Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Syazwan Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Followers

♥ my hero ♥

♥ my hero ♥

Saturday, June 30, 2012

hari akedemik dengan ibubapa

salam semua bloggers,


hai semua harap semua sihat hendak nyer.... hari nyer cite ja nak share sikit apa yang berlaku pada pagi tadi di sekolah baru ja.... Hari nie sekolah ja ade program iaitu HARI AKEDEMIK... atau pun lebih dikenali hari ambil report kad pelajar.... jadi untuk kali pertama, setelah 3 tahun tak jadi guru tingkatan.. akhirnya jadi jugak guru tingkatan untuk pelajar ting 2.

Program tuuu bermula dari kul 8 pagi hingga jap 12 tghari... pada mulanya berjalan dengan lancar laa jugak.. tetapi datang laa parents nie.. yang ingin tahu kelakuan anak dia di sekolah.... mengikut keputusan pelajar tidak laaa sebagus sangat.. parents nie mengadu yang anak dia selalu bermain bola sepak... hingga laaa mungkin dah marah sangat dia marahi ja sebab dia tegur cikgu tak main peranan dengan betul... guru tak buat keje dengan betul laa sampai anak dia jadi macam tuuu...
tersentak jugak laaa sebab kita pun baru disitu dah kena macam tuuuu... tapi ja terima laa seada mungkin ja cikgu baru... kalau pikir balik kalau anak ja pun tindakan sama yang ja buat rasanya....

selepas tuuu termenung kejap laaa memikir masa depan di sekolah baru nie.. rasanya tahun depan lagi mencabar tugas guru.. tulah guru zaman sekarang.... lain benar dengan zaman ja belajar dulu.....


post signature

Monday, June 25, 2012

After 3 weeks at new school....

salam semua bloggers,

wahhhhhh lama sungguh ja taj update blog ja nie.... yea... dah 3 minggu dah ja jadi warga KL nie... Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar... mula-mula pasal sekolah ja, terkenal dengan MBSSKL. betul-betul belakang pudu raya... memang nampak dari sekolah... itu pun dah menunjukkan sekolah baru ja nie di tengah-tengah bandaraya Kuala Lumpur. sekarang nie ja keluar rumah jam mesti jam 6.15 pagi kalau lewat sikit Federal Highway dah sibuk dengan keta dah.... bila balik jangan cakap laa mesti tempuh jem sikit... tapi dah set dalam kepala nie tak mau pikir pasal jem nanti mesti pening.... kena mengajar lak Mathematics form 4, Bahasa Melayu ting 2 dengan Literasi Komputer.. Okay laaa setakat nie... suasana pun boleh laaa :)


haaa bercerita laak pasal syazwan hehe.. anak teruna saya nie dah masuk pun 4 bulan minggu lepas :) Alhamdulillah wan dengan atok dia jaga sekejap masa pagi, petang ja dah de di rumah dah.... perkembangan dia sekarang dah pandai menerap dah dan boleh melunjur kedepan sudah hehe macam ulat beluncas hehe.... haaa sekarang nie dia suka gigit, gusi dia kuat betul macam dah nak tumbuh gigi dah hehe... memang cepat perkembangan syazwan nie hehe....

betul laaa kata-kata orang yang dah ada anak... bila ada anak nie, mesti selalu teringat masa keje dan mesti nak balik cepat... kalau dulu ja sanggup datang awal sekolah / balik lewat... sekarang nie nak cepat balik jer sebab nak jumpa dia :)

post signature

Friday, June 08, 2012

akan menjadi warga Kuala Lumpur

salam semua blogger....

lama sungguh ja tak update blog yang usang ja nie... :) ja de berita sedih dan berita happy nak share pada semua....

mula-mula berita sedihnyer ja akan berpindah tinggal dengan suami ja di Kuala Lumpur... dan ja akan jarang balik Taiping sudah... Syazwan pun akan berpisah dengan nenek dan aki dia disini.....

berita happy lak ja dapat tukar ke Kuala Lumpur di sekolah SMK(L) Methodist Kuala Lumpur... walaupun happy tak rasa takut pun ade jugak sebab sekolah tuuu merupakan sekolah terbaik di Kuala Lumpur... ja tak tahu laa macam mana ja akan tempuh nanti....

esok pulak ja dah mula berangkat ke Kuala Lumpur...rumah sewa ja dah pun ja siap packing masa cuti sekolah ini... suami ja akan datang dengan lori malam nie....

tak tahu llaaa nak gambarkan macam mana perasaaan ja sekarang nie...

post signature

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails