Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Syazwan Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Followers

♥ my hero ♥

♥ my hero ♥

Friday, July 30, 2010

kenape?????

salam semua readers,

http://www.cute-smiley.com

ermmmm tak tahu kenape malam nie betul-betul rasa macam frust semacam.... yeaa ja nie salah satu blogger yang tegar jugak dalam dunia blogger nie.. dan memang betul ja bukan orang yang tinggal di kawasan Lembah Klang/KL/Shah Alam.... ja tengok ramai B2B blogger semua dari area sana....

dah masuk 4 bulan ja bertunang, dalam ja membuat persiapan untuk majlis ja nanti, ja perhatikan ramai vendor yang ja minat semua nya area sana... semua... O.P, HENNA,V.P, semua laaa... yang frust lagi tuuu kalau ada karnival pengantin jugak banyak buat disana jugak??? huhuhu.... kenape tak buat kat sini??? kat TAIPING nie.. kalau tak kat kenape tak de kat IPOH ker??

ja rasa sungguh jelous dengan B2B yang memang area sana, memang banyak pilihan mereka itu.... tiba-tiba mood nak buat persiapan dah down dah... en. tunang.... tolonggggg.... huhu....

http://www.cute-smiley.com

post signature

Thursday, July 29, 2010

suka tak warna biru?? :)


salam readers semua...

ermmm baru semalam ja tahu yang en. tunang ja tuu suka warna biru hehe... sebelum nie ja ingat kan dia suka warna yang natural sebab baju dia pakai semua yang natural jer.. :)

ada sesiapa B2B suka warna biru?? orang yang suka biru nie ialah :

Positif: keheningan, mencintai, kesetiaan, keamanan, percaya, intelligence
Negatif: kedinginan, ketakutan, kejantanan

wooo.. en. tunang nie setia dan pandai laaa hehe.... memang dia mcm tuu pun hehe.. tapi tak sangka pulak dia takut hehe... ape benda yea yang dia takut???

jadi ja rasa mcm nak buat sesuatu untuk en. tunang berkaitan dengan warna biru dengan majlis kami... tengah memikir.. nak buat ape yeaaaa...

http://www.cute-smiley.com

post signature

Wednesday, July 28, 2010

goodies bag?

salam readers semua...

hari ini ja nak cite pasal goodies bag. http://www.cute-smiley.comAlmaklumlah sekarang nie tahun dah masuk 2010. berbagai-bagai jenis goodies bag ada di pasaran. ada besar, ade yang kecik, ada pulak banyak 'isi' nya, dan ada pulak beg besar 'isi'nya satu jer... macam-macam rupa bentuk kalau kita g kenduri kawin kan???

yeaa kenduri kawin ja mcm mane pulak goodies bag nyer??? masih dalam proses memikir ape yang nak dibeli..

yang ja tahu ja tak mau yang ada gambar kami :) nanti orang kata poyo jer. bukan cantik pun kan hehe.... (boleh klik gambar di atas untuk ker vendor paperbag tuu).

okay yang ada dalam pikir ja nie apa yang patut ada adalah :-

  • kuih-muih
  • coklat
  • kek
  • bunga telur/ telur jer
  • (hadiah misteri-untuk kawan-kawan pengantin jer hehe)
ermmm berapa yeaa budget bagi satu goodies bag nie yek?? ja agak-agak ade laa RM5-10?? ker terlalu mahal.. ade sesiapa B2B tahu???

post signature

Tuesday, July 27, 2010

need opinion laa B2B - -> Pengapit

salam semua readers,

ja baru jer singgah blog SI KECIL, B2B jugak, dia buat entry pasal pengapit nie.... tulah ja pun tak tahu macam mane nak cari pengapit nie... last weekend hari tuu ja kuar dengan bestfriends ja dua orang... mereka nie otak gila-gila sikit hehe.... de laa beberapa sebab antaranya ja nie pendiam kalau tak suasana mesti sunyi jer.. ja rasa kalau mereka nie ada riuh sikit... yang kedua kalau ja nak pilih dari keluarga semua ahli keluarga ja sepupu yang kecik-kecik, ada laa sebaya sorang tuuu tapi tak de laa rapat sangat mcm best friends ja nie... yang ke tiga, kan kawan ja ada 2 orang, kalau sorang pengapit ja pada masa majlis belah ja dan yang sorang lagi masa nak bertandang belah lelaki.... boleh ker asing-asing macam tuu??? hehe

konpius betul ja nie?? ermmm betul ker orang tua kata kalau cari pengapit yang single nanti hilang seri dia masa kawin dia nanti??? betul ker?? kalau mcm tuuu kesian pulak kat my best friends tuuuu....http://www.cute-smiley.com

minta opinion semua B2B laa, boleh ker tolong ja nie???? ermmm satu lagi kalau kita cari pengapit, adakah kita sebagai bakal pengantin nanti kena sedia semua baju, kelengkapan pada pengapit kita? ja ada baca banyak yang B2B beli kain untuk pengapit mereka..http://www.cute-smiley.com

kalau B2B ada link yang ja boleh baca, share laa yek. ja masih banyak ilmu kena mencari nie...

post signature

Monday, July 26, 2010

mood Holiday lagi :)

maap masih lagi mood holiday ...

nak tahu klik blog ja satu lagi di --> SINI

lepas nie sambung persiapan saya TO JUNE 2011 :)

post signature

Friday, July 23, 2010

going for Holiday :)


salam readers,

this blog will be silent mode for this weekend, just this picture will be appear for this weekend on my blog. why this picture? why this flower?? anyone know name of this flower?? I will tell to all my bloggers what this flower do anything in my wedding :)

Nota : sorry mode nak tulis english harap grammar ja okay :)

post signature

mood shopping :(


salam semua readers,

yeaaa mood shopping selalu nya ja happy tapi rasa macam tak happy pulak sebabnya minggu nie muka ja seperti diatas, termenung memikirkan apa yang akan berlaku pada masa hadapan. minggu nie sahaja duit ja kuar macam air.... cepat jer nak kuar nyea... ada banyak benda yang ja kena settel, duit umah baru ja.... duit nak bayar lawyer yang berkaitan dengan rumah, duit nak bayar dentist ja....

itu baru bulan nie, mana tahu bulan depan nak beli barang hantaran, kain, barang goodies laahhh... semua nyaa kena pakai duit... nak simpan duit punya laa lama, tapi nak gunanya jap jea dia jalan....

ja dapat info terbaru.... mulai 24 Julai hingga 19 September tahun 2010 akan diadakan Karnival Mega Sale 2010... wahhh boleh laa ja nak beli barang-barang hantaran untuk en. tunang ja.. tapi tuu laaa duit ohhhh duit..... minta-minta en.tunang dapat support ja hehe.... ada sesiapa ade keje part time yang boleh ja buat sila lah share yea :) jadi pada B2B harap guna masa nie dengan sebaik mungkin...

post signature

Wednesday, July 21, 2010

♥ HATI ♥


HATI

hatiku..mengapa kau begini?
hatiku binggung
hatiku keliru
arah mana patut dipilih
antara rasa dan pendirian
mengapakah jadi begini

hatiku kini bukan padaku
dibawa pergi dan dicuri tanpa ku sedar
meninggakan ku dengan seribu persoalan

hatiku, bantulah aku...
kembalilah padaku jika kau rasa dia bukan untukku
namun,
jika kau rasa dia ditakdirkan bersamaku
janganlah kau tinggal kan aku...
bawalah aku bersamamu
untuk merasa nikmat bahagia..

sumber dari : syokawin.com

post signature

Tuesday, July 20, 2010

~~my E-Day~~


salam semua readers,

hari nie nak cite pasal ape yang berlaku 4 bulan lepas, sudah 4 bulan kami bertunang dan sudah 7 tahun 2 bulan kami kenal hati budi kami. seperti yang kawan-kawan tahu dalam blog lama ja tak de laa ja cite sedetail yang dalam macm nie kan :)

hari pertunangan ja, nie dirancang 3 minggu sebelum tarikh 20.3.2010. kawan-kawan dapat bayang kan tak?? ja buat semua nie dalam masa 3 minggu hehe... dengan baju, beli barang hantaran, kemas rumah laaa, semua laaa.



tema yang ja buat nie pun sebab ja tgk baju yang ja pilih. bukan ja rancang, tapi ja memang suka warna biru turquise + purple + pink. memang ade niat nak guna warna nie tapi ja cuma tak tahu nak guna waktu bila. last-last ja dapat guna waktu ja bertunang :)

baju melayu + sampin
sejadah
cupe cake ( very sweet kan :)
nie lak garam + gula (tradisi )

nie lak tart yang merupai pisang.. pelik kan tapi benar

potpuri :)
my lovely cake :)
my cousin yang selaku ja punya weeding planner nanti :) tq boi....


its me hehe.....

post signature


tahu tak STD??


salam semua readers,

hari nie ja nak share info, ja nie budak baru dalam dunia prepation untuk berkahwin nie, jadi banyak laa jugak terms@words yang baru bagi ja macam DIY, slomezation, repsepsi dan yang nie STD?

Tahukan kawan-kawan yang baru mcm ja nie ape itu STD?? yang nie ja google kat wikipedia :)

STD @ SAVE THE DATE :

A save the date notice is an item stating the date of a wedding or other formal event. It typically states the date when a couple plans to marry, so that recipients will know to keep that date free. Save the dates usually take the form of a card, but can also be a refrigerator magnet or similar item. They are generally sent out at least six to twelve months before the wedding date, and are usually followed by a formal wedding invitation.

While save the date started as a wedding-related custom, it is now used by individuals, businesses, and organizations to announce the date of any formal event, ranging from wedding anniversaries to grand opening ceremonies for office buildings.

okay ayat yang ja paham ialah kita set sesuatu tarikh sebelum tarikh rasmi yang sebenarnya. Selalunya ia diumumkan sekurang-kurangnya 6-12 bulan sebelum weeding kita tuuu hehe....

selalunya ja selalu tengok B2B yang buat pre-weeding akan terus buat STD nie :) jadi dah dimaklum kan :) ja dengan en. tunang sure tak buat STD nie... jadi ja nak cari idea untuk buat STD nie without melibatkan muka dia hehe... mcm mane yea??? de ker B2B yang punyai idea hehe....

misi yang terbaru nak buat STD :)

post signature

Friday, July 16, 2010

respon O.P :)


(sumber dari GOOGLE)

salam semua readers :)

semalam ja all out, cari semua O.P yang menarik perhatian ja :) ja cari semua nie kawin mall. kat sini kita boleh tgk O.P dikawasan kita sendiri :)

terima kasih pada rizal cymk, sebumbung photography, adik apis zainal, A.K.U photography kerana membalas emial ja dengan cepatnya :) terima kasih jugak melayan customer macam ja nie hehe...

tetapi ja de jugak soalan yang bermain di pikiran nie hehe... ape yea perbezaan antara photo album dengan custom album??? ja nie suka grafik, tapi ja tak suka gambar yang penuh dengan tulisan2 jiwang hehe... ja nie lebih kepada gambar candid, gambar yang edit nyer cantik :) , de fokus nampak blur nya hehe.. yang pasti ada ciri-ciri photography laaa hehe.... sebab ja suka tgk gambar2 yang cantik2 hehe :)

jadi boleh ker saudara-saudara O.P menjawab soalan ja nie hehe....

post signature

Thursday, July 15, 2010

O.P??



salam semua readers,

sihat ker??? okay malam nie lain pulak yang bermain dalam otak ja nie.... yeaaa O.P.. dulu-dulu ja tak tahu ape laaah yang B2B nie cakap pasal O.P.. rupanya Oficial Photographer rupanya... tapi nie ja agak jelah.....kalau salah harap maaf yea :)

ermmm.. O.P nie pun kadang memeningkan kepala ja nie... ja tak sure ja perlu untuk ambil O.P atau tidak??? ada beberapa sebab yang bermainan dalam pikiran ja nie :-

  1. ja baru sahaja membeli kamera idaman ja jenis DSLR nak tahu klik ---> SINI . jadi ja dah buat pelaburan mempunyai kamera ini, adakah ja masih perlu lagi O.P??? atau pun ja cari sesiapa yang mempunyai pengalaman menggambil gambar kawin...
  2. ja tgk sekarang nie banyak dah pakej O.P yang ada dalam dunia perkahwinan nie kan?? semua memerlukan budget yang lebih sikit untuk dapat kan gambar yang cantik..
  3. yang terakhir nya... en. tunang ja nie bukan jenis suka bergambar, memang dia kata outdoor nya dia tak berminat. mcm mane laa nanti yea.. cuma dalam rumah jer :( ja nie lak suka bergambar dapat laki yang tak suka bergambar... jadi tak tahu laa nanti macam mane.....
jadi apekah yang perlu ja buat???

artikel dari photographer dari blog budak jawe memberi ja lagi berat kepala nie membuatkan hati ja pun rasa lain dah bila baca artikel atas nie, membuatkan kita pikir betul jugak kata photographer nie... jadi ape perlu ja buat nie??? huhu....

post signature

Wednesday, July 14, 2010

dah confirm tema & warna :)

salam readers semua :)

malam nie malam rabu kan seperti biasa ja layan FINAL SHOWDOWN 2010... dalam nak tunggu sape menang tu, cousin ja a.k.a weeding planners ja msg ja tanya pasal warna ape nak buat. sebab dia nak buat quotations untuk ja nanti :)

jadi ja dah tag dia warna yang ja dah pilih, nasib baik dah cari, kalau tak cari naya jugak ape nak cakap dengan cousins ja nanti hehe... at least ja dah de buat keje kan betul tak kawan-kawan hehe.... tema macam ja beritahu dalam enrtry yang sebelum nie. ja nak buat ala-ala time SUMMERS + garden jadi ja akan cari warna2 seakan-akan time tuu lah kan hehe... ja dah send 3 warna dan sepupu dan ja jugak dah decide untuk pilih warna ini......

warna nie ialah warna suasana pada 'hari JA' nanti hehe... cuma warna baju ja tak tentu lagi sebab nak cari warna yang lain agak nampak kebaaa booooommmm hehe......

post signature

Sunday, July 11, 2010

tema??? warna???

salam readear semua....

yeahhh.... tema??? warna??? semua nie mesti b2b runsing memikirkan. am i rite??? hehe...begitu jugak dengan ja ... ermmm tema??? ramai ja tgk dalam tv seleberiti, b2b bloggers semua ada tema sendiri.... macam tema ala garden, tema zaman mesir, tradisonal, dan lain-lain lagi.. Tema ja pulak?? ja rasa ja nak buat yang ceria+ cute yang bersamaan dengan bulan JUNE iaitu SUMMERS. ja rasa warna-warna SUMMERS nie semua yang ceria dan cute :)

okay.. tema dah pilih sekarang nie warna lak... bab warna nie dah lama ja pikir. sebaik habis jer time tunang ja, ja terus pikir pasal warna ape nanti nak buat... ja suka semua colour yang cantik2 hehe... tapi ja kalau boleh nak dress ja masa 'HARI JA' nanti ja nak seperti puteri hehe.. dan nak nampak kurus dan sedap mata yang memandang ja nanti.... jadi ape yang ada dalam pikiran ja nie warna-warna yang gelap untuk baju ja. tapi warna untuk family dengan yang lain ja nak pilih warna yang cerah sikit....

jadi sekarang nie warna navy blue dengan purlple memang yang ada dalam pilihan ja sekarang.. tapi okay ker apa yang ja rancang nie?? pakai baju warna yang gelap???

post signature

Tuesday, July 06, 2010

hantaran???

salam semua readers....

rasa dah lama tak update blog nie hehe... almaklum laa kan hehe..... jadi pagi ja nak update pasal barang-barang hantaran yang ja akan buat nanti....

ermmm... sekarang dah bulan 7 tinggal lagi 11 bulan(mungkin). benda pertama ja rasa yang akan buat pelan-pelan mesti laa beli hantaran kan? sebab masa bertunang hari tuu. tak meriah sangat pun, biasa laa cuma makanan dan pakaian jer. memang nak buat masa kenduri ja nak buat semua :)

bagi ja dengan en.tunang kami memang bercadang nak beli sekali untuk barang-barang kami. cuma dah beli beberapa barang masa ja oversea dulu hehe... kebetulan kan hehe... tuu pun sebab mak paksa beli, ikut kat hati nak beli kat Malaysia jer...

ermmm sekarang nie tak dapat nak tetap lagi ape hantaran nak bagi hehe... eja.. eja... eja... bila nak tetap nie hehe... tapi nie apa yang ja plan nak bagi dan nak cari hehe

gambar di atas nie hantaran ja masa tunang.my favourite hantaran sangat details sepupu ja buat hehe...... memang sayang nak bagis sape2 pun hehe.... nak tahu klik kat blog lama ja -->DISINI

*Hantaran From Me To En. Tunang*

1. Sireh Junjung
2. Sejadah & Tasbih
3. Jam (dah beli:)

4.Wallet (dah beli jugak:)

5. Perfume

6. (belum tahu lagi :)

7. Baju(dah)/Jeans 8. (benda yang en.tunang suka tak tahu lagi)
9. Manisan = wajik@cookies@choc

*Hantaran From En. Tunang To Me*

1. Barcelet & Mas Kahwin

2. Sireh junjung

3. Perfume (dah beli)
4. Toilet Tries
5. Jam & beg@wallet
(dah beli jugak)

6. Telekung & Al Quran

7. (yang nie tak pasti lagi hehe)

ini yang setakat nie yang ada dalam pikiran ja :) gubah?? handle?? sepupu ja lahh... yang buat sama masa ja tunang hari tuu..

post signature

bakal pengantin kena kurus ker???


salam semua reader,

hari nie ja tertanya-tanya dalam hati ja, tiba-tiba jer sebab semalam ja tiba-tiba mimpi pasal nie.. pasal ape?? pasal benda yang ja rasa semua perempuan di dunia nie akan pikir tentang dia.. yea weight lost laa kan pasal ape lagi hehe...

Ja nie sebenarnya kategori perempuan XL@L hehe.. dulu ja selalu kata ja nie yang PLUS tapi kena marah dengan sepupu ja lak hehe,.... tapi dulu-dulu ja nie kategori XXL masa ja belajar kat UPSI dulu... masa dulu tak de terpikir pun nak kurus badan semua nie.... sekarang dah kerje, Insyallah nak kawin baru nak pikir kan hehe....

tapi sebenarnya ja suka diri ja sekarang nak gemuk tak lah sangat hehe, nak kurus pulak tak de laa pulak hehe.... Tapi yang bermain dipikiran ja nie boleh ker gadis XL nie cantik di hari bahagia nanti??? nak cantik tak pandai pulak nak cari material untuk nama dia cantik kan?? ada ker sesiapa reader di luar sana yang sama suasana mereka dengan ja??? hehe... mungkin boleh tolong ja nanti hehe...

jadi hari nie ja saja buat ticker yang diatas tuu untuk tengok perubahan diri ja nie hehe... dulu ka 80kg hehe... besarkan hehe.. entah leee

post signature

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails