulan dah pun kami bertunang. dan Insyallah kami akan disatukan pada tahun depan bulan 6 tahun 2011. kira kami nie ikat setahun 3 bulan laah kan... tetapi ade kawan-kawan, bakal adik ipoar pun bertunang lewat dari kami tapi disatukan lebih awal dari kami.....

tiba-tiba ja terasa betul ker tindakan ja nie... bulan 6 tahun 2011 nie kami pilih sebabnya :-

  • ja tak mau dah kalut-kalut bila nak kawin nie.. macam masa bertunang hari tuu buat persiapan hanya 3 minggu jer hehe... jadi masa tuu ja rasa tension sangat... sebab tuu ja ambil keputusan kawin nanti nak semua berjalan dengan lancar dan ja tak de laa pening sangat.
  • en. tunang pun minta diadakan bulan 6 sebab dia pun nak settle down dengan kerja dia laaa... maklum laaa keje sendiri banyak benda nak kena pikir....kesian pulak ja tengok kan??
  • bakal mentua ja Insyallah akan menunaikan haji tahun nie... jadi ja tak mahu laa bagi mereka rasa tertekan pulak kalau majis kami cepat pulak nanti.. tapi bakal adik ipar ja nanti majlis nya diadakan bulan 2 tahun sebab bakal isterinya tuu ' J' jadi kena laa dipercepatkan...
tuuu lah sebab-sebab ja pilih bulan 6 tahun 2011... tapi pada kawan-kawan ja yang dapat disatukan awal tuu memang ja doakan kebahagian mereka jugak... tak mengapa lewat kan??

post signature

Monday, August 16, 2010

salingan untuk hati ♥

salam semua readers,

malam nie ja nak share kat anda semua klip ini dari Ustaz Kazim, ustas yang paling ja gemari bila dengar ceramah beliau... ada diselit pasal bab-bab kahwin nie...



post signature

tema belah en. tunang ♥

salam semua readers,

selepas beberapa hal yang berlaku pada ja hujung minggu lepas, ja gigih laa jugak untuk continued kehidupan ja semula seperti biasa dengan doa akan lancar sentiasa..

semalam en. tunang datang IPOH untuk settle masalah ja, terima kasih pada kerana sentiasa berada disisi ja pada masa perlu kan sesorang.... ketika masalah tuuu semua dah settle... ja seperti biasa ambil kesempatan untuk berbincang dengan dia tentang tema warna yang nak digunakan belah dia nanti.. ja betul2 nak pilih warna yang dia suka walaupun kena paksa rela hehe... akhir nyer dia pilih warna ini....

cantik tak pilihan dia?? tak sangka dia suka suka warna hijau hehe... nak tahu kenape dia pilih warna nie?? sebab ja sebelum nie de beli baju melayu warna GREEN jadi dia kata boleh guna lagi baju melayu tuu hehe.. budget betul en. tunang nie.... cuma dia berulang kali tanya kenape ada warna biru tuuu hehe... penat nak explain pada laki yang tahu gabungan warna nie...

akhir nya dah dapat pun warna belah sana, sekarang nie boleh laa proses mencari barang pulak..


post signature

Sunday, August 15, 2010

Insyallah ja tak akan buat macam nie....


salam semua readers,

saam hari AHAD, ja dapat info ini dari facebook ja... memang kita nie di Malaysia memang suka ikut trend kan?? orang kata trend tudung sanggul tinggi sekarang ni. Ala-ala minah arab, gitu. Kalau kena gaya dan muka, memang nampak sangat cantik dipandang. Muka pun nampak tirus, kurus je.

betul ker??? tapi bagi ja laa tak cantik laa nampak macam ape entah.... sekarang nie sanggul palsu untuk bagi naik lagi kan macam gambar nie.

Insyallah pada majlis ja nanti, ja nak bersederhana sahaja tak perlu laa tinggi sangat sanggul. bagi yang rambut pendek macam ja nie tak payah laa nak hiprokrit kan?? sedia ada lagi cantik :) betul tak B2B???

http://www.cute-smiley.com

post signature

Saturday, August 14, 2010

selamat berbuka :)


salam semua readers,

ermmm hari ini ja bersendirian jer dirumah.... berbuka hari ini ja masak jer apa yang ada dalam peti ais ja... memang ja target tak mau g pasar ramadan. nak budget je bulan puasa nie....

ja berbuka makan mee goreng sos tiram + air sejuk jer.. tak de kuih muih....

...SELAMAT BERBUKA PADA SEMUA B2B...


post signature

chaiyok eja !!

salam semua readers,

entry ini special thanks to all B2B yang memberi idea kepada ja iaitu @ty_farEd, zariza, macemellow, nora , sya sakura dan cik nadira. kerana memberi idea yang begitu cantik laa kalau nak ikut hehe...

jadi ja dah buat hehe.. nama ja dengan en. tunang hehe.. macam mane okay tak?? so thanks B2B hehe... love your all very much hehe

post signature

Friday, August 13, 2010

thank you taq & goodies bag

salam semua readers,
nak minta pendapat B2B laa de tak website yang memberi tutorial untuk buat thank you taq?? ja ingat nak buat laaa... tapi ja tak tahu material ape nak guna...
nak mula buat sikit-sikit... Insyallah hujung minggu ni nak buat... dua benda nak buat...
  1. beg/kotak untuk godies bag ( ade tutorial tak?? cari tak jumpa laa)
  2. thanks you taq


post signature

Thursday, August 12, 2010

guest book/buku tetamu?

salam semua readers,

guest book atau buku tetamu ini... ja dah mula melihat di majlis-majlis kawin kat malaysia nie.. kawan ja yang kawin de laa 2 orang yang dah mula buat itu pun ramai yang duduk kat KL. kalau kat area Taiping.. ramai yang tak mula lagi melainkan kawan ja Pn. Farah masa wedding dia ade guest book nie....

ja rasa macam nak buat laa guest book ini untuk merakamkan siapa tetamu ja yang datang ke wedding ja nanti hehe.. membaca ucapan-ucapan mereka kan hehe..... tapi dah dah tekad nak buat sendiri guest book ja nie hehe.... pilihan yang ada dalam kepala ja nie nak buat mcm yang di bawah nie....

rasanya meterial dia boleh dibeli, tapi kalau de D.I.Y @ tutorial tunjuk cara buat? lagi laa bersemangat nak buat hehe.....

buku bentuk L.O.V.E tak de ker???

hitam putih pun cantik... yang pasti kena sama dengan tema nanti :)

ider di bawah nie memang meletup kalau ada dalam weeding kita nanti...

wishing tree guest book

ermmm... dah bermula sikit-sikit keje ja nie... pada B2B yang ade tutorial pasal guest book nie boleh laa share pada ja sikit hehe.... memang konpum nak buat sendiri hehe....

http://www.cute-smiley.com

post signature

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails